Kylmyys talvella on normaalia eikä millään tavoin kumoa ilmastonmuutosta, toteaa ilmastoskeptikkoina tunnetun Ilmastofoorumi ry:n puheenjohtaja Pasi Matilainen.

”Viime päivien pakkaset ovat säätä eivätkä ilmastoa. Ilmasto on pitkän aikavälin juttu”, hän kuittaa kysymykset siitä, kumoavatko kovat pakkaset ilmastonmuutoksen. ”Välillä on kylmempää, välillä lämpimämpää. Säät vaihtelevat ja ilmastot muuttuvat. Muutama kylmä päivä ei kumoa ilmastonmuutosta yhtään sen paremmin kuin muutama kuuma päivä todistaisi sen. Tosin viimekin kesänä olisi kyllä saanut olla vähän lämpimämpää.”

”Sitä paitsi ei tämä vielä mitään. Kai kaikki muistavat 70-80-lukujen talvet, jolloin oli niin kylmä, että autojen renkaatkin jäätyivät kantikkaiksi? Tietysti silloinhan kaikki pelkäsivätkin uutta jääkautta ja Pohjois-Atlantin oskillaation (NAO) viimeisin negatiivinen vaihe oli juuri päättymässä,” vuonna 1980 syntynyt Matilainen muistelee. ”Onneksi emme vielä ole NAO:n seuraavassa negatiivisessa vaiheessa, sillä silloin täällä olisi oikeasti kylmä.”

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This