Tietoa Ilmastofoorumista

Ilmastofoorumi ry on vuonna 2007 perustettu tavallisten kansalaisten ympäristöjärjestö, joka kantaa huolta ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnista ja pelkää, että ilmastonmuutokseen keskitytään ja panostetaan liikaa todellisten ympäristöongelmien kustannuksella. Yhdistyksen tavoitteena on osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen ilmastopoliittiseen ja -tieteelliseen keskusteluun. Ilmastofoorumin näkemyksen mukaan tieteellinen todistusaineisto ei puolla ihmisen merkittävää osuutta ilmastonmuutokseen, joka on pikemminkin täysin luonnollista vaihtelua, jolla on lukuisia ihmisestä riippumattomia syitä. Ilmastofoorumin mielestä ihmisten hyvinvointia ei pidä uhrata kuvitteellisten tai kestämättömin perusteluin väitettyjen ympäristöuhkien vuoksi, vaan ympäristöä tulee vaalia sekä ihmiskuntaa sen osana.

Yhdistyksen tarkoituksena on:

  • edistää tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja ihmisen vaikutuksesta siihen,
  • edistää tietoisuutta ilmastonmuutoksen torjuntapyrkimysten vaikutuksista ihmisten elämään ja elintasoon,
  • seurata julkista ilmastonmuutoskeskustelua ja puuttua siinä esiintyviin virheisiin, ja
  • esittää aktiivisesti perusteltua kritiikkiä niitä tahoja kohtaan, jotka pyrkivät ilmastonmuutoksen varjolla lisäämään kansalaisten kontrolloimista,
  • huolehtia, että ilmaston- ja ympäristönsuojelulliset toimet eivät polje yksilön oikeuksia, sekä
  • painottaa julkisessa keskustelussa todellisia ympäristöongelmia.

Voit myös tutustua Ilmastofoorumi ry:n hallitukseen ja yhteystietoihin sekä sääntöihin tai liittyä yhdistyksen jäseneksi.

Yhdistyksen rahoitus

Ilmastofoorumi ry:n rahoitus perustuu kokonaan yhdistyksen jäsenmaksuihin ja yksityishenkilöiden tekemiin lahjoituksiin. Yhdistyksen ajantasainen taloustilanne on nähtävillä Avoimessa Budjetissamme Holvi-palvelussa.

Keskustelua ja tiedotusta

Yhdistyksen Ilmastofoorumi-keskustelupalstalla voit ottaa osaa ilmastonmuutoksesta ja ympäristönsuojelusta käytävään keskusteluun. Lisäksi yhdistyksellä on tiedotuslista, jolle kaikki voivat liittyä. Listalle tulee vain yhdistyksen tiedotteita, ei yleistä keskustelua.


Ilmastofoorumi ry:n jäsenten paikkakunnat
Näytä suurempi kartta
Share This