Lehdistötiedote, Ilmastofoorumi ry.

Ilmastofoorumi astuu kansainvälisen tason vaikuttamiseen

Suomen ilmastoon liittyvä päätöksenteko on osoittautunut hankalaksi korjattavaksi yhdentyvässä maailmassa. Ilmastofoorumi -yhdistys aloittaa kansainvälisen yhteistyön saadakseen kanavan vaikuttaa EU/YK -tason maatamme koskevaan ilmastopoliittiseen päätöksentekoon, tavoitteenaan että jo siellä huomioitaisiin paremmin Suomen ilmaston erityispiirteet.

Suomessa merkittävä, avointa ilmastokeskustelua ja tieteelle parempaa asemaa peräänkuuluttava yhdistys Ilmastofoorumi ry. on hyväksytty mukaan maailmanlaajuiseen CLINTEL -neuvostoon Global Climate Intelligence Council

Ilmastofoorumi ry. on allekirjoittanut ja suomentanut Maailman Ilmastojulistuksen joka tähtää tieteellisen debatin monipuolistamiseen, tieteen aseman edistämiseen poliittisessa päätöksenteossa, sekä turhien uhkakuvien levittämisen vähentämiseen. Politiikan tulee pohjata tieteen tuloksiin, ei oletuksiin pohjaaviin raakoihin malliarvioihin jotka eivät vielä toimi esimerkiksi ihmisosuuden määrittämiseksi lämpötilan kehityksessä.

Opettaja Simo Ruoho, puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry.:

Ilmastofoorumin 14 toimintavuoden aikana olemme onnistuneet suomalaisen ilmastokeskustelun laadullistamisessa sekä laajentamisessa. Tieteen asemaa tulee kuitenkin korjata eduskuntamme päätöksenteossa. Päätöksenteko pohjaa nykyisin voimakkaasti kansainväliseen ohjaukseen, jossa Suomen ilmaston erityispiirteitä ei huomioida riittävästi.

Toimiamme tulee nyt suunnata päätöksiä ohjaavalle tasolle. Yhteistyö CLINTELin kanssa tarjoaa siihen kanavan, ja tartumme siihen kiitollisena ja suurella innolla. Saamme samalla mahdollisuuden osallistua tieteen aseman parantamiseen kansainvälisessä politiikassa. Kuuntelutaidot ja eri osapuolten näkemysten ymmärtäminen ovat avainasemassa.


Prof. Dr. A. J. (Guus) Berkhout, President, CLINTEL: (suom. S. Ruoho)

CLINTEL on riippumaton kansainvälinen säätiö, joka toimii globaalina kohtaamispaikkana tutkijoille ja ammattilaisille joilla on erilaisia näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. 36 maassa toimivan suurlähettilään kautta säätiö kannustaa ja käy julkista keskustelua ilmastopolitiikasta ja energian tuotannon uudistamisesta.

Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Ilmastofoorumin puheenjohtaja Simo Ruohon tervetulleeksi kansainvälisen CLINTEL-verkoston jäseneksi. Odotamme tulevaisuudessa hedelmällistä yhteistyötä Ilmastofoorumin ja CLINTELin välillä.

Tietolaatikko: Ilmastofoorumi ry.

  • Päätavoitteina tieteen aseman parantaminen poliittisessa päätöksenteossa sekä avoimempi ilmapiiri kansallisessa ilmastokeskustelussa
  • 300 rekisteröidyn jäsenen ja neljän keskustelufoorumin ylläpitäjä, joista suurin on kaikille avoin 7000 keskustelijan facebook-ryhmä
  • Toivottaa kaikki näkökulmat tervetulleeksi ja paheksuu kansalaisten leiriyttämistä
  • Kutsunut Suomeen puhumaan muun muassa klimatologisti Roy Spencerin Alabaman Yliopistosta USA:sta
  • Kutsunut tieteellisen puhujakaartin Messukeskuksen IlmasTosi -seminaarin yhteistyössä järjestäjän kanssa
  • Korostaa että ihminen on ilmastonmuutoksen osatekijä, ei syypää
  • Hallituksessa toimivat tällä hetkellä opettaja Ruoho, tutkija Timonen, kansalaisvaikuttaja Tiihonen sekä yrittäjä Virmalainen ja heidän varajäsenensä
  • Jäsenistöön kuuluu sekä tieteen että useiden ammattikuntien edustajia.
  • Voittoa tuottamaton, kerää rahaa toiminnalleen jäsenmaksuina ja lahjoituksina
  • Yhdistys on aloittanut toimintansa vuonna 2007. Kasvu on ollut viime vuosina huomattavaa.

 

Tiedustelut:

Opettaja Simo Ruoho

Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry.

simo.ruoho@gmail.com / info@ilmastofoorumi.fi
Twitter: @SimoRuoho

Prof. Dr. A. J. (Guus) Berkhout

President, CLINTEL Foundation

guus.berkhout@clintelgroup.org
Twitter: @GuusBerkhout

Facebook-kommentit

kommentti(a)

Share This