Huokoseläinten kalkkikuori valmistuu hapolla

Jälleen uusi tutkimus paljastaa , miten merien lievä neutraloituminen on tutkittu ja uutisoitu uhkapainotteisesti ja siten vinosti. Kalkkikuoriset yksisoluiset huokoseläimet muodostavat kuorensa niin, että ne ensivaiheessa pumppavat protoneja ulkopinnalleen ja […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Korusimput ja meren neutraloiminen

Hamilton ja kumppanit säätivät emäksisen merivesiakvaarion pH:ta neutraalimpaan suuntaan hiilidioksidilisäyksin ja tutkivat kahden samansukuisen korusimppulajin poikasten psykologisia ja fysiologisia muutoksia muutaman viikon ajan . Tutkimuksen kohteena olleet kalalajit näkyvät kuvassa […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Steele: CO2-lisäys korallien etu

Jim Steele on eräs minun mielikirjoittajistani WUWT-sivustolla. Tällä erää hänen koralleja ja valtamerien pH:ta käsitellyt artikkelinsa sattui silmiini Judith Curryn blogista . Tämähän on oikeastaan vielä parempi alusta vieraskirjoittajille, koska […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Tutkimus hälventää happamoitumispelkoja

Valtamerien vesi on emäksistä ja se pysyy emäksisenä, vaikka kaikki tunnetut fossiiliset polttoainevarastot hapetettaisiin hiilidioksidiksi. Emäksisyyden väheneminen ei juuri kenestäkään tunnu pelottavalta, eikä neutraloituminenkaan. Niinpä näitä sanontoja ei yleensä näe […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »

Korallit säätävät pH:nsa itse

Vähäinen meriveden emäksisyyden alenema tai lievä neutraloituminen, pelottelukielellä ”merien happamoituminen”, ei näyttäisi vaikuttavan korallien kalkkikemiaan juurikaan uuden tutkimuksen mukaan .  Wei-Jun Cain ja kumppaneiden tutkimuksessa mitattiin mikroelektrodeilla korallieliön sisältä samalla […]

Tämä on katkelma toisella sivustolla olevasta kirjoituksesta. Siirry alkuperäiseen kirjoitukseen tästä »