Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Vesa-Matti Junnila

Vesa-Matti Junnila pitää ilmastonmuutoskeskustelua yhtenä tärkeimmistä tämän vuoden vaalien teemoista. Suomi on hänen mukaansa tehnyt energiatehokkuuden ja päästövähennysten eteen töitä jo usean vuosikymmenen ajan. Suomi ei pysty leikkamaan päästöjä siten ettei se vaarantaisi teollisuuden kilpailukykyä ja/tai nostaisi asumisen, liikkumisen sekä elämisen kustannuksia.

Vesa-Matti Junnila

Vesa-Matti Junnila

Perussuomalaiset, Satakunnan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Suomen kilpailukyvyn säilyttäminen, Asumisen ja liikennöinnin kustannusten kurissa pitäminen sekä Suomalaisten vammaisten, vanhusten, opiskelijoiden, työttömien sekä muiden apua tarvitsevien palveluiden parantaminen

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Suomi on jo tehnyt paljon ja olemme mielestäni maailman kärkeä energiatehokkuudessa huomioiden maantieteellinen sijaintimme.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Me emme voi pelastaa maailmaa mutta voimme tuhota Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kuristamalla itseämme

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Ydinvoimalla voimme korvata fossiilisia polttoaineita. Biopolttoaineiden käyttöä voimme lisätä mikäli se on taloudellisesti mahdollista. Energiatehokkuuden parantaminen on hyvä mikäli se on taloudellisesti kannattavaa. Niin kauan kuin hintalappu ei ole suuri voimme tehdä osamme.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Kannattaa tutkia puolueen tekoja ja kantoja muualtakin kuin valtamediasta. Mikäli voisit äänestää minua niin silloin voisit varmasti äänestää Perussuomalaisiakin; se on ainakin minun valintani.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Suomi on Suomalaisten kotimaa enkä hyväksy sitä, että Suomen täytyy pelastaa maailma siksi että muualla maailmassa väestö kasvaa ja teollisuus on energiatehotonta.

Share This