Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Timo Karstu

Timo Karstu on 52-vuotias perheenisä Mikkelin Majavedeltä. Hän on Mikkelin Perussuomalaisten jäsen ja Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustajaehdokas. Koulutukseltaan hän on lääketieteen lisensiaatti ja sairaalalääkärinä toiminut Mikkelin lisäksi Lappeenrannassa ja Savonlinnassa sekä työterveyslääkärinä Pelloksen vaneritehtaalla Ristiinassa. Harrastuksia ovat metsän hoito, erityisesti sen osana savuton puunpoltto (käytössä lambdaohjattu käänteispalokattila) sekä metsästys, marjastus ja shakki. Kiinnostuksen kohteita ovat päästöjen vähentäminen liikenteessä kotimaisia polttoaineita hyödyntäen.

Timo Karstu

Timo Karstu

Perussuomalaiset, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

  1. Biopolttoaineiden käytön lisääminen (sähkö kuuluu myös tähän)
  2. Lapsiperheiden ja vanhusten toimeentulon sekä turvallisuuden parantaminen
  3. Kevytyrittäjyyden tukeminen ja yrittäjien sosiaaliturvan kehittäminen
  4. Vakaviin/törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien karkottaminen sukuineen

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Ilmaston lämpeneminen on totta. Mikä on ihmisten osuus ilmastomuutoksessa? Sitä emme varmasti tiedä.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Päästökauppa on mielestäni huono vaihtoehto. Jokainen maa voi itse pyrkiä puhdistamaan ilmaa paikallisesti omaan tahtiinsa. Huomattavaa on, että esim. Kiina tekee merkittäviä satsauksia liikenteen sähköistämiseen ja sitä kautta ilmanlaadun puhdistamiseen.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Suomi on pieni maa ja meillä ilmansaasteet eivät esitä isoa roolia. Kotimaiset biodiesel, -etanoli ja -kaasu ovat tulevaisuuden vähäpäästöisiä/päästöttömiä polttoaineita Suomessa, vaikka paikallispäästöttömät sähköautot yleistyvät vähäisen huoltotarpeen takia. Sähköautoilua tukisin Norjan malliin poistamalla ALV:n ostohinnasta. Sähköautojen ominaisuudet ovat kehittyneet huimasti ja ne tulevat valtaamaan automarkkinat aikanaan samalla puhdistaen paikallisesti ilmanlaadun.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Olen rehellinen suomalainen, joka ajaa Suomen kansan etua.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Perussuomalaiseen luonteeseeni kuuluu kotimaisuuden tukeminen. Puhdistetaan paikallista ilmanlaatua kotimaisilla vaihtoehdoilla. Meillä on metsää kansallisomaisuutena ja käytetään sitä tehokkaasti: hakkuiden oikea-aikaisuus on paras ilmastoteko. Tuetaan puurakentamista. Kehitetään puunpoltto täysin savuttomaksi. Huoltovarmuus huomioiden pidetään meillä riittävä maatalous. Ei syyllistetä ketään sen perusteella mitä he syövät.

Share This