Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Tapani Mäki

Tapani Mäki toimii eduskunta-avustajana ja on Keski-Suomen maakuntavaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja sekä Jyväskylän kaupunginvaltuutettu.

Tapani Mäki

Tapani Mäki

Perussuomalaiset, Keski-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Maahanmuutto-, turvallisuus-, sosiaali- ja terveyspolitiikka

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Ilmastonmuutoksia on ollut kautta maailman historian. Nykypäivän ilmastomuutoksen keskustelu on muuttunut propagandaksi ja uudeksi rahastuskeinoksi. Esimerkiksi auringon aktiivisuuden vaikutuksista maapallolle ei juuri kukaan puhu mitään.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Viherliike on luonut tarinoita, jotka lisäävät pelkoa ihmisten keskuudessa.  Meillä on media ja totuuskamarit – fake news – toistamassa aina uudestaan kaikille, että he ovat tuhoamassa elämän tulevilta sukupolvilta ja vihreät poliitikot, jotka ostavat tiedemiehiltä lausuntoja veronmaksajien rahoilla tuottaakseen pelkoa tieteelliseltä näyttävällä aineistolla. Olemassa on vihreä business, yrityksiä ja myös kapitalisteja, jotka etsivät mahdollisuuksia joilla hyötyä massiivisista yhteiskunnan rahallisista  tuista, verovähennyksistä ja etuoikeuksista hallitusten ajaman green-tech-politiikan myötä. 

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Kaiken tulisi pohjautua todellisuuteen ja tältä pohjalta myös pyrkisin vaikuttamaan ilmastopolitiikassa. Kaikkinainen propaganda, liioittelut ja rahastus on saatava loppumaan. Suomen osalta on jo nyt menty liian pitkälle ilmastopolitiikan vouhotuksessa.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Olen ihminen muiden joukossa ja henkilö on se joka tekee lopullisen valinnan.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Järki käteen. Valitettavaa on ollut seurata, kuinka ihmiset ovat niin helposti höynäytettävissä. Senkin varjolla, että hinnat ja verot nousevat pilviin ja työpaikat menee olemattomiin. Ihminen ei pysty pelastamaan maapalloa, jos sellainen tilanne tulisi. Luuleeko ihminen olevansa ”Jumala”? Nythän on jo erittäin vaikeaa olla eri mieltä ilmastomuutokseen koskevissa asioissa, koska valtaosa ovat alistuneet sen alle.

Share This