Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Suvi Karhu

Suvi on vauhdikas prätkämimmi, innokas urheiluharrastaja ja vähän ”hurahtanut” geokätköilijä. Hän asuu Espoon Lähderannassa ja hänen juurensa ovat Etelä-Karjalasta maatilalta. Hän valmistui ravintolakokiksi käyden kaksoistutkinnon 2004, on työskennellyt kahdeksan vuotta ravintola-alalla ja kuusi vuotta toimistotöissä. Suvi liittyi puolueeseen 2011. Hänen tärkeimmät luottamustehtävät ovat Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen, valtuuston varavaltuutettu ja Espoon Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja.

Suvi Karhu

Suvi Karhu

Perussuomalaiset, Uudenmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Autoilijan puolella: Autoilun verotusta ei saa nostaa, mielellään sitä pitää alentaa. Ruuhkamaksuille ehdoton ei. Tiestön ylläpitoon lisää rahoitusta.

Valtion talous: Tuulivoiman syöttötariffit lopetettava, kehitysapurahat puolitettava, Ahvenanmaan ylimääräinen tuki oikeudenmukaisemmalle tasolle, humanitäärisen maahanmuuton kustannuksia alennettava.

Turvallisuus: Poliisille ja oikeuslaitoksille lisää määrärahoja. Turvapaikkahakemukset käsiteltävä nopeasti, kielteisen päätöksen saaneet heti ulos maasta, hakemusten ketjutehtailu estettävä, väkivalta- ja seksuaalirikosten minimirangaistusta kiristettävä, seksuaalirikosten peittely rangaistavaksi.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

En usko ihmisen osuudella olevan niin merkittävää roolia maapallon lämpenemisellä. Maapallolla on historian saatossa ollut paljon lämpimiä sekä kylmiä kausia, ja mitä tiedämme maapallon menneisyydestä, tällä hetkellä maapallolla on huomattavasti kylmempää kuin mitä monesti aiemmin on ollut.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Suomi on tehnyt jo tarpeeksi, eikä meidän päästöjä pysty enää oikein nipistämään ilman, että se alkaa maksamaan tolkuttomia rahasummia tavalliselle ihmiselle. Suomen päästöt ovat vain yksi promille (eli 0,001) koko maapallon päästöistä. Ainoa toimenpide, mitä voisimme tehdä, on lisätä ydinvoiman käyttöä (3 – 4 uutta voimalaa) ja lopettaa hiilen käyttö, se olisi kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Pyrkisin ehdottomasti lisäämään ydinvoiman käyttöä, uusia periaatelupia tulee myöntää seuraavan kauden aikana yksi tai kaksi. Olisi myös viisasta vähentää humanitääristä maahanmuuttoa, sillä Suomessa merkittävin päästölähde on asuminen (35% päästöistä). Kylmässä ja kalliissa pohjolassa asuminen ei todellakaan ole ilmaston kannalta järkevää.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Riko ennakkoluulosi. Tutustu minuun avarakatseisesti, voin tuottaa sinulle yllätyksen. Pohjaan mielipiteeni niin pitkälle kuin mahdollista, faktatietoon ja tutkittuun tietoon sekä tieteeseen. Mielestäni asioista pitää myös järjestää tutkimuksia ja selvityksiä, eikä suinpäin rynnätä touhuamaan. Täytyy myös uskaltaa myöntää, jos on ollut väärässä ja pyrkiä korjaamaan, jos jossain on erehdytty.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

On outoa, että suurimmat ilmastovouhottajat lentomatkustavat niin runsaasti. Kannattaa käydä tutustumassa tiettyjen vihervasemmistolaisten poliitikkojen Instagram-sivuihin. Löytyy nimittäin yllättävän paljon valokuvia loma- ja työmatkoilta ulkomailta. Kaksinaismoralismi huipussaan. Toki lentomatkustan itsekin, mutta minäpä en syyllistä ihmisiä siitä, mitä itsekin teen.

Share This