Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Pia Punkki

Pia Punkki on 51-vuotias sosiaalinen, positiivinen, rohkea ja järjestelmällinen maanviljelijä ja yrittäjä Maaningalta. Naimisissa, neljän lapsen äiti. Koulutuksena agrologi (AMK), kotitalousteknikko ja suurtalouskokki. Harrastaa raviurheilua, oma 3-vuotias suomenhevonen. Opiskelee karjalan kieltä kansalaisopistossa ja sukututkimusta netissä.

Sukujuuriltaan äidin puolelta savolainen ja isän puolelta karjalainen. Isän suku on tullut Pohjois-Savoon evakkoina Laatokan itäpuolelta Salmin pitäjästä. Politiikan kiinnostus tulee geeneissä, sekä isä että äiti olivat SMP:ssä kunnallisvaltuutettuina. Isän ukki oli Salmissa politiikassa mukana isossa roolissa. Perussuomalaisiin liitynyt vuoden 2009 alussa.

Pia Punkki

Pia Punkki

Perussuomalaiset, Savo-Karjalan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

1. Maaseudulle elinvoimaa 2. Hyvinvoiva yhteiskunta 3. Isänmaa ja äidinkieli

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Suomen päästöt vain 0,1 % maapallon päästöistä. Yksin Suomen päästöjen vähentäminen ei muuta mitään maailmassa. Isoimpien saastuttajamaiden, kuten Intia, Kiina ja USA pitäisi aloittaa ilmastonmuutoskampanja, jotta meidänkin kannattaisi koko maailman kanssa lähteä mukaan.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Järki käteen tässä asiassa. Tutkittava tarkkaan mitä hyötyä tai mitä vahinkoa tekee yksittäinen teko. Kaikissa esitetyissä teoissa on hyvää, mutta myös huonoa.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Järkiperäisiä tutkittuja, faktoihin pohjautuvia muutoksia.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Eduskuntavaalit ovat myös henkilövaalit ja Perussuomalaiset eivät ole samanlaisen ryhmäkurin alla, kuten niin monet isommat puolueet.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Maaseudulla on niin paljon annettavaa koko Suomelle. Kaupunki tarvitsee maaseutua ja maaseutu tarvitsee kaupungin.

Share This