Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Ossi Tiihonen

Ossi Tiihonen on ilmastopolitiikan kritiikin kärkiteemoikseen nostanut Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta. Hän on 51-vuotias kahden teinin yksinhuoltaja, jolla on monipuolinen yrittäjätausta ja markkinointialan koulutus. Omien sanojensa mukaan Ossi on tavallinen suomalainen mies, joka on huolestunut tämän maan kehityssuunnasta.

Ossi Tiihonen

Ossi Tiihonen

Perussuomalaiset, Uudenmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut seuraavasti.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Realismia ilmastopolitiikkaan, eläkejärjestelmäuudistus, jotain rajaa maahanmuuttoon, sekä nuorison syrjäytymisen ehkäisy.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Määrittelisin itseni ilmastorealistiksi. Ilmasto muuttuu ja on aina muuttunut. Ilmastojen muutokset ovat luonnonilmiöitä ja ihmisellä on esimerkiksi lämpötilaan vain vähäinen vaikutus. Luonnonhistoriassa on tapahtunut isoja muutoksia joihin ihminen ei ole vaikuttanut. Miksi tällä kertaa olisi toisin? Jos muutosten syitä ei tiedetä, niin on väärää tiedettä olettaa silloin syylliseksi ihmiskuntaa. Lämpötilaan vaikuttaa todella suuri joukko muuttujia auringosta lähtien. Todisteet eivät tue hypoteesia siitä, että hiilidioksidi olisi syyllinen lämpötilojen muutoksiin. Hiilidioksidi on kasvien tarvitsema arvokaasu ja elämälle välttämätöntä.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Nykyinen ilmastopolitiikka perustuu virheelliseen teoriaan hiilidioksidin aiheuttamasta lämpötilan noususta ja että lämpötilan nousu olisi jotenkin haitallista. Teoria on väärä ja ihmiskunta on kukoistanut edellisten lämpökausien aikana, jolloin on ollut jopa lämpimämpää kuin nyt.

Nykyinen väärään teoriaan perustuva ilmastopolitiikka on jo johtanut siihen, että osa ihmisistä on ahdistuneita, ei tee lapsia ja resursseja käytetään täysin vääriin kohteisiin. Nykyinen politiikka on myös erittäin kallista, eikä vaikuta mitenkään ilmaston lämpötilaan. Esimerkiksi liikkuminen on pitkien välimatkojen Suomessa tehty hyvin kalliiksi. Tämän on muututtava.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Pyrkisin torjumaan typerimmät ja veronmaksajille kalleimmat lainsäädäntötoimet. Ei liene realistista odottaa, että nykyisen ilmastohysterian vallitessa saisi lakkautettua koko valheellisen järjestelmän, jota on rakennettu kymmeniä vuosia.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Suosittelen etsimään mieluisasta puolueesta ilmastorealistisen ehdokkaan. Ongelma on, että moni muu puolue Perussuomalaisia lukuunottamatta on sisäistänyt vihervasemmiston ajaman valheellisen agendan.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Meidän olisi varauduttava kylmenevään tulevaisuuteen.

Share This