Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Olli Herranen

Olli Herranen on hämeenlinnalainen perheenisä, joka haluaa tuulettaa poliittista päätöksentekoa ja on siksi Liike Nyt -ehdokkaana Hämeen vaalipiirissä. Pitkä työhistoria IT-alalla, sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yrittäjyydestäkin on kokemusta. Kiinnostusta ja kritiikkiä on moniin asioihin, yhtenä tärkeänä asiana Suomessa jo jonkin aikaa esillä ollut ilmastovouhotus.

Olli Herranen

Olli Herranen

Liike Nyt, Hämeen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Huolehtiminen heikoimmassa asemassa olevista (lapset ja nuoret, vanhukset, sairaat, työttömät), maahanmuuton ongelmien ratkaisu (turvallisuus, pakolaispolitiikka), talouteen ja verotukseen liittyvät asiat (mihin verovaroja jaetaan, työn tekemiseen kannustaminen, autoverotus).

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

En ole nähnyt sellaisia todisteita, että kaikki mediassa esiintuodut asiat ilmastonmuutokseen liittyen olisivat totta. Tai että kaikki muutokset olisivat ihmisen aiheuttamaa tai varsinkaan sellaista joihin me suomalaiset voimme yksilöinä globaalilla tasolla vaikuttaa.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Nyt mediassa on näkynyt tärkeimpänä ilmastopoliittisena linjauksena polttomoottoriautojen täyskielto reilun kymmenen vuoden päästä. Yksityisautoilun päästöt ovat vain n. 10% Suomen kokonaispäästöistä. Kansalaisten kurittaminen tuon 10% osuuden pienentämiseksi ei ole ollenkaan tehokasta.

Energiantuotantoa ja teollisuuden aiheuttamia päästöjä muuttamalla ympäristöystävällisempään suuntaan ilmanlaatu paranee ja mahdolliset kasvihuonekaasujen vaikutuksetkin vähenevät. Kannatan siis ympäristönsuojelua, ja en kaipaa vanhojen autojen pakokaasuja tai voimalaitosten tai teollisuuden savupiipuista nousevaa mustaa savua.

Etanoli- ja kaasumuunnoksilla saadaan vanha autokanta muutettua vähäpäästöiseksi, suomalainen biodiesel polttoaineena ja uudet dieselautot ovat ympäristöystävällisiä ratkaisuja, mutta kaikkien näiden ratkaisujen yleistymistä rajoitetaan verotuksella. Ei ole oikein, että ympäristöystävällisestä kaasuautosta joutuu maksamaan käyttövoimaveroa.

Sähköautoja ei ole, eikä niitä saada kaikille tuosta vaan, suuri osa ei ole koskaan ostanut eikä tule koskaan ostamaan uutta autoa. Ei verovaroilla voida maksaa kansalaisille sähköautoihin hankintatukea. Tosiasia on, että suomalaiset tarvitsevat autojaan.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Kuten edellä totesin, kannatan ympäristönsuojelua ja saastuttamisen vähentämistä. Varmasti sekä ympäristölle että ihmisten terveydelle olisi hyvä, jos mustaa savua pakoputkista ulos työntävä vanha diesel-kalusto uudistuisi. Pienhiukkaspäästöt on todellinen ongelma ihmisen terveydelle. Autoveron poistaminen olisi sellainen ratkaisu, joka saisi autokannan uudistumaan. On hyvä muistaa, että erilaisten verojen ja sanktiomaksujen lisääminen ei muuta tilannetta, ne ei poista saasteita ja saasteiden vaikutusta.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

En edusta perinteisiä puolueita, joten ääni ei siinä mielessä mene hukkaan 🙂 Ajatusmaailmaltani olen melko perussuomalainen, mutta en usko siihen että mikään yksittäinen puolue (tai liike) on kaikissa asioissa ”oikeassa”. Keskustelua tarvitaan yli puoluerajojen!

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Enemmän puolueetonta faktatietoa ja realismia päätöksentekoon, ilmastopolitiikkaa ja ilmastonmuutosta pitää tarkastella kriittisesti, eikä lähdetä mukaan jonkun sähköautoista innostuneen poliitikon vouhotukseen!

Share This