Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Mika Koivisto

Mika Koivisto on 47-vuotias kansanedustajaehdokas Raisiosta. Koulutukseltaan hän on tietoliikennetekniikan insinööri. Tällä hetkellä hän opiskelee toista insinööritutkintoa koneautomaatiotekniikan alalta.

Annetaan Mikan kertoa itsestään lisää:

Harrastan liikuntaa, moottoripyöräilyä, ammuntaa ja olen mukana paikallisessa reserviläisyhdistyksessä.

Olen ajatusmaailmaltani konservatiivinen, yksilönvapautta kannattava ehdokas ihmisen puolella virkamiesvaltaa vastaan. Pidän Suomen ja suomalaisten etua tärkeänä päätöksiä tehtäessä. Politiikassa olen ajanut voimakkaasti tärkeiksi katsomiani asioita, kuten järkeä maahanmuuttoon ja tervettä taloudenpitoa.

Politiikassa olen ollut mukana vuodesta 2012 ja vuonna 2013 tulin valituksi Raision valtuustoon ensimmäisen kerran ja toisen kerran vuoden 2017 kuntavaaleissa. Molemmilla kerroilla olen ollut puolueeni ääniharava ja vuoden 2017 vaaleissa sain Raisiossa kolmanneksi eniten ääniä. Vaalikampanjassa en käyttänyt henkilökohtaista mainontaa, vaan toimintani kuntapolitiikassa raisiolaisten hyväksi toi hyvän äänisaaliin. Valtuustossa ja kaupunginhallituksessa olen vaikuttanut vuodesta 2013 lähtien.

Olen profiloitunut maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvana ja olen toimillani saanut käännettyä kuntani maahanmuuttopolitiikkaa järkevämpään suuntaan.

Talousasioissa ajan linjaa, missä toiminta olisi kestävällä ja järkevällä pohjalla ilman kohtuuttomia veronkorotuksia. Ongelma ei ole se, että suomalaisia verotettaisiin liian vähän, vaan ongelma on hallinnon kyvyttömyys käyttää verorahoja tehokkaasti ja suomalaisten parhaaksi.

Mika Koivisto

Mika Koivisto

Perussuomalaiset, Varsinais-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Maahanmuutto, asuminen, autoilu ja liikenne.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Mielestäni monimutkaista asiaa koitetaan selittää liian yksinkertaisilla ja tarkoitushakuisilla selityksillä. Omia epäilyksiä ovat lisänneet muutamat selkeät tapaukset, joissa tuloksia tulkitaan väärin ja ehkä vielä poliittisin perustein.

Minua häiritsee asian käsittelyssä myös se, että vaatimukset toimista muutosta vastaan sisältävät aina jotain tiettyjä prosenttilukuja ja niistä tunnutaan käyvän sellaista huutokauppaa, että kuka huutaa isomman prosentin, niin se voittaa.

En myöskään pidä kovin realistisena väitettä, että ihminen saisi aikaan merkittävää muutosta ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen, koska luonnosta vapautuu hiilidioksidia noin 95 % ja ihmisen osuus hiilidioksidista on noin 5 %.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Mielestäni nykyinen toimintatapa ei oikeasti hillitse päästöjä maailmanlaajuisesti ja kohtelee esimerkiksi Suomea epäreilusti. Suomelle asetetut vaatimukset päästöleikkauksista tulevat suomalaisille erittäin kalliiksi ja voivat aiheuttaa sen, että teollisuus siirtyy pois Suomesta. Jos leikkauksia päästöihin tarvitaan, niin ne leikkaukset pitäisi tehdä maissa, missä pienellä panostuksella saataisiin aikaan suurempia tuloksia.

Onhan hieman nurinkurista, että Suomi noin 56 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöillä, jotka vähenevät vuosittain 5-6 % vauhdilla, joutuu tekemään suuria taloudellisia uhrauksia ja samaan aikaan esimerkiksi Intian päästöt kasvavat vuodessa yli kaksi kertaa Suomen päästöjen verran.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Pyrkisin siihen, että päätöksiä tehtäisiin pidemmän aikavälin suunnittelulla ja yrityksille annettaisiin mahdollisuus kehittää tehokkaampaa ja puhtaampaa teknologiaa ilman säntäilyä sinne tänne. On hölmöä ja resurssien tuhlausta vaatia esimerkiksi voimalaitoksia vaihtamaan tekniikkansa toiseen, vaikka ko. tekniikan käyttöikää on paljon jäljellä.

Pyrkisin myös muuttamaan Suomelle asetettuja velvoitteita päästövähennyksistä maallemme vähemmän vahingolliseen suuntaan.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Kannattaa miettiä, että onko yksikään muu puolue valmis ajattelemaan asiassa Suomen ja suomalaisten etua. Mielestäni puolueellamme on hyvinkin realistinen linja tässä asiassa.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Olen huolissani kilpalaulannasta, jota ne kahdeksan muuta puoluetta harrastavat asiaan liittyen. Muut puolueet heittävät julkisuuteen vähennystavoitteita, jotka ovat epärealistisia ja tavoitteille ei ole kerrottu minkäänlaisia kustannusarvioita.

Nyt viimeistään tulisi julkisuudessa keskustella esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksen kustannuksista tavalliselle kansalaisille per kuukausi. Puhumattakaan tavoitteista, joita ne muut kahdeksan puoluetta julistivat joulukuussa. Ja vielä puhumattakaan demarien vielä kohtuuttomimmista tavoitteista. Tarvitsemme suhteellisuudentajua keskusteluun ja päätöksiin.

Share This