Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Markus Viitala

Markus Viitala syntynyt Saarijärvellä ja asuu nykyään Laukaassa. Ammatiltaan Markus on huoltokoordinaattori / logistiikkainsinööri, ja hänen perheeseensä kuuluu avovaimon lisäksi poika ja perhoskoira. Keski-Suomen kunnista hän on asunut myös Kannonkoskella, Kivijärvellä ja Jyväskylässä. Markus valmistui insinööriksi v. 2000 ja on siitä lähtien työskennellyt automaation ja robotiikan parissa mm. huoltoinsinöörinä, huoltokoordinaattorina ja automaatiolaitteistojen käyttöönottajana. Hänen harrastuksiinsa kuuluu liikunnan lisäksi remontointi ja kaikenlaisten rikkinäisten asioiden korjaaminen. Markuksen työhön kuuluu matkusaminen globaalisti ja hän onkin työssään tutustunut lukuisiin eri kulttuureihin.

Markus Viitala

Markus Viitala

Perussuomalaiset, Keski-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

– Maahanmuutto – Eläkkeet ja palkat – Isänmaa ja turvallisuus

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

En pidä CO2 ilmansaasteena. En myöskään usko sen olevan niin radikaali lämpenemisen aiheuttaja, kuin esimerkiksi IPCC väittää sen olevan.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Suomi on edelläkävijä ilmastoasioissa moniin muihin maihin verrattuna ja siksi suomalainen tehtaanpiippu onkin ekoteko. Siksi kotimainen tuotanto myös ilmaston suhteen olisi Suomelle hyväksi. Jotta Pariisin ilmastosopimus on saatu aikaan, niin Kiinalle on annettu erivapauksia päästöjen pienentämisen suhteen. Kiina ei oikeastaan sitoutunut mihinkään tuossa sopimuksessa. ”Kiina on lupaillut, että se saisi CO2-päästöt taittumaan vuoden 2030 paikkeilla. Nykyisen talouskasvun mukainen CO2 päästö olisi silloin luokkaa 16 GtCO2/v. Tämä määrä vastaisi n. 44 prosenttia nykyisestä koko maailman CO2-päästöistä.” Kiinassa tuotettu hyödyke saastuttaa siis paljon enemmän, kuin Suomessa tuotettu vastaava hyödyke.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Suomen tulisi irtautua kansainvälisistä ilmasto- ja päästöoikeussopimuksista niin pitkäksi aikaa, kuin maailman suurimmat teollisuusmahditkin (mm. Kiina ja USA) ovat niiden ulkopuolella. On typeryyttä maksaa energiasta ylihintaa ja sitä kautta alentaa maamme jo muutenkin heikentynyttä kilpailukykyämme.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

PS on ainut puolue, joka haastaa nykyisen ilmastohössötyksen. PS ajaa myös aidosti Suomalaisten etua.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Ilmastopaniikki – Hoito-opas (Matti Virtanen). Tämä on hyvä kirja! Suosittelen. Itse tilasin tämä ennakkotilauksena. 

Share This