Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Leena Kurikka

Leena Kurikka on rohkea, asioihin tarttuva pohjalaisnainen. Asunut eri puolilla Suomea ja myös USA:ssa. Viihtyy parhaiten maalla. Aktiivinen ja aikaansaava. Eläinrakas. Toimittaja, yrittäjä, maatalousyrittäjä, homeopaatti, jäsenkorjaaja-opiskelija. Valmistunut toimittajaksi Tampereen ylipistosta, maatalousopinnot Kauhajoen maatalousoppilaitos, hevosalan koulutuksia USA:sta, homeopatiassa Gert Eselböckin oppilas, jäsenkorjauskoulutus Kaustisen evankelinen opisto.

Leena Kurikka

Leena Kurikka

Perussuomalaiset, Vaasan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Perusarvot kunniaan, tuulivoimalat hiiteen, rakentamiseen ryhtiä ja järkeä ilmastokeskusteluun.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Tutkimukset voidaan tehdä juuri sellaisiksi, kuin tilaaja haluaa. On olemassa tahoja, jotka haluavat taloudellisesti hyödyntää ilmastonmuutoshysteriaa. Ilmasto on aina muuttunut ja muuttuu edelleen sekä luonnostaan että ihmisen vaikutuksesta.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Suomi on jo tehnyt paljon. Isot saastuttajat maailmalla kuriin. Ei saisi ajaa autolla, syödä lihaa, hakata tai polttaa puuta. Samaan aikaan ilmastonmuutoksen isoimmat huutelijat ovat kiinni älykännyköissään hetkeäkään ajattelematta kuinka paljon siinä kulutetaan energiaa, tai lomalennoilla.

Maataloutta syyllistetään turhaan lehmän pieru ei maailmaa pilaa. Naudan metaanipäästöt voidaan kompensoida sitomalla ilmakehästä hiilidioksidia nurmiviljelyllä. Ilmastoahdistus jo riittää. Jokainen voi tehdä omalta osaltaan pieniä, hyvältä tuntuvia tekoja.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Tuulivoimalat yöksi kiinni ja sitten purkuun niiden aiheuttamien terveyshaittojen ja turbiineihin tarvittavien maametallien louhimisen aiheuttamien valtavien ympäristötuhojen vuoksi.

Autoilun kustannukset alemmaksi. Nykyiset autot saa ajaa loppuun ja sitten vaihtaa uudempaan. Tekniikka kehittyy nopeasti ja sitä kautta autojen päästöt tulevat vähenemään. Maa- ja metsätalous toimii loistavasti hiilinieluna. Myös teollisuuslaitos Suomessa on ekoteko. Mieluummin tehtaat ja työpaikat täällä, jossa on kireät ympäristömääräykset kuin että tehdas siirretään maahan, jossa ympäristöä saa saastuttaa kuinka vain.

Teollisuus- ja energiatuotanto tulee säilyttää omassa maassa. Meillä suomalaisilla tulee olla oikeus Suomen luonnonvaroihin, ulkomaisille tahoille niitä ei pidä myydä enää yhtään enempää ja jo myytyjen omistus tulee palauttaa Suomeen.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Kannattaa lukea Perussuomalaisten vaaliohjelma sekä Ympäristö- ja energiapolitiikka -ohjelma. Uskon, että moni on samaa mieltä ohjelmissa esitettyjen ajatusten kanssa.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Oma nuoruuteni osui aikaan, jolloin peloteltiin ydinvoimalla ja osallistuin mielenilmauksiin ydinvoimaa vastaan. Nyt nuoria ja kaikkia ahdistellaan ilmastolla. Suomen osuus kaikista päästöistä on äärimmäisen pieni, silti jokainen voi tehdä jotain asioiden hyväksi. Toivon, että ihmiskunta keksii järkeviä ratkaisuja itse kehittämiinsä ongelmiin ja tulevaisuudessa nuoret ja kaikenikäiset voisivat nauttia elämästään ilman turhia ahdistuksia.

Share This