Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Lauri Heikkilä

FT Lauri Heikkilä on mikroelektroniikan erikoistutkija ja fyysikko. Hän on opiskellut luonnontieteitä ja seurannut luontoa koko ikänsä, eikä usko, että maailmanloppu tulee yks kaks. Lauri on maltillinen, kriittinen ajattelija, joka on opiskelun ohessa harrastanut maanviljelyä ja seurannut luontoa koko ikänsä. Kansakoulussa hänelle jo opetettiin kuinka kasvit tarvitsevat hiilidioksidia, valoa, vettä ja ravinteita kasvaakseen hyvin. Sanottiinpa vielä, että jos näitä kaikkia on hyvin saatavilla, niin kasvu nopeutuu. Lauri ja luonto eivät turhaan hötkyile kaikkien ”Himas-visioiden” perässä.

Lauri Heikkilä

Lauri Heikkilä

Perussuomalaiset, Varsinais-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Halpatyövoiman käyttö kuriin, SOTE tasapuoliseksi, Koulutus ja yrittäjyys

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Ilmaston lämpötila on monien tutkimusten mukaan vuosisatojen saatossa vaihdellut, välillä vuotuinen keskilämpötila on noussut ja välillä se on laskenut ihmisten tekemisistä piittaamatta. Toki on syytä seurata muutoksia ja miettiä sitä, että miten muutoksiin voidaan mahdollisesti vaikuttaa. Tuskinpa kestävin ratkaisu on kuitenkaan bensiini- ja diesel-käyttöisten autojen kieltäminen ja pikainen sähköautojen valmistaminen niiden tilalle, kun siinäkin hommassa luonnonvarat kuluu ja päästöjä syntyy.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Äkillinen lisätty ilmastopropaganda saa ihmiset ymmälle ja nuorison ahdistuneeksi ja aiheuttaa sekasortoa ja vääriä päätöksiä valtiontalouden hoidossa, mutta tämä on tietysti yhteiskunnan ”pajatsonravistajien” toivekin, kun he tavoittelevat hämmentämällä pikavoittoja.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Ilmastopolitiikassakin täytyy säilyttää järki ja pitää politiikasta kansalaisille syntyvät kulut minimissä. Suurimpia saastuttaja valtioita pitäisi kuitenkin pyrkiä opastamaan vähentämään päästöjään.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Voin vain rohkaista äänestäjää kertomaan tutuilleenkin, että äänestävät minua, jolloin todennäköisyys sille, että juuri minä menen läpi paranee.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Suomessa pitää seurata sitä, että kaadetun metsän tilalle istutetaan uudet puut ja taimikon hoidosta huolehditaan hyvin. Näin turvataan metsätalouden ja ilmaston säilyminen hyvässä kunnossa tai ainakin se, että suomalaiset eivät toimillaan lisää ympäristörasitusta. Tässäkin on tavoitetta, sillä mesänistutusvelvoitetta koskevaa lainsäädäntöä on haluttu lieventää viime vuosina, koska hoitotyöt ovat kalliita ja niistä hyödyn saa vasta seuraavan sukupolven metsänomistajat.

Share This