Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Kari Pajunen

Kari Pajunen on paljasjalkainen 49-vuotias muuramelainen. Politiikkaan hän innostui lähtemään mukaan vuonna 2012. On työskennellyt reissutöissä maailmalla 15 vuotta, toiminut kuljetuspuolella niin tavara- kuin henkilöpuolella linja-autoilla noin viisi vuotta, viimeisimmät vuodet kehitysvammaisten lasten ja huonommin kulkevien vanhusten kuljetuspalvelussa.

Harrastuksia hänellä on muunmuassa maapuolustustyö (MPK, res.) sekä luonnossa vaeltelu ja kalastus. Politiikkaan hän lähti, koska oli nähnyt Suomen hallituksen unohtavan sen tavallisen ihmisen ja hänen hyvinvointinsa. Ja koska on itsekin tavallinen kantapääastuja, niin päätti tehdä jotain. Eikä vain juputtaa sohvalla. No mikä olisi parempi vaihtoehto kuin perussuomalainen politiikka, joka oikeasti kantaa huolta ihmisten ja isänmaamme tilanteesta. Sillä onhan hän perisuomalainen Perussuomalainen sukankuluttaja.

Kari Pajunen

Kari Pajunen

Perussuomalaiset, Keski-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

1 ISÄNMAA – TURVALLISUUS

Suomen tulevaisuus kaikinpuolin, eri uhkia vastaan. Meidän on pidettävä maastamme ja kansastamme huolta. Eu ei sitä tee. Suomi kuuluu meille. Saako Eu päättää keitä täällä asuu tai tallustaa – EI.

2 HYVINVOINTI – eläminen

Syrjäytyminen, palvelut, työttömyys, lääkkeet kun ei raha riitä, näistä kuulee päivittäin. Palkan tai eläkkeen pitää riittää ihmisarvoiseen elämiseen. Peruspalvelut kuntoon, elämisen kustannukset alas

3 YRITTÄMINEN ja TYÖ

Hyvinvoiva Suomi rakennetaan kotimaisella työllä ja yrittämisellä. Yrittämisen ja työn pitää olla aina kannattavia. Yrittäjän ja työntekijän oikeuksien kunnioittaminen on luottamuksen edellytys.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Kautta aikojen on ilmasto välillä lämmennnyt välillä kylmennyt. Ihmisen vaikutus siihen on melko olematon.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Ei ole oikein, ajaa Suomen kansaa polvilleen. Suomen vaikutus globaaliin ilmastoasiaan on alle promille. Yritetään ensin saada muut edes Suomen tasolle.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Energiatalouden kannalta olisi syytä lisätä omaa ydinvoimaa maassamme. Sehän on puhdasta.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Miettikää, mikä on totuus esimerkiksi ilmastohömpästä ja paljonko sinä tai Suomi siihen oikeasti voi vaikuttaa. Maamme tarvitsee energiaa, työpaikkoja. Tavaran ja työntekijä pitää liikkua, muuallakin kuin Helsingissä.Oletko valmis maksamaan lisää esim. veroa nykyisen kaltaisten ilmastopolitiikka puheiden vuoksi. Miksi alan oikeiden asiantuntijoiden kantoja ei kerrota julki. Julkisuudessa ovat lähinnä ilmastoPolitiikan tuntijat….

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Tässä asiassa kehityssuunta ei ole oikea.

Share This