Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Jukka Kangastie

Jukka on syntyperäinen alajärveläinen, 47-vuotias kolmannen polven korjaamoyrittäjä. Hän harrastaa moottoripyöräilyä ja autourheilua. Jukka on mukana Autoliiton ja VAPEPAn toiminnassa. Hän tykkää toimia yhteisten asioiden kanssa ja on ollut mukana kylätoimikunnassa, VPK:ssa sekä urheiluautoilijoissa. Hän on toista kautta kaupunginvaltuutettuna ja toimii teknisen lautakunnan varapuheenjohtajana sekä valtuustoryhmän ja paikallisyhdistyksen puheenjohtajana.

Jukka Kangastie

Jukka Kangastie

Perussuomalaiset, Vaasan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

1.Kantasuomalaisten hyvinvointi.

2.Vanhusten ja lapsiperheiden toimeentulo.

3. Suomalainen kaikenlainen yrittäjyys.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

En pidä ilmastonmuutosta merkittävästi ihmisen aikaansaannoksena. Jo vuosia sitten olen asiaa pohtinut ja kertonut, että mielestäni maapallon kiertorata ja -nopeus eivät ole täysin vakioita. Jo pienikin siirtymä aurinkoon päin aiheuttaa merkittävät muutokset maapallolle. Kiertonopeudesta siksi, että kesällä lämmin aika alkaa myöhemmin ja vastaavasti talvi alkaa myöhemmin. Monena vuonna lähialueella on leikattu nurmikkoa joulukuussa. Tässä lähialuella kaivettiin alikulkua tien ali n. 10v sitten ja kaivannosta löytyi köynnöstä, joka lähetettiin tarkempiin tutkimuksiin. Ilmeni,että tämä oli viinimarjaköynnöstä, jota kasvaa lähimmillään nyt Etelä-Ranskassa. Eli lämmintä on ollut ennenkin.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Suomi ei omaa maata verottamalla korjaa maailmanlaajuista ilmastoa.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Ei sitä lakkauttaa tarvitse, mutta realistisempi näkemys asioihin pitää olla. Jos esim kiina suunnittelee 800 uutta kivihiilivoimalaa, niin mitä auttaa meidän sulkea yksi tai kaksi.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Kansanedustajana en tule kysymään kenenkään puoluekirjaa. Pyrin olemaan jokaisen ihmisen kansanedustaja kykyjeni mukaan.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Äänestäkää puolueita ja ehdokkaita jotka ovat oikeasti kantasuomalaisten asialla, muulloinkin kuin ennen vaaleja. Ilmastohömpötykset meidän kylmässä Pohjolassa asuvien kustannuksella saavat riittää.

Share This