Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Juhana Lähdesmäki

Juhana Lähdesmäki on 47-vuotias yrittäjä, toimitusjohtaja, markkinointi-merkonomi ja yritysjohtamisen tutkinnon suorittanut kahden lapsen perheenisä. Yrittäjäuraa hänellä on takana yli 25 vuotta, työuraa lähes 35 vuotta.

Hänen työhönsä kuuluu huonekalujen, maahantuonnin ja kiinteistöjen parissa toimiminen. Harrastuksikseen hän mainitsee autojen rakentelun ja kahden Beaucenpaimenkoiran kanssa liikkumisen. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on muodostunut merkittäväksi osaksi hänen elämäänsä.

Juhana kertoo suhtautuvansa hyvin kriittisesti vallalla olevaan ilmastovouhotukseen. Kristittynä poliitikkona hän luonnollisesti kannattaa ihmisen vastuuta ympäristöstä, luonnosta ja ilmastosta, mutta ei kuitenkaan hyväksy ihmisten tarpeetonta pelottelua ilmastonmuutoksella. Hän ei myöskään hyväksy ylimitoitettuja toimenpiteitä oletetun ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi erityisesti Suomessa, joka on jo nykyisellään ympäristönsuojelun mallimaita. Hän kertoo myös suhtautuvansa skeptisesti sähköautojen pakonomaiseen tarjoamiseen ainoana tulevaisuuden kulkuvälineenä ja vastustavansa polttomoottoriautojen maahantuonti-, myynti- ja käyttökieltoja. Erityisen voimakkaasti hän on ollut mukana vastustamassa tuulivoima-teollisuusalueiden sijoittamista asutuksen lähelle. Lisäksi hän toivoo voivansa olla vaikuttamassa tuulivoimatukien peruuttamiseen.

Juhana Lähdesmäki

Juhana Lähdesmäki

Kristillisdemokraatit, Vaasan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Perheiden ja lasten hyvinvointi, Sanan- ja uskonnonvapaus, Turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö, Tuulivoimarakentaminen kiellettävä asutuksen lähelle, Turvallinen ja arvokas vanhuus, Maahanmuuttopolitiikka, Maaseudun elinvoimaisuus, Liikenneväylät kuntoon, Yrittämisen oltava houkutteleva vaihtoehto, Työllistymisen esteiden poistaminen, Yrittäjän sosiaaliturvaa parannettava, Arvostetaan kristillisiä juuriamme ja perinteitämme.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Näen nykyisen ilmastonmuutoskeskustelun paniikinlietsontana, jonka taustalla on pääosin ideologisia pyrkimyksiä, vallankäyttöä ja valtavia tulonsiirtoja. Näen Suomen ilmastopolitiikan painopisteen kohdistuvan väärään kohteeseen, kun sillä pyritään ensisijaisesti vaikuttamaan kotimaassa tehtävään ilmastonsuojeluun, kun sen sijaan sen täytyisi kohdistua todellisille ongelma-alueille Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Emme saa maapallon kannalta ratkaisevia tekoja aikaan kotimaassa tehtävillä ratkaisuilla. Kustannuksia voimme kyllä tehdä rajattomasti ja hankaloittaa kansalaisten elämää, mutta suuressa mittakaavassa aikaan saamamme muutokset ovat merkityksettömiä.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Olisin siirtämässä focusta sähköautokeskustelusta biopolttoaineiden kehittämistä, tuottamista ja jakeluverkon kasvattamista suosivaan ilmastopolitiikkaan. Haluan olla vaikuttamassa tuulivoima-teollisuusalueiden rakentamisen kieltämisen asutuksen lähelle. Haluan myös olla vaikuttamassa tuulivoimatukien lakkauttamiseen.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

KD:n vaaliohjelma ei millään tavalla ole ristiriidassa omien ilmastopoliittisten mielipiteideni kanssa. KD puolueena puolustaa perinteisiä suomalaisia arvoja ja perinteitä. Miksi et siis voisi äänestää minua ?

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Seuraa keskustelua facebook-sivullani Juhana Lähdesmäki Eduskuntaan, niin saat tietää lisää mielipiteistäni ja näkemyksistäni. Voit toki myös lähettää minulle viestin ja kysyä suoraan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä.

Share This