Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Juha Pätsi

Juha on farmaseutti ja ikuinen opiskelija. Hän haluaa hoitaa yhteisiä asioita, ei politikoida. Hänen arvonsa ovat kristilliset ja hän pyrkii käyttämään talonpoikaisjärkeä. Haluaa olla rehellinen, vaikka se vähän maksaisikin. Se mihin hän ryhtyy, sen hän pyrkii tekemään niin hyvin kuin vaan osaa. Ja siihen, mitä hän ei osaa, hän uskaltaa kysyä neuvoa niiltä, jotka osaa. Pyörää on turha keksiä uudelleen eikä haittaa vaikka hyvän idean keksijällä olisi ’väärän’ puolueen jäsenkirja.

Juha Pätsi

Juha Pätsi

Kristillisdemokraatit, Oulun vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

1. Järjenkäyttö kunniaan: turha säästää euro jos siitä on kahden kulut!

2. Vanhemmat tietävät itse parhaiten, kenen haluavat lapsiaan hoitavan.

3. Terveys- ja hoivapalvelut pitää suunnitella ihmisten, ei yritysten etua silmällä pitäen.

4. Veronkierto rahoja omissa taskuissa siirtelemällä ja tulot veroparatiisiin ketkuilemalla pitää estää tehokkaasti. Tämä on tärkeää pienten suomalaisyritysten tasavertaisten toimintamahdollisuuksien turvaamiseksi.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Monet väittämät eivät perustu tutkittuun tietoon.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Pitää ottaa huomioon koko kokonaisuus. Esim. tuulivoima, ydinenergia ja sähköautot ovat saastuttavampia kuin laskelmissa usein esitetään. Yksipuoliset, harkitsemattomat päätökset esim. lentoliikenteeseen liittyen aiheuttavat vain turhaan haittaa suomalaisille ja siirtävät vain saman saastutuksen suomalaisten määräysten ulottumattomiin.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

En vastusta ilmastopolitiikkaa sinänsä, mutta esim. polttomoottorien täyskielto nopealla aikataululla -tyyliset ratkaisut eivät perustu tietoon, vaan ovat vain helppoja ja näyttäviä esittää. Todellinen ilmastopolitiikka ottaa kattavasti huomioon kokonaishyödyt ja -haitat. Pitää tehdä ensin se, mikä on helpointa tehdä ja mistä on pitkässä – ja miksei lyhyessäkin – juoksussa eniten hyötyä. Esim. syrjäseutujen ihmisten kulkuyhteydet pitää kohtuudella turvata.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Ei kannata äänestää minua – olen puolueeni arvojen ja kantojen takana.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Järjenkäyttö kunniaan myös ilmastoasioissa!.

Share This