Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Jouni Kaskiharju

Jouni Kaskiharju on tietotekniikan insinööri Uudeltamaalta, perheellinen ja jälkikasvunsa jo aikuista omillaan toimeen tulevaa. Poliittisella kartalla keskustakonservatiivi, isänmaallinen oman maan ja sen kansan etuja ajava. Metsästäjänä ampuisi mieluummin hirven kuin ostaisi kaupasta sonnin. Ajaa mieluummin moottoripyörällä kuin autolla. Aloitti ammattikoulussa ja lopetti ammattikorkeakoulussa ja takana pitkä työura tietotekniikan parissa.

Jouni Kaskiharju

Jouni Kaskiharju

Perussuomalaiset, Uudenmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Turvallisuus ja sananvapaus, Terveys ja hyvinvointi, Talous ja työllisyys

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Maailman ilmasto on muuttunut ennen ihmistä, ihmisen aikana ja tulee muuttumaan ihmisen jälkeenkin. Sekä hyvään että huonoon suuntaan. Ihmisen toiminnalla mielestäni maapallon lämpötiloihin voi olla joku pieni vaikutus, mutta muut luonnolliset syyt ovat merkittävämpiä; tulivuoret, merivirrat, aurinko, jopa maan suhteellinen asento aurinkoon nähden.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Teollisuuden ja työpaikkojen ulosliputtaminen lisää päästöjä sillä esim. Kiina viisveisaa millä energia tuotetaan. Kasvistuotanto pahentavaa ilmastonmuutosta. Terveellisinä pidettyjen ruokien kasvihuonekaasupäästöt per kalori ovat suurempia kuin liharuoalla. Ruoantuotannossa pitää tutkia energiankulutusta sekä vesijalanjälkeä pelkän hiilijalanjäljen lisäksi. On huomioitava kasvatus, prosessointi, kuljetus, myynti ja palvelut sekä säilytys ja käyttö. Tätä on tutkittu mm. USA:ssa Carnegie Mellonin yliopistossa. Liikenteen rajoittaminen, fossiilisten polttoaineiden kielto, liharuoan verottaminen, sähköautoon pakottaminen – nämä kaikki ajaa Suomen pysähdyksiin, nostaa hintoja ja leikkaa ihmisten ostovoimaa.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Energiantuotannossa pitää siirtyä vähemmän saastuttavaan tapaan; tuulivoimatuki poistettava, ydinvoimaa lisättävä omavaraisuuden parantamiseksi (ostettu energia voi olla kivihiilestä peräisin), ruoantuotanto lähiruokamalliseksi jolloin siirtoon kuluisi vähemmän energiaa. Kannustamalla joukkoliikenteen käyttöön parantamalla sen toimivuutta ja alentamalla hintoja.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Vastaan toiminnastani ennenkaikkea äänestäjälle, en puolueelle jos ei ole ristiriidassa sääntöjen kanssa.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Ilmastonmuutosvouhotuksessa on kaksi koulukuntaa:

Ensimmäinen uskoo maailman muokkaavan itseään luonnon omilla ilmiöillä ja muokattu maailma muuttaa omia luonnonilmiöitään eli muutos on jatkuvaa, suuntaan ja toiseen. Maailma on elävä, myös sisältä sillä tulivuorilla on myös suuri vaikutus ilmakehään.

Toinen uskoo ihmisen vaikutuksen niin suureksi ja pahaksi, että ihmistä pitää rangaista sen takia. Siksi keksitään maksuja ja veroja, maksamalla saat tuottaa enemmän päästöjä ja verottamalla kaikkia asioita joiden väitetään aiheuttavan ilmastonmuutos.

Kun jälkimmäisen takana on ihmistä suurempi instanssi joka tällä tienaa ja hallitsee mediaa, ei pitäisi olla vaikea arvata kummasta tuli virallinen valtaversio.

Share This