Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Jaakob Happonen

Jaakob Happonen on kemian diplomi-insinööri ja mielipidevaikuttaja TV7-kanavalla esitettävän Sanan ja runon tuoksua ohjelman kautta, sydämellä ilosanoma Jeesuksesta. Hän on toiminut niin suuryrityksissä kuin pienissä start-up yrityksissäkin johto-, myynti ja kehitystehtävissä, mistä putosi joksikin aikaa liki sosiaaliturvan varaan. Töissä nykyisin yleishyödyllisen järjestön omistamassa yrityksessä. Tuntee byrokratiaviidakot, pienten yritysten ongelmat, EU-rahoituksen sun muut.

Jo vuodesta 2008 Jaakob Happonen on Auli aviovaimonsa kanssa tehnyt Sanan ja runon tuoksua ohjelmaa TV7-kanavalle. Vuosittain he vievät ryhmän rukousmatkalle Israeliin. He kuuluvat siellä kansainväliseen vanhimmistoon Aviopari käy Healing Roomissa rukoilemassa ihmisten puolesta. Jaakob on Menorah seurakunnan perustaja- ja vanhimmiston jäsen. Harrastuksia pyöräily myös talvisin myös tandemilla, hengelliset kirjat ja elokuvat. Kesällä ajaa vaimonsa kanssa museorekisterissä olevalla moottoripyörällä. Kuuluu useiden kristillisten järjestöjen hallitukseen ja on Helsinki-Helsingfors rotaryklubin jäsen. Tahtoo puolustaa köyhiä, sairaita, syrjäytyneitä, työttömiä, hylättyjä ja muita heikossa asemassa olevia vanhoja ja nuoria.

Jaakob Happonen

Jaakob Happonen

Kristillisdemokraatit, Uudenmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Vähävaraisten arjen helpottaminen, syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja yrittäjyyden kannustaminen. Vaalislogan on: Armoa Arkadianmäelle!

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Ilmastonmuutos on ateistisen vihervasemmistolaisen tiedemaailman tukemaa bisnestä. Oikeat faktat puhuvat toista, mutta ne eivät pääse valtamedioihin. Esimerkkinä ainoastaan Talouselämä uutisoi Grönlannissa jään alta paljastuneet viikinkiajan puiden kannot.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Hiilidioksidipitoisuuteen ihminen ei voi vaikuttaa, luonto hoitaa sen tavallaan kuten ennenkin. Pitäisi keskittyä pienhiukkasten ja savusumujen sekä typen oksidien ehkäisemiseen, ne ihmisiä tappavat.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Pyrkisin saamaan Suomen eroon päästökaupasta. Ottaisin yhteyttä oikean faktan asiantuntijoihin ja järjestäisin heille keskustelutilaisuuksia esimerkiksi Pikkuparlamenttiin.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Vaikutan mielipiteisiin puolueessani kovaa ääntä pitämällä, vaikka en tulisi valituksi kansanedustajaksi. Mielipidevaikuttaminen on helppoa pienessä Kristillisdemokraattisessa puolueessa.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Suomeen mahtuu aina vain yksi totuus. Ilmastoskeptikkoja kohdellaan nykyisin kuten niin sanottuja neuvostovastaisia Paasikiven – Kekkosen kaudella.

Share This