Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Ilpo Forsman

Ilpo Forsman kertoo olevansa sitkeä, periksiantamaton oikeuden ja totuuden puolustaja. Hän on 37-vuotias perheenisä Merikarvialta, Pohjois-Satakunnasta, syntyjään kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Nivalasta. Ilpo Forsman on perussuomalaisten ehdokkaana Satakunnan vaalipiirissä.

Annetaan Ilpon kertoa itse lisää:

Lapsuuteni ja nuoruuteni olen asunut Päijänteen rannalla Keski-Suomessa Jyväskylän kupeessa. Satakuntalainen minusta tuli 2000-luvun taitteessa.

Koulutukseltani olen CNC-koneistaja, johon liittyviä töitä olen tehnyt kymmenisen vuotta. 2009 lähtien olen toiminut teollisuuden huoltoasentajan tehtävissä, pääasiassa Satakunnan talousalueella. Työni ohessa toimin myös yrityksemme työsuojeluvaltuutettuna. Lisäksi olen jatkokouluttautunut työsuojeluun liittyvissä asioissa sekä erilaisten laitteistojen tarkastuksiin ja toimintaan liittyvissä asioissa. Tällä hetkellä käyn työn ohessa täydennyskoulutusta sähköpuolen toimintoihin littyen.

Harrastuksiini kuuluu perheen kanssa touhuilu, luonnossa liikkuminen, laulaminen, pianon- ja kitaransoiton opiskelu.

Politiikkaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen olen aktiivisesti lähtenyt mukaan vuonna 2015. 2017 tulin valituksi Merikarvian kunnanvaltuustoon. Politiikkaan ajauduin eri sattumien kautta, kun lähdin mm. tuulivoiman terveyskysymysten takia puolustamaan perheeni, naapureideni sekä useiden eri paikkakuntien ihmisten oikeutta terveelliseen ja turvalliseen elämään. Viime vuodet olen tehnyt tiivistä yhteistyötä myös homeongelmista kärsivien sekä homeen liitännäissairauksiin sairastuneiden ihmisten sekä tämän puolen tuntevien eri alojen ammattilaisten kanssa.

Ilpo Forsman

Ilpo Forsman

Perussuomalaiset, Satakunnan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

1 Terveys, turvallisuus

Terveellinen ja turvallinen elinympäristö, tulee olla kaikkien perusoikeus. Ympäristöstään sairastuneille kuuluu ihmisarvoinen elämä, sekä sosiaali turva.

2 Työ ja yrittäminen

Ensin suomalainen työ ja yrittäminen, sitten vasta maailman parantaminen. Suomalaisen teollisuuden kilpailu kyky ja työpaikat on turvattava, järkevällä faktapohjaisella politiikalla.

3 Ilmastonmuutos

Ilmasto on muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Kunnianhimoiset päästötavoitteet nostavat tavallisten suomalaisten asumisen ja liikkumisen hinnat kohtuuttomiksi, sekä romuttaa suomalaisen teollisuuden.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

En pyrkisi lakkauttamaan ilmastopolitiikkaa. Pyrkisin vaikuttamaan ilmastopolitiikkaan, sekä siihen liittyviin kysymyksiin esim. energiantuotannon osalta, että toiminta kaikilta osiltaan perustuisi fakta, eikä tunnepitoisiin ratkaisuihin. Kansallinen etu pitää asettaa päättömän moraaliposeerauksen edelle.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Äänestä ihmistä, jos puolueessa jotain mikä estää äänestämästä. Pysyn ajatuksieni ja toimieni suhteen tällä linjalla, oli puolueeni mikä tahansa. En ole lähtenyt politiiikkaan ansaitakseni ”sulkia hattuun”, vaan puuttuakseni vallitseviin epäkohtiin. Ryhmäkuriin, vastoin omaa arvomaalimaani minua ei pysty taivuttamaan.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Share This