Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Henri Häkkilä

Henri Häkkilä on 23-vuotias tamperelainen historian opiskelija ja humanististen tieteiden kandidaatti. Hän toimii Pirkanmaan Perussuomalaisten piirisihteerinä ja taloudenhoitajana sekä Tampereen Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajana. Häkkilä kantaa huolta Suomen talouden kestävyydestä ja siirtyisi tulonsiirtojen varaan rakennetusta politiikasta ihmisten vaurastumiseen kannustavaan järjestelmään.

Henri Häkkilä

Henri Häkkilä

Perussuomalaiset, Pirkanmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Talouden raiteilleen saaminen, kansankapitalismin edistäminen ja yhteiskunnan turvallisuuden takaaminen.

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Ilmasto on ollut aina muutoksessa. On kiistanalaista, onko tässä ajassa tapahtuva muutos ihmisen aiheuttamaa ja onko muutos edes tapahtumassa siihen suuntaan, mihin valtavirrassa väitetään.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Valtavirrassa ajettava ilmastopolitiikka keskittyy länsimaiden väestön kurittamiseen ja teollisuuden alasajoon puuttumatta varsinaisiin globaaleihin ongelmiin, kuten kolmannessa maailmassa tapahtuvaan väestönkasvuun. Todellisten tulosten saaminen edellyttää toimien kohdistamista sinne, missä saasteet syntyvät ja väestönkasvun kaltaiset juurisyyt ovat.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Pyrin muuttamaan ilmastotoimet markkinoiden voimin käytäviksi. Ilmastonmuutos on bisnes ja suuri mahdollisuus suomalaiselle yrityskentälle ja teollisuudelle. Potentiaalia on esimerkiksi cleantechin ja kiertotalouden kaltaisilla aloilla. Markkinat kehittävät ja levittävät tehokkaimmat ja toimivimmat ratkaisut, eivät päsmäröivät poliitikot.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Asioita kannattaa pohtia pintaa syvemmältä ja kriittisesti. Mitä kukin puolue lopulta todellisuudessa sanoo? Lyhyellä aikajänteellä poliittisiin pikavoittoihin pyrkiminen harvoin ratkaisee todella mitään.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Ilmastopolitiikka on täydellinen esimerkki politiikassa esiintyvästä tekopyhyydestä. Jokaiselta kansalaisilta toimia ilmaston eteen vaativalta poliitikolta kannattaa kysyä, mitä hän on itse konkreettisesti tehnyt ilmaston eteen. On helppo vaatia muilta ja jatkaa itse aivan samaan tapaan kuin ennenkin. Henkilökohtaisesti olen sijoittanut kotimaisiin, kiertotalouden saralla toimiviin kasvuyhtiöihin.

Share This