Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Harri Oksanen

Harri on 58-vuotias teollisuuden kunnossapitäjä. Hän on kolmatta kautta kaupunginvaltuutettuna ja toimii kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajana. Hän on myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian hallituksen jäsen ja kirkkovaltuutettu. Hän harrastaa autourheilua ja talkootyötä. Hän on kylien puolestapuhuja ja haluaa vaikuttaa asioihin. Hän toimii myös puolueen ja piirin eri tehtävissä.

Harri Oksanen

Harri Oksanen

Perussuomalaiset, Keski-Suomen vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Suomalaista… Elämää… Läheltä

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Maapallon lämpeneminen on alkanut jo 17 000 vuotta sitten. Tällaisia lämpenemis- ja kylmenemisjaksoja on maapallon historiassa useita.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Panikoimalla tehdään huonoja ratkaisuja, jotka voivat olla paljon vahingollisempia kuin osataan arvatakaan. Toimenpiteet saattavat myös ajaa teollisuuden sellaisiin maihin, joissa rajoitteita ei juurikaan ole.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Toimenpiteet pitää kohdistaa niihin maihin ja toimintoihin, missä on saavutettavissa tuloksia nopeasti ja pienellä panostuksella.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Meidän puolueessa saadaan olla eri mieltä. Itse ajan niitä asioita, joihin uskon ja jotka koen tärkeiksi. Olen tarvittaessa jääräpäinen.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Ilmastonmuutos on totta, mutta mikä on ihmisten osuus muutoksessa. Enemmän olen huolissani merien roskaamisesta. Jätehuolto on saatava toimimaan niissä maissa, joissa jätteet kipataan jokiin tai meriin.

Share This