Tervetuloa Ilmastofoorumi ry:n vaalisivuille, joilla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita ympäri Suomea. Kaikki Ilmastofoorumin ehdokasesittelyt löydät sivulta Ilmastoskeptikot eduskuntavaaleissa 2019. Oletko sinäkin mukana vaaleissa? Ilmoita itsestäsi tai tuntemastasi ehdokkaasta osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi. Ilmastofoorumi ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja julkaisemme mielellämme kaikkien puolueiden ilmastoskeptisten ehdokkaiden esittelyitä.

Arto Luukkanen

Arto Luukkanen on monipuolinen toimija. Hänen työuransa kattaa pastorin tehtäviä Itä-Uudellamaalla, työn ohella jatkunutta opiskelua, tutkimustyötä Venäjällä ja Ukrainassa, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusta, tiedekirjojen kirjoittamista. Hän on kirjoittanut myös 4 romaania.

Luukkanen on töissä Helsingin yliopistossa Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen ylipistolehtorina. Luukkasen perustyö on arkistotutkimusta (esim. Ukrainan KGB:n arkistot) ja tutkimukseen perustuvaa luennointia sekä kokemuksen jakamista nuoremmille opiskelijoille yliopistolehtorin tehtävässä Helsingin yliopistossa.

Työajan ulkopuolella hän kirjoittaa ahkerasti sanomalehtiin Venäjän tilanteesta ja myös poliittisia blogeja Uusi Suomi -sivuilla. Luukkanen haluaa käyttää kokemustaan ja vahvuuksiaan koko kauniin Uudenmaan ja tämän meille suomalaisille parhaimman isänmaan – Suomen – hyväksi.

Eräs Luukkasen harrastuksista on myös televisiotyö: hänellä on oma ohjelma ”Dosentti” Alfa-tv:llä. ”Dosentti”-ohjelmassa haastatellaan politiikan, kulttuurin ja tieteen hahmoja. Työ on opettanut kuuntelemaan haastateltavia; jokaisella on oma tärkeä tarinansa. Luukkanen on Järvenpään kaupunginvaltuustossa ja kirkkovaltuustossa.

Arto Luukkanen

Arto Luukkanen

Perussuomalaiset, Uudenmaan vaalipiiri

Kysyimme ehdokkaalta muutaman kysymyksen, joihin hän on vastannut alle.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

Työ, turvallisuus ja toimeentulo – asioita pitää tehdä järjellä ja sydämellä!

Miksi olet ilmastoskeptikko etkä allekirjoita valtavirtanäkemystä ilmastonmuutoksesta?

Tiedeihmisenä haluan perustaa kantani faktoille – ei pelottelulle.

Miksi ilmastopolitiikkaa ei mielestäsi tulisi tehdä nykyisellä tavalla?

Se ei perustu tutkittuun tietoon vaan mielipiteisiin ja voimakkaisiin eturyhmiin. Asioita pitää arvioida paleoklimatologian perusteella ja sen tiedon perustella mitä meillä on ihmisen vaikutuksesta ilmastoon – pitkällä aikavälillä.

Jos ilmastopolitiikkaa ei ole realistista lakkauttaa kokonaan, niin mitä asioita pyrkisit muuttamaan siinä, jos sinut valitaan kansanedustajaksi? Vai pyrkisitkö kaikissa tapauksissa torjumaan ilmastopolitiikan kokonaan?

Tarvitaan tutkimusta ja laajaa ymmärtämistä paleoklimatologiasta. Siksi valtioneuvoston pitäisi muodostaa laaja asiantuntijaelin, joka voisi tutkia ja selvittää tätä asiaa. Ilmastovouhotus on nykyajan taistolaisuutta.

Miten vastaat ihmisille, jotka haluaisivat äänestää sinua, mutta eivät haluaisi antaa ääntään edustamallesi puolueelle?

Kannattaa ajatella ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Lopuksi sana on vapaa, jos haluat kertoa aiheesta jotain muuta?

Meillä ei ole mitään hätää ilmastoasiassa. Pelottelu ei vie minnekkään.

Share This