Ilmastoskeptiset ehdokkaat eduskuntavaaleissa 2019

Tällä sivulla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Jos sinäkin olet mukana vaaleissa tai tiedät jonkun sopivan ehdokkaan, jota ei ole vielä esitelty tällä sivulla, niin ota yhteyttä osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi.

Uudenmaan vaalipiiri Hämeen vaalipiiri Satakunnan vaalipiiri Vaasan vaalipiiriKeski-Suomen vaalipiiriSavo-Karjalan vaalipiiriKaakkois-Suomen vaalipiiriOulun vaalipiiriPirkanmaan vaalipiiriVarsinais-Suomen vaalipiiriLapin vaalipiiri  

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Uudenmaan vaalipiirissä

Ossi Tiihonen on ilmastopolitiikan kritiikin kärkiteemoikseen nostanut Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta. Hän on 51-vuotias kahden teinin yksinhuoltaja, jolla on monipuolinen yrittäjätausta ja markkinointialan koulutus. Omien sanojensa mukaan Ossi on tavallinen suomalainen mies, joka on huolestunut tämän maan kehityssuunnasta.

Lue lisää Ossista

Arto Luukkanen on monipuolinen toimija. Hänen työuransa kattaa pastorin tehtäviä Itä-Uudellamaalla, työn ohella jatkunutta opiskelua, tutkimustyötä Venäjällä ja Ukrainassa, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusta, tiedekirjojen kirjoittamista. Tiedeihmisenä hän haluaa perustaa kantansa faktoille – ei pelottelulle.

Lue lisää Artosta

Suvi Karhu on vauhdikas prätkämimmi, innokas urheiluharrastaja ja vähän ”hurahtanut” geokätköilijä. Hänen mielestään on outoa, että suurimmat ilmastovouhottajat lentomatkustavat niin runsaasti

Lue lisää Suvista

Jouni Kaskiharju on tietotekniikan insinööri Uudeltamaalta. Poliittisella kartalla keskustakonservatiivi, isänmaallinen oman maan ja sen kansan etuja ajava. Hänen mielestään teollisuuden ja työpaikkojen ulosliputtaminen lisää päästöjä, sillä esim. Kiina viisveisaa millä energia tuotetaan.

Lue lisää Jounista

Jouko Piho on eläkkeellä oleva luokanopettaja, 11 kirjan kirjailija ja tunnettu nettivaikuttaja. Hän pyrkii siihen, että nykyisen kaltainen ilmastovouhotus saadaan loppumaan kokonaan.

Lue lisää Joukosta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Hämeen vaalipiirissä

Olli Herranen on hämeenlinnalainen perheenisä, joka haluaa tuulettaa poliittista päätöksentekoa ja on siksi Liike Nyt -ehdokkaana. Pitkä työhistoria IT-alalla, sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yrittäjyydestäkin on kokemusta. Kiinnostusta ja kritiikkiä on moniin asioihin, yhtenä tärkeänä asiana Suomessa jo jonkin aikaa esillä ollut ilmastovouhotus.

Lue lisää Ollista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Satakunnan vaalipiirissä

Ilpo Forsman kertoo olevansa sitkeä, periksiantamaton oikeuden ja totuuden puolustaja. Hän on 37-vuotias perheenisä Merikarvialta, Pohjois-Satakunnasta, syntyjään kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Nivalasta. Ilpo Forsman on perussuomalaisten ehdokkaana Satakunnan vaalipiirissä. Ilmastopolitiikka on yksi hänen kolmesta tärkeimmästä teemastaan.

Lue lisää Ilposta

Vesa-Matti Junnila pitää ilmastonmuutoskeskustelua yhtenä tärkeimmistä tämän vuoden vaalien teemoista. Suomi on hänen mukaansa tehnyt energiatehokkuuden ja päästövähennysten eteen töitä jo usean vuosikymmenen ajan. Suomi ei pysty leikkamaan päästöjä siten ettei se vaarantaisi teollisuuden kilpailukykyä ja/tai nostaisi asumisen, liikkumisen sekä elämisen kustannuksia.

Lue lisää Vesa-Matista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Vaasan vaalipiirissä

Juhana Lähdesmäki on 47-vuotias yrittäjä, toimitusjohtaja, markkinointi-merkonomi ja yritysjohtamisen tutkinnon suorittanut kahden lapsen perheenisä. Yrittäjäuraa hänellä on takana yli 25 vuotta, työuraa lähes 35 vuotta. Juhana kertoo suhtautuvansa hyvin kriittisesti vallalla olevaan ilmastovouhotukseen.

Lue lisää Juhanasta

Ulpu Keränen on energinen ja asioihin kantaa ottava nainen. Hän on kolmen lapsen äiti ja poliisivankilan vartija. Syntynyt Perhossa ja tällä hetkellä asuu perheineen Kokkolassa. Ulpun mielestä ympäristöstä on tärkeää pitää huolta, mutta siinä pitää olla realisti ja ottaa asioista kunnolla selvää ennen toimia.

Lue lisää Ulpusta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Keski-Suomen vaalipiirissä

Kari Pajunen on 49-vuotias muuramelainen. On työskennellyt reissutöissä maailmalla 15 vuotta, toiminut kuljetuspuolella niin tavara- kuin henkilöpuolella linja-autoilla noin viisi vuotta, viimeisimmät vuodet kehitysvammaisten lasten ja huonommin kulkevien vanhusten kuljetuspalvelussa. Ilmastoasiassa nykypolitiikan suunta ei ole hänen mielestään oikea.

Lue lisää Karista

Markus Viitala on laukaalainen logistiikkainsinööri, ja hänen perheeseensä kuuluu avovaimon lisäksi poika ja perhoskoira. Hänen mielestään on typeryyttä maksaa energiasta ylihintaa ja sitä kautta alentaa maamme jo muutenkin heikentynyttä kilpailukykyämme.

Lue lisää Markuksesta

Tapani Mäki toimii eduskunta-avustajana sekä Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna. Tapanin mielestä ilmastoasioissakin tulee ottaa järki käteen ja politiikan tulisi pohjautua todellisuuteen. Kaikkinainen propaganda, liioittelut ja rahastus on saatava loppumaan.

Lue lisää Tapanista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Savo-Karjalan vaalipiirissä

Mika Hiltunen on tavallinen suomalainen neljän lapsen isä Kontiolahdelta. Asioihin kantaa selvällä suomen kielellä ottava poliitikko. Perhe, ystävät, politiikka. Siinä järjestyksessä. Hänen mielestään ilmastopolitiikkaa ei pidä maksattaa vähävaraisilla autoilijoilla eikä ajaa Suomen teollisuutta ahdinkoon.

Lue lisää Mikasta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä

Mervi Eskelinen on sairaanhoitaja, terveydenhuollon maisteri ja opettaja. Hänestä on tärkeää huolehtia vähempiosaisista. Hänen mielestään ilmastopolitiikka on epäoikeudenmukainen. Suomi on suhteessa omiin kasvihuonepäästöihinsä nähden suhteettoman suuren maksajan roolissa.

Lue lisää Mervistä

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

Juha Pätsi on farmaseutti ja ikuinen opiskelija. Hän haluaa hoitaa yhteisiä asioita, ei politikoida. Hänen arvonsa ovat kristilliset ja hän pyrkii käyttämään talonpoikaisjärkeä. Järjenkäyttö kunniaan myös ilmastoasioissa!

Lue lisää Juhasta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Pirkanmaan vaalipiirissä

Olli Kärki-Chaiwut on perussuomalainen luokanopettaja Sastamalasta. Hän kokee suhtautuvansa ilmastojärkevästi asioihin. Olli on opiskellut biologiaa Jyväskylän ja Turun yliopistoissa. Hänen mielestään suomalaisten tulisi äänestää ilmastojärkevämmän ja rehellisemmän politiikan puolesta.

Lue lisää Ollista

Huolestuminen maahanmuutosta ajoi Heikki Luodon politiikkaan vuonna 2007. Luoto on 49-vuotias kaupunginvaltuutettu Tampereella, varakansanedustajana ja ammatiltaan ohjelmistosuunnittelija. Hänen mielestään Suomella on suhteettoman suuri taloudellinen rasitus ilmastopolitiikkansa seurauksena.

Lue lisää Heikistä

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Varsinais-Suomen vaalipiirissä

FT Lauri Heikkilä on opiskellut luonnontieteitä ja seurannut luontoa koko ikänsä, eikä usko, että maailmanloppu tulee yks kaks. Hänen mielestään ilmastopolitiikassakin täytyy säilyttää järki ja pitää politiikasta kansalaisille syntyvät kulut minimissä.

Lue lisää Laurista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Lapin vaalipiirissä

Marko Heikkuri on konealan töitä viimeiset 20 vuotta tehnyt mies. Välittää perheestään ja maastaan, eikä voi ymmärtää nykyajan poliittisia päätöksiä, joilla yritetään saada henkilökohtaista hyötyä. Hän on huolestunut ilmastonmuutoksen nimissä kiristyvästä verotuksesta.

Lue lisää Markosta

Share This