Ilmastoskeptiset ehdokkaat eduskuntavaaleissa 2019

Tällä sivulla esittelemme ilmastoskeptisiä ja ilmastorealistisia eduskuntavaaliehdokkaita kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Jos sinäkin olet mukana vaaleissa tai tiedät jonkun sopivan ehdokkaan, jota ei ole vielä esitelty tällä sivulla, niin ota yhteyttä osoitteella ilmastofoorumi@ilmastofoorumi.fi.

Uudenmaan vaalipiiri Helsingin vaalipiiri Hämeen vaalipiiri Satakunnan vaalipiiri Vaasan vaalipiiriKeski-Suomen vaalipiiriSavo-Karjalan vaalipiiriKaakkois-Suomen vaalipiiriOulun vaalipiiriPirkanmaan vaalipiiriVarsinais-Suomen vaalipiiriLapin vaalipiiri  

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Uudenmaan vaalipiirissä

Ossi Tiihonen on ilmastopolitiikan kritiikin kärkiteemoikseen nostanut Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta. Hän on 51-vuotias kahden teinin yksinhuoltaja, jolla on monipuolinen yrittäjätausta ja markkinointialan koulutus. Omien sanojensa mukaan Ossi on tavallinen suomalainen mies, joka on huolestunut tämän maan kehityssuunnasta.

Lue lisää Ossista

Arto Luukkanen on monipuolinen toimija. Hänen työuransa kattaa pastorin tehtäviä Itä-Uudellamaalla, työn ohella jatkunutta opiskelua, tutkimustyötä Venäjällä ja Ukrainassa, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimusta, tiedekirjojen kirjoittamista. Tiedeihmisenä hän haluaa perustaa kantansa faktoille – ei pelottelulle.

Lue lisää Artosta

Suvi Karhu on vauhdikas prätkämimmi, innokas urheiluharrastaja ja vähän ”hurahtanut” geokätköilijä. Hänen mielestään on outoa, että suurimmat ilmastovouhottajat lentomatkustavat niin runsaasti

Lue lisää Suvista

Jouni Kaskiharju on tietotekniikan insinööri Uudeltamaalta. Poliittisella kartalla keskustakonservatiivi, isänmaallinen oman maan ja sen kansan etuja ajava. Hänen mielestään teollisuuden ja työpaikkojen ulosliputtaminen lisää päästöjä, sillä esim. Kiina viisveisaa millä energia tuotetaan.

Lue lisää Jounista

Jouko Piho on eläkkeellä oleva luokanopettaja, 11 kirjan kirjailija ja tunnettu nettivaikuttaja. Hän pyrkii siihen, että nykyisen kaltainen ilmastovouhotus saadaan loppumaan kokonaan.

Lue lisää Joukosta

Jaakob Happonen on kemian diplomi-insinööri ja mielipidevaikuttaja TV7-kanavalla. Hän on huolestunut siitä, että Suomessa vallitsee vain yksi totuus ja ilmastoskeptikkoja kohdellaan nykyisin kuten ns. neuvostovastaisia aikoinaan Paasikiven-Kekkosen kaudella.

Lue lisää Jaakobista

Kevin Servin on 45-vuotias porvoolainen kaupunginvaltuutettu. Suomi ja suomalaisuus ovat lähellä hänen sydäntään. Hänen mielestään nykyinen ilmastonmuutosteoria ja siihen liittyvä propaganda toimii eräänlaisena moottorina punavihreän agenda2030:n edistämiseksi.

Lue lisää Kevinistä

Erkki O. Auranen on pastori ja diplomi-insinööri. Hän muistuttaa, että kahden asteen lämpeneminen kohottaa Suomen elintasoa ja kansantaloutta pidentämällä kasvukautta ja alentamalla lämmityskuluja.

Lue lisää Erkistä

Pasi Huuhtanen on 53-v. 2 pojan yrittäjäisä ja yhdyskuntateknikko. Hän on huolissaan siitä, että paniikkia levitetään ja maailmanloppua ennustetaan, vaikka ennusteet ja ratkaisut niihin perustuvat liian lyhyen ajanjakson tilastoihin eikä oikeisiin faktoihin pitkältä ajalta.

Lue lisää Pasista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Helsingin vaalipiirissä

Marko Ekqvist on luonteeltaan periksiantamaton ja varustautunut positiivisella asenteella. Hänen mukaansa poliittisen päätöksenteon tulisi perustua faktoihin ja realismiin, ei utopistisiin kuvitelmiin tai epärealistisiin vähennystavoitteisiin, joiden perusteet eivät kestä totuutta.

Lue lisää Markosta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Hämeen vaalipiirissä

Olli Herranen on hämeenlinnalainen perheenisä, joka haluaa tuulettaa poliittista päätöksentekoa ja on siksi Liike Nyt -ehdokkaana. Pitkä työhistoria IT-alalla, sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Yrittäjyydestäkin on kokemusta. Kiinnostusta ja kritiikkiä on moniin asioihin, yhtenä tärkeänä asiana Suomessa jo jonkin aikaa esillä ollut ilmastovouhotus.

Lue lisää Ollista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Satakunnan vaalipiirissä

Ilpo Forsman kertoo olevansa sitkeä, periksiantamaton oikeuden ja totuuden puolustaja. Hän on 37-vuotias perheenisä Merikarvialta, Pohjois-Satakunnasta, syntyjään kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Nivalasta. Ilpo Forsman on perussuomalaisten ehdokkaana Satakunnan vaalipiirissä. Ilmastopolitiikka on yksi hänen kolmesta tärkeimmästä teemastaan.

Lue lisää Ilposta

Vesa-Matti Junnila pitää ilmastonmuutoskeskustelua yhtenä tärkeimmistä tämän vuoden vaalien teemoista. Suomi on hänen mukaansa tehnyt energiatehokkuuden ja päästövähennysten eteen töitä jo usean vuosikymmenen ajan. Suomi ei pysty leikkamaan päästöjä siten ettei se vaarantaisi teollisuuden kilpailukykyä ja/tai nostaisi asumisen, liikkumisen sekä elämisen kustannuksia.

Lue lisää Vesa-Matista

Varpu asuu perheineen Euran kunnassa, pienessä, vireässä kylässä. Ammatiltaan hän on kirkon nuorisotyönohjaaja (AMK) ja koulutukseltaan sosionomi. Hänen mielestään nykyisellä ilmastovouhotuksella lietsotaan ihmisissä pakokauhua ja tehdään helposti myös virheellisiä ratkaisuja, joissa takana vaikuttavatkin lobbarit.

Lue lisää Varpusta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Vaasan vaalipiirissä

Juhana Lähdesmäki on 47-vuotias yrittäjä, toimitusjohtaja, markkinointi-merkonomi ja yritysjohtamisen tutkinnon suorittanut kahden lapsen perheenisä. Yrittäjäuraa hänellä on takana yli 25 vuotta, työuraa lähes 35 vuotta. Juhana kertoo suhtautuvansa hyvin kriittisesti vallalla olevaan ilmastovouhotukseen.

Lue lisää Juhanasta

Ulpu Keränen on energinen ja asioihin kantaa ottava nainen. Hän on kolmen lapsen äiti ja poliisivankilan vartija. Syntynyt Perhossa ja tällä hetkellä asuu perheineen Kokkolassa. Ulpun mielestä ympäristöstä on tärkeää pitää huolta, mutta siinä pitää olla realisti ja ottaa asioista kunnolla selvää ennen toimia.

Lue lisää Ulpusta

Jukka Kangastie on kolmannen polven korjaamoyrittäjä, jonka mielestä ilmastohömpötykset meidän kylmässä Pohjolassa asuvien kustannuksella saavat riittää.

Lue lisää Jukasta

Leena Kurikka on rohkea, asioihin tarttuva pohjalaisnainen. Hän toivoo, että ihmiskunta keksii järkeviä ratkaisuja itse kehittämiinsä ongelmiin ja tulevaisuudessa nuoret ja kaikenikäiset voisivat nauttia elämästään ilman turhia ahdistuksia.

Lue lisää Leenasta

Timo Pajunpää on yrittäjä, jonka mukaan ilmastopolitiikassa ei tule mennä mahdottomuuksiin. Hänen mielestään maatalous on kansakunnan selkäranka.

Lue lisää Timosta

Henri Nieminen on 32-vuotias syntyperäinen lapualainen ja maaseudun kehittäminen on lähellä hänen sydäntään. Hänen mukaansa suomalainen ruoka ja suomalainen tehtaanpiippu ovat ekotekoja maailman mittakaavassa.

Lue lisää Henristä

Eliisa Panttila on haasteita pelkäämätön ja kuvia kumartelematon VoimaNainen Norinkylästä. Hänen mielestään onkin syytä kysyä, mitä ja keiden tavoitteita ilmastoahdistuksen ja maailmanlopunpelon tuottaminen nuoriin palvelee?

Lue lisää Eliisasta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Keski-Suomen vaalipiirissä

Kari Pajunen on 49-vuotias muuramelainen. On työskennellyt reissutöissä maailmalla 15 vuotta, toiminut kuljetuspuolella niin tavara- kuin henkilöpuolella linja-autoilla noin viisi vuotta, viimeisimmät vuodet kehitysvammaisten lasten ja huonommin kulkevien vanhusten kuljetuspalvelussa. Ilmastoasiassa nykypolitiikan suunta ei ole hänen mielestään oikea.

Lue lisää Karista

Markus Viitala on laukaalainen logistiikkainsinööri, ja hänen perheeseensä kuuluu avovaimon lisäksi poika ja perhoskoira. Hänen mielestään on typeryyttä maksaa energiasta ylihintaa ja sitä kautta alentaa maamme jo muutenkin heikentynyttä kilpailukykyämme.

Lue lisää Markuksesta

Tapani Mäki toimii eduskunta-avustajana sekä Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna. Tapanin mielestä ilmastoasioissakin tulee ottaa järki käteen ja politiikan tulisi pohjautua todellisuuteen. Kaikkinainen propaganda, liioittelut ja rahastus on saatava loppumaan.

Lue lisää Tapanista

Harri Oksanen on 58-vuotias teollisuuden kunnossapitäjä. Hän harrastaa autourheilua ja talkootyötä. Hän on kylien puolestapuhuja ja haluaa vaikuttaa asioihin. Hänen mielestään ilmastopolitiikassa tehdään panikoimalla huonoja ratkaisuja, jotka voivat olla paljon vahingollisempia kuin osataan arvatakaan.

Lue lisää Harrista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Savo-Karjalan vaalipiirissä

Pia Punkki on 51-vuotias sosiaalinen, positiivinen, rohkea ja järjestelmällinen maanviljelijä ja yrittäjä Maaningalta. Hänen mielestään ilmastopolitiikassa tulee ottaa järki käteen ja tutkia tarkkaan myös ehdotettujen toimenpiteiden aiheuttamat vahingot.

Lue lisää Piasta

Mika Hiltunen on tavallinen suomalainen neljän lapsen isä Kontiolahdelta. Asioihin kantaa selvällä suomen kielellä ottava poliitikko. Perhe, ystävät, politiikka. Siinä järjestyksessä. Hänen mielestään ilmastopolitiikkaa ei pidä maksattaa vähävaraisilla autoilijoilla eikä ajaa Suomen teollisuutta ahdinkoon.

Lue lisää Mikasta

Kari Pohjola on periksiantamaton ja päättäväinen tukkumyyjä. Hän on suomalaisia arvoja kunnioittava ja hän ei halua suomalaisten joutuvan maksamaan ilmastonmuutoksesta. 

Lue lisää Karista

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä

Mervi Eskelinen on sairaanhoitaja, terveydenhuollon maisteri ja opettaja. Hänestä on tärkeää huolehtia vähempiosaisista. Hänen mielestään ilmastopolitiikka on epäoikeudenmukainen. Suomi on suhteessa omiin kasvihuonepäästöihinsä nähden suhteettoman suuren maksajan roolissa.

Lue lisää Mervistä

Janne Nyholm on omissa vaaliteemoissaan nostanut vahvasti esille valtapuolueiden hyväksymän ilmastopolitiikan haitallisuuden Suomelle ja suomalaiselle elinkeinoelämälle sekä niiden vaikutukset elinkustannusten nousulle. Ilmastonmuutosta hän pitää vihervasemmistolaisten puolueiden keppihevosena oman agendansa ajamiseksi.

Lue lisää Jannesta

Timo Karstu on 52-vuotias perheenisä Mikkelin Majavedeltä. Hän on lääketieteen lisensiaatti ja toiminut sekä sairaalalääkärinä että työterveyslääkärinä. Päästökauppa on hänen mielestään huono vaihtoehto, sen sijaan jokainen maa voi itse pyrkiä puhdistamaan ilmaa paikallisesti omaan tahtiinsa.

Lue lisää Timosta

Jere Liikanen on nuori mikkeliläinen poliitikko, joka haluaa pitää Suomen hyvänä paikkana elää, myös tuleville sukupolville. Hän sanoo, että vaikka kuinka tahtoisimme, emme voi pelastaa maapalloamme yksin. Meidän on löydettävä globaaleja ratkaisuja ilmastohaasteisiin.

Lue lisää Jerestä

Juha Rantakaulio on 60-v. kirvesmies, eläkeläinen Luumäeltä. Hän kysyy, miksi pitäisi köyhdyttää yhä lisää suomalaisia? Ilmastopolitiikka on Juhan mielestä turhaa suomalaisten rahojen polttamista taivaan tuuliin.

Lue lisää Juhasta

Pekka Ranta on vihreä vihainen mies ajalta, jolloin muita vihreitä ei ollut, paitsi Linkola. Pekka on diplomi-insinööri ja taistellut kotimaisen polttoaineen puolesta voimalaitoksia rakentaen ja tuotteita kehittäen pari vuosikymmentä nykyvihreiden vastustuksesta huolimatta.

Lue lisää Pekasta

Sheikki Laakso on kierrätysalan yrittäjä ja tapahtumäjärjestäjä. Laakso on myös logistiika-alan ammattilainen ja pitkän linjan autoharrastaja. Hänen mielestään ilmastopolitiikka on liian kallista niille, joilla ei ole varaa olla ympäristöystävällisiä.

Lue lisää Sheikistä

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Oulun vaalipiirissä

Juha Pätsi on farmaseutti ja ikuinen opiskelija. Hän haluaa hoitaa yhteisiä asioita, ei politikoida. Hänen arvonsa ovat kristilliset ja hän pyrkii käyttämään talonpoikaisjärkeä. Järjenkäyttö kunniaan myös ilmastoasioissa!

Lue lisää Juhasta

Jaakko Impola on 35-vuotias tietotekniikan insinööri ja sähköasentaja Pyhäjoelta. Hänen mukaansa hiilidioksidin pitäminen ilmastonmuutoksen pääsyynä on johtanut moniin ongelmiin, kuten biopolttoainetuhlaukseen, sademetsien tuhoamiseen ja epäonnistuneeseen päästökauppaan.

Lue lisää Jaakosta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Pirkanmaan vaalipiirissä

Olli Kärki-Chaiwut on perussuomalainen luokanopettaja Sastamalasta. Hän kokee suhtautuvansa ilmastojärkevästi asioihin. Olli on opiskellut biologiaa Jyväskylän ja Turun yliopistoissa. Hänen mielestään suomalaisten tulisi äänestää ilmastojärkevämmän ja rehellisemmän politiikan puolesta.

Lue lisää Ollista

Huolestuminen maahanmuutosta ajoi Heikki Luodon politiikkaan vuonna 2007. Luoto on 49-vuotias kaupunginvaltuutettu Tampereella, varakansanedustajana ja ammatiltaan ohjelmistosuunnittelija. Hänen mielestään Suomella on suhteettoman suuri taloudellinen rasitus ilmastopolitiikkansa seurauksena.

Lue lisää Heikistä

Terhi Järvinen on työtön köyhyydessä elämisen ilmasto- ja maahanmuuttokriittinen asiantuntija. Hänen mielestään kaikenlainen hysterian lietsominen on turhaa ja pakko ei ole ainoa keino muuttaa ihmisten toimintaa.

Lue lisää Terhistä

Juho Lyytikäinen on Kristallipuolue Ry:n puheenjohtaja, ehdolla Itsenäisyyspuolueen listoilla Pirkanmaalla. Hänen mielestään virallinen ilmastonmuutosteoria on viherpesua. Se on bisnestä, eikä puutu todellisiin ongelmiimme.

Lue lisää Juhosta

Henri Häkkilä on 23-vuotias tamperelainen historian opiskelija ja humanististen tieteiden kandidaatti. Hänen mukaansa valtavirrassa ajettava ilmastopolitiikka keskittyy länsimaiden väestön kurittamiseen ja teollisuuden alasajoon puuttumatta varsinaisiin globaaleihin ongelmiin.

Lue lisää Henristä

Taru Vuorela on syvästi uskovainen – taikaan, mutta ilmastohuijaukseen ei. Energinen ja viisaaksikin kehuttu, iloinen, hyvinvoiva, siis oikeasti, hieman radikaali luonto-ihminen. Hänen mielestään on typerää ja järjetöntä yrittää estää jotain, jolle ei mitää mahda, ja vieläpä pienenä Suomena.

Lue lisää Tarusta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Varsinais-Suomen vaalipiirissä

FT Lauri Heikkilä on opiskellut luonnontieteitä ja seurannut luontoa koko ikänsä, eikä usko, että maailmanloppu tulee yks kaks. Hänen mielestään ilmastopolitiikassakin täytyy säilyttää järki ja pitää politiikasta kansalaisille syntyvät kulut minimissä.

Lue lisää Laurista

Mika Koivisto on 47-vuotias kansanedustajaehdokas Raisiosta. Koulutukseltaan hän on tietoliikennetekniikan insinööri. Hänen mukaansa nykyinen toimintatapa ei oikeasti hillitse päästöjä maailmanlaajuisesti ja kohtelee esimerkiksi Suomea epäreilusti.

Lue lisää Mikasta

Ilmastoskeptiset ehdokkaat Lapin vaalipiirissä

Marko Heikkuri on konealan töitä viimeiset 20 vuotta tehnyt mies. Välittää perheestään ja maastaan, eikä voi ymmärtää nykyajan poliittisia päätöksiä, joilla yritetään saada henkilökohtaista hyötyä. Hän on huolestunut ilmastonmuutoksen nimissä kiristyvästä verotuksesta.

Lue lisää Markosta

Ilkka Salonen on eläkkeellä työ- ja elinkeinoministeriön ylitarkastajan virasta oleva hallintotieteiden maisteri. Hän pitää Suomen vaikutusmahdollisuuksia ilmastonmuutokseen miljardisosien tasolla ja siten ei kynnyskysymyksenä hallituksen muodostamisessa.

Lue lisää Ilkasta

Veikko Siitonen on eläkeläinen ja shamaaniyrittäjä. Hän metsästää pienpetoja ja kalastaa talvisin pilkillä. Hänen mielestään Suomi on ilmastopolitiikassa oman osansa tehnyt..

Lue lisää Veikosta

Kari Kontiokoski on kuljetusalan yrittäjä Tervolasta. Kari on kiinnostunut Suomen sotahistoriasta ja huolestunut Suomen nykykehityksestä. Hän pelkää, että ilmastopolitiikan nykymalli ”tappaa” tavallisen suomalaisen elämisen mahdollisuudet.

Lue lisää Karista

Share This