Suomi vs Saksa

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Suomi vs Saksa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Suomessa luovutaan (tai ainakin yritetään luopua) hiilivoimasta ja rakennetaan lisää ydinvoimaa. Saksassa luovutaan ydinvoimasta ja rakennetaan lisää hiilivoimaloita.

Tuossa äsken TV2:n Ajankohtaisessa Kakkosessa juttua aiheesta, Vattenfall (tjsp) rakentaa voimalaa jossa CO2 nesteytetään. Ja tarkoitus ilmeisesti pumpata se neste sitten niihin öljykenttiin, josta öljy jo imetty pois. Esittivät myös piirroksen Eurooppaan tulevasta CO2-putkistosta, jostain syystä tuli mieleen se ennen toista maailmansotaa esitetty suunnitelma Välimeren kuivaamisesta... paitsi että sen keksijälle ei tietääkseni myönnetty Nobelia.
tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tuc »

Suomi: itkee, kun pitää lähteä EU:n päästövähennystalkoisiin vajaalla parilla kymmenellä prosentilla.

Saksa: lähtee omin päineen 30-40 % päästövähennyksiin eikä valita yhtään.
Jöns
Viestit: 338
Liittynyt: 17.07.2007, 05:58:58

Katsotaan loppuun

Viesti Kirjoittaja Jöns »

tuc kirjoitti:Suomi: itkee, kun pitää lähteä EU:n päästövähennystalkoisiin vajaalla parilla kymmenellä prosentilla.

Saksa: lähtee omin päineen 30-40 % päästövähennyksiin eikä valita yhtään.


Voin kertoa, että saksalaisiakaan nykyinen meno ei miellytä. Tilanne on sellainen, että vaivoin syntynyt suuri poliittinen koealitio halutaan pitää pystyssä ja siihen kuuluu myös Merkelin aktiivisesti ajama ilmastopolitiikka.
Hiljattain tehty laaja kyselytutkimus osoitti, ettei imastonmuutospuhe paljon tavallista saksalaista hetkauta. Se on sikäli kummallista, kun maassa on jo useiden vuosien ajan toiminut erittäin aktiivinen kasvihuonelobbaus median laajan tuen avulla. Tosin tiedotusrintama nyttemmin vähän rakoilee ja kriittistäkin puhetta julkaistaan.

Tuulimyllyteollisuus on Saksassa osa tuettuna työllisyyspolitiikkaa. Henk.kohtaisesti olen hyvin kiinnostunut katsomaan, miten ydinvoimasta irtaantuminen onnistuu maassa, kun vaihtoehtona perusvoiman tuotannolle on vain kivi- ja ruskohiili.
tuc
Viestit: 397
Liittynyt: 20.07.2007, 18:07:32
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tuc »

Saksan energiansäästöhankkeet ovat suurimmalta osin taloudellisesti kannattavia. Tästä tehtiin juuri tutkimus. 2/3 päästövähennystoimista ovat kannattavia sijoituksia.

Energian säästö mm. tiukoissa rakennusmääräyksissä ja teollisuuden tehostamistoimissa tulee säästämään miljardeja Saksassa joka vuosi (taitaa tehdä jo nyt niin).

Suomessa sen sijaan linja on, että rakennetaan energiatehottomia ratkaisuja, koska se on rakennusyhtiöille helpointa ja käsitys on, että aina kun sähköä tarvitaan lisää, niin rakennetaan vain uusia ydinvoimaloita. Mutta kun niitä uusia voimaloita ei tarvittaisi, jos energian säästöön sijoitettaisiin tarpeeksi. Pelkästään ydinvoimalan viivästymisen aiheuttamat 3 miljardin kulut aiheuttavat sen, että kansantalouden kannalta olisi ollut parempi ratkaisu sijoittaa ydinvoimalan sijaan energian säästöön. Mutta se ei ole raflaavaa eikä tuo jatkuvia kassavirtoja suuryrityksille ja ikävästi työllistääkin ihmisiä tasaisesti ympäri Suomea... :roll:
Vastaa Viestiin