Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Mediassa on esitetty ja vaadittu, että ensi vuoden eduskuntavaaleista pitäisi tehdä ilmastovaalit. Tämä on hyvä ajatus. Jokaisen äänestäjän pitäisi tietää ehdokkaan kanta seuraaviin asioihin:
 • Onko IPCC luotettava lähde ilmastoasioissa?
 • Pitäisikö Suomen erota Pariisin ilmastosopimuksesta?
 • Pitäisikö Suomen ilmastopaneeli lakkauttaa?
 • Pitäisikö Sitra lakkauttaa?
 • Pitääkö Suomesta tehdä hiilineutraali?
 • Pitääkö diesel- ja bensiinikäyttöiset henkilöautot kieltää?
 • Pitääkö polttomoottoriautoille määrätä lisää veroja?
 • Pitääkö hiilivoimalat kieltää?
 • Pitääkö lihan syöminen kieltää?
 • Tarvitaanko ruuhkamaksuja kaupungeissa?
 • Tarvitaanko tietulleja?
Vaikka on monia muitakin tärkeitä asioita kuin suhtautuminen ilmastoon, niin nykyinen politiikka jatkuessaan tulee rokottamaan jokaisen äänestäjän lompakkoa rajulla tavalla. Kohta ei rahat ja resurssit enää riitä tärkeisiin asioihin.
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Toivon, että tähän ketjuun tulisi havaintoja eri puolueiden ja ehdokkaiden kannanotoista ilmastopolitiikkaan.

Tässä on ensimmäinen:
Perussuomalaiset lähtevät yhteisistä ilmastoneuvotteluista: ”Tavoitteet ovat utopistisia eikä kukaan puhu maksajista”
Linkki:
https://www.suomenuutiset.fi/perussuoma ... aksajista/
unbiased
Viestit: 1633
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Konsensuspuolueet (muut kun populisteiksi pilkatut) ovat jokainen EU kannattajia ja EU-politiikka on maailman kaikkei innokkain ilmastopolitiikan kannattaja. Siinä tämänhetkinen tulevaisuus. Äänestävät tavalliset perussuomalaiset (No, ei siis perussuomalaisen puolueen kannattajat.) ovat median aivopesemiä, tai kuten valtamedia itse sanoo "asennemuokkaamia" ja pysyvät pelkureina puoluekannoissaan.

Perussuomalaisissa ehdokkaissa on tällä hetkellä kolme ainakin yhden väitökirjan tehnyttä tohtoria, joita mahdollisesti Suomelle kohtalokas aika innostaa suomalaisuuden säilyttämiseen kansakuntien joukossa. Lisäksi tohtorit eivät ole koulutuksen aivopesemiä valtiotieteilijöitä, vaan ovat tutkineet filosofiaa, historiaa, taloustieteitä, kielitieteitä ja yhteiskuntatieteitä. MItä muilla puolueilla on tarjota? Mieleen tulee mainoskuva alla tekstinä "talousasiantuntija", joka sitten ministerinä myy tuottavaa ja arvokasta kansallisomaisuutta valtion velkojen maksamiseksi ja ottaa samalla lisää velkaa. Sipilä kuulemma möi juuri 1,1 miljardilla Nesteen ja jonkun metsäyhtiön osakkeita.
274806
Viestit: 4
Liittynyt: 18.12.2018, 22:11:30

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja 274806 »

Moi,

Tässä Prof. Carl-Otto Weissin vakuuttava esitelmä siitä, että ilmaston lämpötilaa ohjaa pääasiassa auringon toiminta, ei CO2:
https://youtu.be/l-E5y9piHNU

Tällaisia esityksiä on nykyisin yhä enenevässä määrin. Äskettäisen YKn alaisen IPCCn raportin allekirjoittajia oli 91 kpl, joista yksikään ei ole ilmastotutkija… IPCCn ”fysiikan lakeihin” perustuvia "tuunattuja" ennustemalleja on yli 100 kpl ja niiden keskiarvo on tällä hetkellä 40% pielessä faktisiin mittauksiin verrattuna.

American Meteorological Society (AMS) 13 000 jäsenistä nykyisin noin 50% ovat sitä mieltä, että ilmaston lämpenemistä ohjaa ihmisen aiheuttama CO2 nousu. Siispä mitään varsinaista tiedeyhteisön konsensusta ei ole.

Takavuosina AMSn aikaisempaa jäsentutkimusta tulkittiin tarkoituksella väärin niin, että saatiin tuo kuuluisa ”96%n tiedeyhteisön konsensus”. Tässä reaktio siihen: ”AMS Executive Director Dr. Keith Seitter even wrote on the AMS website clarifying the results and condemning rampant distortion that was being spread.”

Kannataa muistaa sekin, että niin sanotun loogis-empiirisen tieteellisen metodin lähtökohta on uusien tutkimustulosten jatkuva vertaaminen aikaisempiin olettamuksiin ja johtopäätöksiin, epäily niiden oikeellisuudesta. Tässä ei konsensuksella ole mitää sijaa. Sen sijaan paradisgmaa pitää muuttaa heti kun sen vastaista evidenssiä on kertynyt riittävästi.

Pääasiassa ihmisen aiheuttamaan ilmaston lämpenemiseen uskovien kannattaa myös mustaa se, että IPCC on poliittinen järjestö, jota ei saa päästää määräämään sitä, että mikä on "totuus". Tästä muistamme karmeana esimerkkinä nk. "tieteellisen sosialimin", joka johti konkurssiin ja satojen miljoonien ihmisten karmeaan kohtaloon...

Kannattaa muistaa, että kansaa johdetaan nykyisin harhaan tunnemanipuloinnilla, vaikuttamalla suoraan lisko-aivoomme, pelottelemalla CO2-syntiä tekeviä vedenpaisumuksella, hirmumyrskyillä ja paistumisella helvetin pätsissä...

Tavataan sitten uurnilla...

Seppo
unbiased
Viestit: 1633
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Auringon tehon vakuutteluun ei tarvita professoreita, taskulaskin ja nettitiedot riittävät. Lainattu professorin tutkimus on samaa ilmastopropagandaa mitä tuottavat denialistit ja alarmistit kiistellessään keskenään. Ilman lämpöenergian määrää, lämpötilaa, määrää pääasiassa ilmakehän kosteuden määrä, kosteuden sisältämä kemiallinen energia. Vakio auringon alla ilmakehän lämpöenergian ja kemiallisen energian summa pysyy vakiona. Osuudet vaihtelevat, kuten jokainen on itsekin huomannut.

Nettitietojen mukaan maailman energian kulutus alla ja energiaahan ei synny itsestään, jonkun on sitä tuotettava jollain konstilla.
Öljy..................20
Hiili..................17
Luonnonkaasu...14
Vesivoima..........4
Ydinvoima..........2,5
Muut..................2
Yksikkönä on 1000 TWh
Auringon antama säteily on arvioitu keskimäärin 240 W/m², josta vuosi aurinkoenergia on 240 W/m²*5,1*10¹⁴ m²* 365 d*24 h/d = 1,1*10²¹ Wh = 1 100 000 *1000 TWh. Ihmisen fossiilisia polttamalla ja atomeja halkomalla tuottama energia on auringon energiasta 0,005%.
Maan sisus on polttava pätsi, mutta kivinen eristekerros on paksu ja aika tiivis. Lämpöenergiaa johtuu maan pinnalle, mutta määrä uskotaan hyvin vähäiseksi. Aurinko on siten aivan ylivoimainen maapallon energian tuottaja.

Pitää huomata myös, että fossiilisista saatu energian määrä on 84% tuotetusta energiasta. Ei siitä noin vain luovuta. 2050 hiilineutraalisuus voi toteutua, jos palataan 1900 luvulle liikkumisessa, terveydenhoidossa, koneitten käytössä ja väkiluvussa. 5 miljardin väkiluvun vähennys lienee vaikeimmin toteutettava.

Kuvassa auringon mitattuja tehoja
Kuva
2010 auringon teho näyttää romahtaneen 1 W/m² siitä mitä teho oli 1980. Auringon energia on siten vähentynyt 30 vuoden aikana 7 kertaa sen määrän mitä on ihmisen aikaansaama energian energian tuotanto. Jos muutos pysyy muutaman vuosikymmenen, voi lämpötilan odottaa alentuvan 0,1-0,2 astetta. Todennäköisesti mitään havaittavaa ei tapahdu, koska alailmakehän lämpötila vaihtelee muista syistä jopa useita asteita.

Auringon toiminnan jaksollisuus voi vaikuttaa ilmakehään tulevaan hiukkassäteilyyn, joka taas vaikuttaa ilmakehän sisältämän kosteuden määrään ja ilmakehän sisältämän sisäisen energian määrään. Kun kosteudessa oleva sisäinen energia vähenee, kuten viime vuosikymmeninä on tapahtunut, lämpöenergia korvaa menetyksen, lämpötila nousee. Kun ilmakehän kosteus lisääntyy lämpöenergia vähenee ja lämpötila laskee. Vakio auringon alla, ilmakehän kokonaisenergia tietenkin säilyy vakiona.
274806
Viestit: 4
Liittynyt: 18.12.2018, 22:11:30

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja 274806 »

Tiedämme kuitenkin, että meret ottavat 1100 kertaa enemmän lämpöä yhtä astetta kohden kuin ilmakehä. Merien ja ilmakehän interface on yli 70% maapallon pinnasta. Kuitenkaan emme tiedä juuri mitään merien vesimassojen lämpöbujetista. Pitkäaikainen ja tarkka data puuttuu melkein täysin!

Meren kesisyvyys on noin 3600 m ja vasta viime vuosina on päästetty Argo-mittauspoijuja meriin, jossa ne tekevät mittauksia, kuitenkin vain 1500 m syvyyteen asti….

Lisäksi ”fysiikan lakeihin” perustuvia IPCC ilmastomalleja on nyt jo yli 100 kpl. Niiden keskiarvo tunnetusti näyttää 40% liian suurta ilmaston lämpötilan nousua faktisiin mittauksiin verrattuna.

Sitäkään emme tiedä, että miksi ja mistä tulevat jääkaudet. Emmekä sitäkään, että mistä johtuvat jääkausien väliset lämpimät jaksot.

Näin ollen on täysin selvää, että tiedämme aivan liian vähän käsittämättömän monimutkaisen ilmastomme ominaisuuksista.

CO2sta onkin tullut tiedehistorian suurin huijaus ja kalliiksi tulee.

IPCC on poliittinen järjestö, jonka vaatii meitä luottamaan kritiikittömästi CO2-uskoonsa ja investoimaan siihen miljardeja. Tämän investoinnin riskit ovat valtavia.

Lisäksi tiedämme aivan varmasti, että pienen Suomen CO2-toimet ovat hyttysen aivastuksen kokoisia.

Pitäisikö pienen Suomen nyt uhrata koko hyvinvointinsa tälle aivopestyjen maailmanparantajien CO2-hömpötyksen alttarille. Ei tietenkään!

Uurnilla tavataan…

Seppo
jpp
Viestit: 699
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja jpp »

274806 kirjoitti: 20.12.2018, 16:10:34 Uurnilla tavataan…
Vaihtoehdot näyttää vaan aika vähäisiltä:

Kahdeksan puoluetta julisti yhteisen ilmastolinjauksen – Suomikin sitoutuisi tiukempiin EU-tavoitteisiin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005942048.html
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

jpp kirjoitti: 20.12.2018, 17:35:41
274806 kirjoitti: 20.12.2018, 16:10:34 Uurnilla tavataan…
Vaihtoehdot näyttää vaan aika vähäisiltä:

Kahdeksan puoluetta julisti yhteisen ilmastolinjauksen – Suomikin sitoutuisi tiukempiin EU-tavoitteisiin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005942048.html
Vielä loppuun lainaus:
Mukana linjauksissa ovat keskusta, kokoomus, Sdp, siniset, vihreät, vasemmistoliitto, Rkp ja kristillisdemokraatit. Sen sijaan perussuomalaiset jättäytyivät valmistelun ulkopuolelle jo maanantaina.
unbiased
Viestit: 1633
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Siten ääni persuille! Muiden ilmastovouhotus on jo riittävä syy. Toiseksi persuilla on eniten korkeasti koulutettuja ehdokkaita, ja oppineisuus on paljon parempi edellytys edustaa kansaa kuin mielipide jostain aatteesta.

Meni vähän politiikan puolelle, mutta näyttää sekin ilmastokysymyksen ratkaisussa olevat tärkeä kohta.
Meret saavat lämpönsä auringosta lähes kokonaan. Harvoin ilmasta voi siirtyä lämpöä meriveteen, koska merivesi on enimmän ajan ilmaa korkeammassa lämpötilassa. Näin on erityisesti napa-alueilla miltei yötä päivää.
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti: 21.12.2018, 10:27:32 Meni vähän politiikan puolelle, mutta näyttää sekin ilmastokysymyksen ratkaisussa olevat tärkeä kohta.
Politiikka on tärkeää, vaalit ovat tärkeitä, koska niissä päätetään neljäksi vuodeksi myös ilmastopolitiikasta.
Ilmastopolitiikassa taas päätetään, paljonko autoilu maksaa, paljonko energia maksaa ja miten kansalaisia kyykytetään ilmastopelottelun varjolla.
unbiased
Viestit: 1633
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Vaalikoneissa todennäköisesti kysellään jotain epämääräistä ilmastonmuutoksesta. Pitäisi olla kysymys suoraan.

Uskotko ilmastonmuutoksen olevan havaittu tosiasia?

Vastauksesta kansalaisen olisi ehkä mahdollista päätellä ehdokkaasta, onko hän
-kieroileva ja valehteleva poliitiikko motiivina tyydyttää omia toiveitaan
-ilmastonmuutokseen uskova
-ilmastonmuutosta normaalina vaihteluna pitävä

Valtamediat sitä eivät tee. Siispä vastamediat ottakaa hyvin suunnitellut mitään puoluetta suosivat vaalikoneet käyttöön.
Jokaisen äänestäjän tulisi sitten ymmärtää antaa äänensä joko ilmastonmuutokseen uskovalle tai sen kieltävälle ehdokkaalle. Valehtelevat narsistit* pitäisi saada ulos eduskunnasta.

*Narsismi viittaa henkilön käyttäytymiseen, jossa korostuu itsekeskeisyys, itserakkaus, huomionkipeys ja kyvyttömyys empatiaan.
Määritelmä sopii moneen vallanpitäjään. Narsistipoliitikko on aluksi hurmaava ja karismaattinen. Todellisen luonteensa hän paljastaa vasta, kun oma asema on uhattuna.
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti: 30.12.2018, 13:48:21 Vaalikoneissa todennäköisesti kysellään jotain epämääräistä ilmastonmuutoksesta. Pitäisi olla kysymys suoraan.

Uskotko ilmastonmuutoksen olevan havaittu tosiasia?

Vastauksesta kansalaisen olisi ehkä mahdollista päätellä ehdokkaasta, onko hän
-kieroileva ja valehteleva poliitiikko motiivina tyydyttää omia toiveitaan
-ilmastonmuutokseen uskova
-ilmastonmuutosta normaalina vaihteluna pitävä

Valtamediat sitä eivät tee. Siispä vastamediat ottakaa hyvin suunnitellut mitään puoluetta suosivat vaalikoneet käyttöön.
Jokaisen äänestäjän tulisi sitten ymmärtää antaa äänensä joko ilmastonmuutokseen uskovalle tai sen kieltävälle ehdokkaalle. Valehtelevat narsistit* pitäisi saada ulos eduskunnasta.

*Narsismi viittaa henkilön käyttäytymiseen, jossa korostuu itsekeskeisyys, itserakkaus, huomionkipeys ja kyvyttömyys empatiaan.
Määritelmä sopii moneen vallanpitäjään. Narsistipoliitikko on aluksi hurmaava ja karismaattinen. Todellisen luonteensa hän paljastaa vasta, kun oma asema on uhattuna.
Vaalikoneiden kysymyksiä ei tietääkseni ole vielä lyöty lukkoon. Kannattaa ehdottaa kysymyksiä, jos siihen annetaan mahdollisuus. Ja vinkkejä mielellään tähän viestiketjuun.
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

YLE:n uutisessa on aiheena autojen ilmastopäästöt:
Omistatko bensasyöpön auton? Ylen ilmastokysely puolueille paljastaa, että se voi tulla vieläkin kalliimmaksi

Puolueet jakautuvat ilmastohuolissa. Suomen ilmastopaneelin puheenjohtajan mukaan kaikki puolueet eivät ole ymmärtäneet, millaisia toimia ilmastonmuutoksen jarruttaminen vaatii.
Puolueet jakautuvat ilmastopolitiikassa idealisteihin ja realisteihin:
Osa haluaa Suomen olevan edelläkävijä. Puolueista SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP haluavat Suomen olevan ilmastopolitiikan eturintamassa. Kokoomus, keskusta, siniset, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset vastustavat ajatusta. Ne eivät halua, että Suomi lähtisi vähentämään päästöjä tavoitteen mukaan ilman EU-maiden sopimusta.
Linkki:
https://yle.fi/uutiset/3-10648020
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Helsingin Sanomien vaalikone on toiminnassa:
https://www.vaalikone.fi/eduskunta2019/

Yhteenveto:
- kysymyksiä on 30
- Ilmastoon, energiaan tai ympäristöön liittyviä on 5
- yksiselitteisesti ilmastoon liittyviä on vain 2.

Sekavuutta aiheuttaa se, että sisältääkö 'ympäristönsuojelu' myös ilmastonmuutoksen torjuntayritykset.
Carbonautti
Viestit: 1083
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eduskuntavaalit - ilmastovaalit 2019

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Ilta-Sanomien vaalikone on osoitteessa:
https://www.vaalikone.fi/eduskunta2019/is

Yhteenveto:
-kysymyksiä on 35
-ilmastoon, energiaan tai ympäristöön liittyviä 7-8
-selkeästi ilmastoon liittyviä 2-6.

Luokittelu on vaikeaa, koska samaa väitettä voi usein perustella muutenkin kuin ilmastonmuutoksella. Kahdessa kysymyksessä mainittiin ilmastonmuutos.
Vastaa Viestiin