Olisiko ilmastonmuutos pelkkää politiikkaa?

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1374
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Olisiko ilmastonmuutos pelkkää politiikkaa?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastonmuutos on USA:n rahoittaman politiikan tulos
After attaining well over $100 a barrel in 2007-08, crude oil prices plummeted, hitting a low of only $27 a barrel in January 2016. They slowly but steadily rose again in 2016-17 and peaked at about $80 a barrel this past summer 2018. Now the retreat has started once again, falling to a low of $55 in October and remain around $56 today, likely to fall further in 2019 now that Japan and Europe appear entering yet another recession and US growth almost certainly slowing significantly in 2019.
Maailman öljyn käyttö on jo liki 100 miljoonaa barrelia päivässä. Maksaako öljy $27 vai $100, rahaa virtaa öljyntuottajille 2,7 miljardia tai 10 miljardia $ päivässä, on varmaan aika merkittävä asia globaalitaloudessa varsinkin öljyn tuottajille.

USA käyttää öljystä noin 20%, josta oma tuotanto on 7% yksikköä. Öljymenot pahimmillaan ovat noin 2 miljardia $/d ja öljyn hinnan ollessa halvimmillaan 450 miljoonaa $/d. Suurellekin valtiolle öljyn hinnan vaihtelu on merkittävä asia, varsinkin kun maa kuluttaa 20% tuotetusta öljystä. Ei ole väärä olettamus uskoa, että öljyn hinnan alentamiseksi tehdään kaikki mahdollinen mitä osataan.
Kuva

Ilmastotutkimukseen on sijoitettu USA:ssa $1,5 miljardia vuodessa, saman verran kuin öljyyn päivässä. Öljyn hinnan kaksinkertaistuminen 1970 ja hintapiikki 1980 pani mahdollisesti alulle ilmastotutkimuksen rahoituksen. Tutkimusrahoitus kymmenkertaistui muutamassa vuodessa. Samaan aikaan julkisuuteen levitettiin tietoa uhkaavasta ilmaston lämpenemisestä, vaikka noin kymmenen vuotta aikaisemmin tutkijat olivat ennustelleen ilmaston viilenemistä. Konsensus ilmastonlämpenemisessä oli syntynyt 1980 ja 1988 James Hansen puhui uhkaavasta lämpenemisestä USA:n kongressissa.

Tehty tutkimus oli pääosin ilmastopropagandan värittämää, jota rahan voimalla tehtiin. USA ei kuitenkaan ole sitoutunut ilmastosopimuksiin, vaikka sen rahoitus on tukenut ilmastotutkimusta avokätisesti. Ilmastotutkimus ja ilmastopolitiikka on siten ollut taloudellisesti erittäin kannattavaa USA:lle. Sijoitukset ilmastopolitiikkaan ovat tuottaneet USA:lle viimeisten 20 vuoden aikana yli 10000 miljardin dollarin säästöt, kun sijoitukset politiikkaan ovat olleet noin 45 miljardia dollaria.
Kuva

Voitko tästä tehdä päätelmän, että USA:n ilmastotutkimus on poliittisesti rahoitettua työtä ja tuloksille on asetettu lyhytnäköisesti päämäärä ja yksi ainoa päämäärä, öljyn hinnan on pysyttävä alhaalla. Tutkimusrahoitus on aika selvässä suhteessa öljyn hinnan vaihteluihin. Tutkimusrahoja lisätään öljyn hinnan kohotessa. IPCC viimeinen raportti on tiukka ei öljyn kulutukselle - ja kyllä hinnan alenemiselle viimeisen hintahuipun aikaan. Tarkempaan analyysiin tarvittaisiin pätevöitynyt yhteiskuntatutkija.

Ilmastotutkimus saattoi alkaa viittauksin vanhoihin Tyndallin ja Arheniuksen tutkimuksiin 1800 luvulta aivan viattomana pyrkimyksenä tutkia ilmastoa. Jatkona seurasi James Hansenin tutkimukset 1970 luvulla. Ehkä tietyt rahapiirit huomasivat ilmastotutkimuksen hyödyt ja päättivät sen tulevasta rahoituksesta ja myös tavoitteista. Hansenista on tullut yksi maailman merkittävimmistä tiedemiehistä. Nyt ilmastopolitiikasta on tullut uusi uskonto, jonka tunnustajien määrä kasvaa ja kasvaa.
(Tekstiä hiukan tarkastettu ja tarvitsee lisätarkistuksia. Ehkä joku viitsii tarkistaa laskelma-arvioitakin. Kommentit ovat tarpeen.)

Carbonautti
Viestit: 894
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Olisiko ilmastonmuutos pelkkää politiikkaa?

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Jos nämä tutkimukset pitävät paikkansa, niin ei ole pelkoa öljyn hinnan kohoamisesta:
Earth’s Oil & Gas Supply Is Abiogenic, Unlimited…Renewable
A ‘Growing Number Of Scientists’ Indicate Earth’s Oil & Gas Supply Is Abiogenic, Unlimited…Renewable
Linkki:
http://notrickszone.com/2018/11/29/a-gr ... renewable/

unbiased
Viestit: 1374
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Olisiko ilmastonmuutos pelkkää politiikkaa?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Jossakin esitin pienoismallin Maasta mittakaavassa 1:10 000 000. Halkaisija olisi siten 1,2 metriä. Tähän mittakaavaan sovelletettuna ihmisen vuodessa käyttämä öljy muodostaisi pintaan öljyläiskän, jonka koko olisi 1 neliömillimetri ja paksuus 0,001 mm. Sadassa vuodessa läiskä paksuuntuisi 0,1 neliömillimetriin. Olisi kummallista ellei mahdotonta, jos ihminen olisi löytänyt jo liki kaiken öljyn.

Tarinat supernovaräjähdykseen liittyvästä öljyn synnystä voivat olla totta. Noissa olosuhteissahan syntyneestä avaruusromusta aurinkokunta on syntynyt. Pidän kuitenkin paljon todennäköisempänä, että 3-4 miljardin vuoden aikana maapallon elämä on tuottanut orgaanista jätettä gigatonneja vuodessa, joka on jäänyt meren pohjalle ja peittynyt jokien tuomaan maa-ainekseen. Mannerlaattojen liikkeessä aines on ollut erilaisissa lämpötiloissa hapettomissa tiloissa miljoonia vuosia, pieni murto-osa on jäänyt pysyväksi. Siinä on öljyn ja kaasun alkuperän yksinkertaisin selitys. Yleensä tieteessä yksinkertaisin selitys on paras, vaikka narsistiset tiedemiehet tarjoilevat monimutkaisia selityksiä nostaakseen omaa egoaan. Tässä voi viitata ilmastotieteeseen, jossa narsismi häivyttää pienimmätkin epäilyt, että itse tehty tutkimustyö voisi sisältää virheitä.

Vastaa Viestiin