Hiukkaspäästöt

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Antero
Viestit: 161
Liittynyt: 02.03.2008, 13:43:30

Hiukkaspäästöt

Viesti Kirjoittaja Antero »

Dieselit
Nyt on sitten keksitty, että vuoden alusta myydyt dieselit päästävät hiukkasia ja jotakin pitäisi tehdä. Ei ole dieselhenkilöautot lisääntyneet muutamassa kuukaudessa siinä määrin, että kannattaisi mainita. Samassa ajassa on varmasti raskas kalusto on lisääntynyt niin paljon, ettei henklöautodieseleiden lisääntymisellä.
ole hiukkaspäästöissä mitään merkitystä.
Maailmalla on ajettu dieseleillä toisesta maailmansodasta lähtien, siis raskas kalusto on aina kulkenut dieseleillä ja sen lisääntyminen onkin ongelma hiukkaspäästöissä. Suomen 5 milj. asukasta ja autot eivät merkitse mitään maailman hiukkaspäästöissä. Suomen väkilukukin on pysynyt pitkiä aikoja melkeimpä samana ja samalla autojen tarve pysynyt kohtuullisissa rajoissa.
Muuten rekkayhdistelmä kuluttaa n. 35l/100 km ja henkilödiesel parhaimmillaan 4 l/100 km.Taas ovat ns. asiantuntijat asialla , samoinkuin nämä kaikenmaailman "tutkijat". Jos et osaa mitään tehdä, niin ilmoita olevasi tutkija. Saatat päästä hyvälle palkalle johonkin valtion virkaan. Aikalailla arvostettu ammatti on myös "tieteiskirjailija".
Toisen kerran sitten puunpoltosta, mikä sekin pitäisi "tutkijoiden" mielestä kieltää hiukkaspäästöjen takia. En tiedä yhtään vielä hölmömpää ehdotusta. Kuka tietäisi?

sunnuntai08
Laatikkotomppa

Re: Hiukkaspäästöt

Viesti Kirjoittaja Laatikkotomppa »

Rekkayhdistelmä kuluttaa noin 50-70 L/100km riippuen kuormasta!
Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Hiukkaspäästöt

Viesti Kirjoittaja pasi »

Paljonko lie kuluttaa muuten paikallisliikenteen dieselbussi, jolla ei ole käytännössä lainkaan tasaista ajoa vaan matalan nopeuden kiihdyttelyä ja jarruttelua? Taitaa mennä tuonne 50-70 l/100km -kategoriaan myös.
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Antero
Viestit: 161
Liittynyt: 02.03.2008, 13:43:30

Re: Hiukkaspäästöt

Viesti Kirjoittaja Antero »

Vastaan Pasille.

Niin niin 50/100 km se on paljon verrattuna 4L/100 km. Ei siis kannata puhua tämän vuoden dieselhenkilöautojen hiukkaspäästölisäyksistä. Sensijaan kehotan tätäkin asiantuntijaa, joka eilen puhui tästä televisiossa niin ottamaan selvää kuinka monta rekkaa on tänä vuonna tullut lisää. Yhtä rekkaa vastaa 10 kpl henkilöautoja. Tai päinvastoin yhden rekan vähennys antaa tilan kymmenelle henkilöautolle.
Sama kaveri paheksui myös puun polttamista. N. vuoteen 1950 poltettiin yksinomaan puita talojen lämmittämiseksi. Nyt on paljon sähkölämmitystaloja sekä kaupunkien kerrostalot lämpiävät jo kaikki kaukolämmössä. Asiat ovat parantuneet.
Jos oikein pahasti sanoo, niin tämmöiset asiantuntijat pitäisi laittaa mielentilatutkimukseen. Puilla lämmittäminen esim omakotitaloa on kaikkein järkevin vaihtoehto ja sitäpaitsi se ei maksa juuri mitään. Pihaan tuotuna koivuranka maksaa n. 30 eur/kiintokuutiometri. Pitäähän ne tietysti pilkkoa, mutta se on pieni työmaa halkomislaitteilla. Energiaa on tällöin tuhlattavaksi saakka. Itse lämmitän korjaamoa ja maatilan päärakennusta (n. yht. 500 m2) puilla keskuslämmityksellä. Se ei tule maksamaan oikeastaan mitään. Hiukkashaitat ovat myös ei mitään siihen verrattuna mitä luonto on tehnyt miljoonia vuosia luonnollisten metsäpalojen muodossa ja tulevat vielä tekemään miljoonia vuosia. Eivät nekään ole vaikuttaneet yhtään mitään ilmakehässä.
Europarlamentikko Eija -Liisa Korhola kirjoituksessaan sanoi hyvin ydinenergian puolesta. "Ydinenergian jätteet varastoidaan hyvin kallioperään, mutta sensijaan fossiilisten polttoaineiden jätteet varastoidaan ilmakehään."

sunnuntai08
Vastaa Viestiin