Muutama uutinen

Linkit uutisiin, yleisönosastokirjoituksiin, yms., sekä niitä koskeva keskustelu. Eri aiheita koskevat linkit olisi hyvä pitää omissa ketjuissaan.

Valvoja: Hallitus

Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja pasi »

Jackass kirjoitti:http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tukija+Ruuan+hiilip%C3%A4%C3%A4st%C3%B6j%C3%A4+vaikea+maksattaa+kuluttajalla/1135245455908?ref=rss

Mitähän seuraavaksi?


Ihan sivuhuomiona, onkohan Hesarin linja kommenttien moderoinnissa lientynyt vai lieneekö iltavuorossa kesätoimittaja, joka ei ole oppinut vielä talon tavoille? Otin pari kommenttia talteen tuon artikkelin kommenteissa, usein tällaisia ja lievempiäkään ei ole mennyt mielestäni läpi.

1.jpg

2.jpg

3.jpg
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tutkija: Johdinauto ei ratkaise Helsingin joukkoliikenteen päästöongelmia

Mutta ei ollutkaan kyse oikeista päästöistä vaan hiilidioksidista
Helsingin kaupungin liikennelaitoksen laskelmien mukaan johdinauton hiilidioksidipäästöt jäävät puoleen dieselbussiin verrattuna, vaikka sähkö olisi tuotettu suurelta osin fossiilisilla polttoaineilla.

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Tut ... ikenteen+päästöongelmia/1135245463167

Sähkö ei kuitenkaan tuota niitä dieselbussin pienhiukkasia ym saasteita kaupunki-ilmaan, joten eikös tuo johdinauto nimenomaan ratkaise päästöongelmia? :shock: Ja ne CO2-päästötkin vain puolet, joten kuulostaa ihan fiksulta ratkaisulta, paitsi että se lukumäärä
Mäkelä muistuttaa, että suunnitellun 60–100 "trollikan" tuominen Helsingin liikenteeseen ei muuttaisi juurikaan joukkoliikenteestä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä, koska dieselkäyttöisiä busseja on pääkaupunkiseudulla liikenteessä noin 1 500.

Mutta eikös se kuitenkin olisi hyvä alku, jos saataisiin 60 tai jopa 100 dieselbussia pois saastuttamasta ilmaa :!: :?:
.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Wade »

Ilmastosopimuskokouksia riittää nyt joka viikolle. Tromssan hurmoksennostattamiskokouksen toisena kutsujana on itse Al Gore. http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutis ... origin=rss

Ameriikan kokoukseen on kutsuttu 16 johtavan teollisuusmaan edustajat. http://www.google.com/hostednews/ap/art ... gD97R15TO1

Saas nähdä, syntyykö uusi Kioto joulukuun Kööpenhaminan kokouksessa. Se on kuitenkin jo varmaa, että kokousrumba asian ympärillä jatkuu senkin jälkeen tiiviinä.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Wade »

Tromssassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
-lmasto lämpenee ainakin 4,5 astetta
-Merenpintanousee metrin
http://www.kaleva.fi/plus/juttu794159_page0.htm

Noki ja hiukkaset ovat lämmittäneet arktisia alueita yhtä paljon kuin hiilidioksidi (pitää paikkansa, sillä kumpikaan ei juuri ole arktista lämpenemistä aiheuttanut). Gore ehättikin tuomitsemaan pienhiukkaset ja noen:
http://www.kaleva.fi/plus/juttu794164_page0.htm
Miksu
Valvoja
Viestit: 212
Liittynyt: 17.11.2008, 18:03:11

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Miksu »

Todella ala-arvoista uutisointia ja estotonta Al Goren ihannointia. Näyttää, että Kalevan tasottoman ilmastokirjoittelun takana on alarmisti Markku Heikkilä. Uutinen lienee saanut osakseen tulista kritiikkiä, koska mahdollisuus uutisen kommentointiin poistettiin hyvin nopeasti uutisen ilmestyttyä. Tiedustelin kommentoinnin poistumisesta toimituksesta ja syyksi mainittiin tekninen ongelma, jonka todenperäisyyttä hieman epäilen :evil: .

Seuraavassa jutun kirjoittaja:
http://www.kotu.oulu.fi/avoin/yleisolue ... kkila.html

ja seuraavassa itse hengentuote:
http://www.kaleva.fi/plus/osasto173_page0.htm

Edit: pääkirjoituksella näyttää olevan sama osoite ja se vaihtuu päivittäin, eli armoitettua hengentuotetta sieltä ei enää löydy.
"Juuri kun on saanut lotionit nahkaan uimarannalla, päälle putoaa nyrkinkokoisia rakeita. Tai aivan odottamatta sataa muutamassa tunnissa puolen vuoden sademäärä. Siitä ilmastonmuutoksessa on karkeasti ottaen kyse."

Kalevan pääkirjoitus 27.9.09
Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Hyvin looginen päätelmä linkistäsi:

Grönlannin jäätikön sulamisen kiihtyessä - mitä tahtia ja paljonko, sitä ei tunnu kukaan todella tietävän. Ja se saattaa merkitä myös sitä, että koko kasvihuoneilmiö saa lisävauhtia

... jos kukaan ei tiedä, se kiihdyttää kasvihuoneilmiötä! :?: :roll:
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Wade »

Miksu kirjoitti:Edit: pääkirjoituksella näyttää olevan sama osoite ja se vaihtuu päivittäin, eli armoitettua hengentuotetta sieltä ei enää löydy.

30.4. pääkirjoitus löytyy netistä eri osoitteella: http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=794389 :
"Kuplimista keskellä aavaa merta. Palamaan syttyvää kaasua lumihankeen tökätystä reiästä. Tällaisia kuvia lämpenemisestä ja sen myötä vapautuvasta kasvihuonekaasu metaanista esitteli ilmastonobelisti Al Gore arktisen alueen ulkoministereille Tromssassa, ja viesti tuntui menneen perille."

Hyvin on mennyt Goren viesti perille ainakin Tanskan ulkoministeri Per Stig Möllerille. Möller näkee kuvitelmissaan tanskalaiset poraamassa öljyä Grönlannin edustalla. Taustalla seilaavat tanskalaisen Maerskin hiilidioksiditankkerit Jäämeren aavalla ulapalla rahtaamassa hiilidioksidia Euroopasta Kiinaan 'jälleenkäsiteltäväksi*.

"Arktisen alueen neljä miljoonaa asukasta pääsevät näkemään, miten merialueet vapautuvat jäistä ja tarjoavat heille mahdollisuuden hyötyä uusista resursseista, Möller maalaili Norjan Tromssassa."
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... t&Itemid=6
Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tavoitteena on jopa 95 prosenttia, milloinkahan nähdään tasan 100? :shock:

Suuria päästövähennyksiä vaaditaan
YK:n ilmastosihteeristö on määritellyt neljä perusedellytystä sille, että Kööpenhaminassa saataisiin sopimus aikaan.

Ensimmäinen on se, että teollisuusmaille asetetaan päästövähennystavoitteet. Vähennysten suuruudeksi on arvioitu 25-40 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Vuoteen 2050 mennessä päästöjä pitäisi vähentää jo 80-95 prosenttia.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /05/872324

Uutisen otsikko tosin on, meidän kannaltamme, positiivisesti
"Kansainväliset ilmastoneuvottelut voivat venyä"
ja itse tekstissä mm tällaista
Vuoteen 2020 mennessä Yhdysvallat ei selvästikään ole innokas asettamaan itselleen kovin suuria vähennystavoitteita, sanoo Dovland.

Esimerkiksi Kiinan ja Venäjän halukkuus osallistua päästövähennyksiin riippuu pääasiassa Yhdysvaltojen lupauksista. Vaikka halua olisi, Yhdysvallat ei todennäköisesti ehdi saada kotimaista lainsäädäntöä läpi kongressissa, jotta se voisi sitoutua ilmastosopimukseen jo joulukuussa.

:D

Eli jos hyvin käy, USA ei tule mukaan, jolloin Kiina ja Venäjä jättävät väliin, jolloin myös Intia yms isot maat ja pienet kehitysmaat sanovat, että ei mekään kun ei teollisuusmaat, ja sitten EU:ssakin joudutaan miettimään mitä järkeä kun EU:n ulkopuolinen maailman ei mukana. Tai voihan ne sopia joistakin pienemmistä prosenteita tai kehyksistä, ja jatkaa neuvotteluja ensi vuonna (kuten uutisessakin ennustellaan) jne, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän tulee tieteellistä näyttöä IPCC:n ja Al Goren ja muiden alarmistien skenaarioita vastaan. Joka puolestaan voi saada massat eli äänestäjät heräämään, jolloin päättäjätkin alkavat tarkistella kantojaan. Suomessakin alkanee jo reilun vuoden päästä eduskuntavaalikampanja, USAssa presidentin virkakausi vain 4 vuotta, jne.
Grunt
Viestit: 164
Liittynyt: 11.04.2008, 10:24:07

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Grunt »

Tehoautoilija kirjoitti:Eli jos hyvin käy, USA ei tule mukaan, jolloin Kiina ja Venäjä jättävät väliin, jolloin myös Intia yms isot maat ja pienet kehitysmaat sanovat, että ei mekään kun ei teollisuusmaat, ja sitten EU:ssakin joudutaan miettimään mitä järkeä kun EU:n ulkopuolinen maailman ei mukana.

Pelkään pahoin, että näin hyvin ei tule käymään. Meinaan, EU:ssa niin monet poliitikot ja päättäjät ovat jo niin syvällä nenä AGW:n hanurissa, joten todella paljon pitää muuttua, että kurssi EU:ssa kääntyy merkittävästi. Monien poliittinen uskottavuus olisi todella kova koetuksella, jos yht'äkkiä pitäisikin alkaa puhumaan siitä, että AGW:n suhteen ollaan oltukin kymmenen tai viisitoista vuotta väärässä.

Olen aika varma, että vanhalla mantereella yritetään pelastaa maapallo hiilidioksidimyrkytykseltä vielä sitkeästi sen jälkeen, kun muualla ollaan pelleilystä jo luovuttu.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

http://yle.fi/uutiset/luonto_ja_ymparis ... origin=rss

Maissista tehdyn biopolttoaineen ilmastovaikutukset ovat suuremmat kuin bensiinin, sanoo Yhdysvaltain ympäristösuojeluvirasto. Samaan aikaan maan hallitus nostaa maissietanolin tuotantotavoitteita.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Wade »

Ilmastonmuutoksen vastustamisen vastustaminen nousussa.

Ilmastoradikaalien mielestä Kööpenhaminan neuvotteluissa puhuvat vain yritykset ja poliitikot. Aktivistit pelkäävät, että tuloksena on lisää ydinvoimaa, agropolttoaineita ja kapitalisteja hyödyttävää päästökauppaa.
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/ilmas ... ki-suomeen
funkymama
Viestit: 96
Liittynyt: 28.03.2009, 18:53:03

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja funkymama »

Hiilijanljäljen seurantaan taas uusi menetelmä: http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... lki/142466

Miten voidaan nykytiedoilla perustella valtion varojen käyttöä ko. sovellusten kehittämiseen? Eikö pitäisi jo painaa jarrua? Kuinka suuri prosentuaalinen osuus ihmisen ilmakehään vapauttamalla hiilidioksidilla on ilmaston muutoksiin? Tietoa? Veikkauksia?
Layman
Viestit: 283
Liittynyt: 17.02.2009, 10:56:46

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Layman »

funkymama kirjoitti:..........Kuinka suuri prosentuaalinen osuus ihmisen ilmakehään vapauttamalla hiilidioksidilla on ilmaston muutoksiin? Tietoa? Veikkauksia?

Tätä luokkaa:
http://www.geocraft.com/WVFossils/greenhouse_data.html

Varmaa on ainakin ettei ole realistista odottaa CO2-rajoituspäätöksistä sellaisia vaikutuksia joita pystyttäisiin edes mittaamaan. Päästökaupasta on todennäköisesti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Fossiilisia polttoaineita ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon, siksi on joka tapauksessa pakko kehittää aurinko- ja ydinenergiaratkaisuja - ei sen takia että ilmasto lämpenisi, vaan sen takia että ihmiskunta tarvitsee tulevaisuudessa vielä enemmän energiaa kuin tänä päivänä.

Uuden tekniikan kehitykseen ei tarvita ideologioita eikä varsinkaan epävarmoja tai suorananisesti virhellisisä pelotteluhypoteeseja.
funkymama
Viestit: 96
Liittynyt: 28.03.2009, 18:53:03

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja funkymama »

[quote="Layman"] http://www.geocraft.com/WVFossils/greenhouse_data.html
Vesihöyry rulettaa.

Tuo siis kasvihuonekaasujen osalta, eli aika olematonta. Entä kun huomiodaan muut tekijät kuten aurinko, meret, vulkaaninen toiminta, muut..?

Eikö eri alojen ihmiset seuraa uusimpia tieteen saavutuksia (esim nämä hiilijalanjälki-osaston tuotteistajat), kun se liittyy kiinteästi omaan työhön? Ei näytä mielekkäältä paiskia hommia lähes täysin virheellisen ajatusrakennelman pohjalta. Ja näitä hiilidioksiidin ympärille rakentuvia toimenkuviahan riittää.
Jackass
Viestit: 705
Liittynyt: 26.08.2008, 20:56:09

Re: Muutama uutinen

Viesti Kirjoittaja Jackass »

Vastaa Viestiin