IPCC:n erikoisraportti SR15

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 953
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Kukaan ei varmaankaan ole voinut olla huomaamatta viime päivien ilmastonmuutoskuohuntaa suomalaisessa mediassa. Sen syynä on IPCC:n julkaisema erikoisraportti Global Warming of 1.5 °C. /1/.

Raportista on tehty kaksi lyhyttä yhteenvetoa: Headline Statements (3 s.) /2/ ja Summary for Policymakers (34 s.) /3/.

Helsingin Sanomat käsitteli raporttia uutisessa, jonka otsikkona oli Uudessa ilmastoraportissa vaaditaan ennen­näkemättömiä tekoja – voiko nyhtökauralla oikeasti pelastaa planeetan? Asiantuntijat kertovat neuvonsa suomalaisille /4/.

YLE käsitteli raporttia uutisessa, jonka otsikkona oli Ihmiskunnan ratkaisevat vuodet – Jättiraportti: Ilmaston lämpeneminen voidaan rajata 1,5 asteeseen, jos päästöt nollataan ennätysnopeasti /5/.

Keskeinen sisältö raportissa on se, että Pariisin ilmastosopimuksessa sovittu 2 asteen lämpötilannousu on liikaa ja tavoitteeksi pitää asettaa 1,5 asteen raja tai muuten seuraukset ihmisille ja maapallolle ovat katastrofaaliset. Lisäksi muutoksien on tapahduttava nopeasti.

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on ehdotettu mm. lihansyönnistä luopumista, henkilöautoilun rajoittamista, fossiilisten energialähteiden korvaamista aurinko- ja tuulienergialla, ihmisten koon pienentämistä, nautakarjan metaanipäästöjen talteenottoa ym ym.

Jos lämpenemistä ei pystytä rajoittamaan 1,5 tai edes 2 asteeseen, niin uhkana olisivat mm. merenpinnan nousu, sään ääri-ilmiöt, ilmastopakolaisuus, kiihtyvä ja palautumaton lämpötilannousu ja sen mukana suuri katastrofi.

Kun mietitään em. raportin vakavuutta, kannattaa selvittää, mikä IPCC oikein on.

IPCC (Intergovernmental Panel of Climate Change) eli Hallitustenvälinen ilmastopaneeli perustettiin vuonna 1988 YK:n alaisuuteen.

Sen tarkoituksena on tutkia ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä. Tämä käy ilmi dokumentista PRINCIPLES GOVERNING IPCC WORK.

Kappaleessa 2 sanotaan näin:
The role of the IPCC is to assess on a compre hensive, objective, open and transparent basis the scientific, technical and socio-economic information relevant to understanding the scientific basis of risk of human-induced climate change, its potential impacts and options for adaptation and mitigation.
IPCC reports should be neutral with respect to policy, although they may need to deal objectively with scientific, technical and socio-economic factors relevant to the application of particular policies.
/6/

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki sellaiset tutkimukset hylätään, jotka eivät tue ihmisen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. IPCC tekeytyy tieteelliseksi järjestöksi, mutta se rikkoo karkeasti tieteen periaatteita. IPCC onkin poliittinen järjestö.

IPCC:n häikäilemättömästä toiminnasta ovat kirjoittaneet mm. Antero Järvinen blogikirjoituksessa Epätieteellinen IPCC tulisi lakkauttaa /7/.

Myös kanadalainen toimittaja Donna Laframboise on kirjoittanut samasta aiheesta: 3 Things Scientists Need to Know About the IPCC /8/.

Näidenkin kirjoitusten perusteella IPCC:llä ei näyttäisi olevan minkäänlaista tieteellistä uskottavuutta. Sen ainoa todellinen tarkoitus on kontrolloida ihmisiä kaikin tavoin, kerätä rahaa veronmaksajilta, yrityksiltä ja valtioilta ja kasvattaa omaa valtaansa.

YK:n entinen ilmastojohtaja Cristina Figueres on paljastanut, että tärkeintä ei ole ilmaston suojelu vaan nykyisen talousjärjestelmän muuttaminen (sosialistiseksi):
This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time, to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the Industrial Revolution /9/.

IPCC:n raporttien (FAR, SAR, TAR, AR4, AR5) ennusteet globaalin lämpötilan nousuun perustuvat tietokonemalleihin, jotka eivät ole pystyneet kunnolla ennustamaan todellista mitattua kehitystä. Kuitenkin näiden tietokonemallien spagettikäyrillä ennustetaan ilmaston kehitysta vuoteen 2100 asti /10/.

Tässä oli taustaa IPCC:stä järjestönä. Itse puheena olevasta raportista en ole löytänyt montaakaan kommenttia. Judith Curry on kommentoinut raporttia blogikirjoituksessaan Remarkable changes to carbon emission budgets in the IPCC Special Report on Global Warming of 1.5C /11/.

Harrison Schmitt, geologi ja astronautti, on kommentoinut raporttia näin:
The observations that we make as geologists … do not show any evidence that human beings are causing this /12/.

No, miten IPCC:n SR15:een pitäisi suhtautua? Ei pidä uskoa kaikkea, mitä media kirjoittaa, vaan noudattaa erään suomalaisen koomikon ohjetta: Aatteleppa ite!

Linkkejä:
/1/ http://www.ipcc.ch/report/sr15/
/2/ http://report.ipcc.ch/sr15/pdf/sr15_headline_statements.pdf
/3/ http://report.ipcc.ch/sr15/pdf/sr15_spm_final.pdf
/4/ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005858376.html
/5/ https://yle.fi/uutiset/3-10444012
/6/ https://www.ipcc.ch/pdf/ipcc-principles/ipcc-principles.pdf
/7/ http://ilmastorealismia.blogspot.com/2017/01/epatieteellinen-ipcc-tulisi-lakkauttaa.html
/8/ https://nofrakkingconsensus.com/2015/09/01/3-things-scientists-need-to-know-about-the-ipcc/
/9/ https://www.cnsnews.com/news/article/barbara-hollingsworth/un-s-top-climate-official-goal-intentionally-transform-economic-0
/10/ https://wattsupwiththat.com/2014/06/12/the-temperature-forecasting-track-record-of-the-ipcc/
/11/ https://judithcurry.com/2018/10/18/remarkable-changes-to-carbon-emission-budgets-in-the-ipcc-special-report-on-global-warming-of-1-5c/
/12/ http://www.climatedepot.com/2018/10/17/apollo-17-moonwalker-dr-harrison-schmitt-rejects-un-climate-report-the-observations-that-we-make-as-geologists-do-not-show-any-evidence-that-human-beings-are-causing-this/
unbiased
Viestit: 1491
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kiire on, tuho ei uhkaakaan maapallon elämää vaan ilmastopolitiikkaa

Ilmastopolitiikka vaatisi siihen syventymisen, siten on käytettävä vain hallitsemiani vähäisiä luonnontieteellisiä tietoja maalaisjärkeä IPCC raportin kommentoimiseen.

Kiire on kova, jotta katastrofi vältetään, selviää median tulkitsemasta raportista. Miksi on kiire, ei suinkaan siksi, että tuho uhkaa maaalloa, vaan se uhkaa ilmastopolitiikkaa, kun ilmaston keskilämpötila alkaakin alentua. Viileneminen on aika selvä havainto viimeisen parin kymmenen vuoden mittauksista ja viilenemistä tukevat auringon pilkkujen lukumäärään perustuvat auringon aktiivisuuden muutokset. Lopulta tuho ei uhkaakaan ilmastoa vaan ilmastopolitiikkaa. Ei ole syytä epäillä, että ilmastopolitiikkaa rahoittavan tahon johto olisi aivan yksinkertaista väkeä, joka ei tietäisi, mitä ilmastolle on oikeasti tapahtumassa. Siksi poliittiset päätökset on tehtävä heti, koska ne ovat mahdottomia hyväksyä, kun viileneminen on selvästi alkanut.

Kuten edellisestä kommentista selvisi
This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time, to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the Industrial Revolution

Tämä ei suinkaan ole ensi kerta. Kommunismi, nationalismi, internationalismi ja mitä niitä on ollut suurempia tai pienempiä ovat pyrkineet samanlaiseen toimintaan, vallan hankkimiseen asiaa ajavalle eliitille. Se ero on, että nykyinen media tekee mahdolliseksi levittää propagandaa globaalisti. Yhtymän taustalla toimivat laajalti yhdistyneet kansakunnat joidenkin rahoittajien tuella. Mahdollista on sekin, että kysymyksessä on talouspoliittinen huijaus. Yhdysvallat on riippuvainen öljystä ja velkaantunut. Öljyn kysyntä ja hinta on painettava alas jollakin keinoin. Ainakin Eurooppa on tähän lankaan mennyt. Keskimääräisen eurooppalaisen 1.80 euron dieselin hinta varmaan jo rajoittaa autoiluhaluja ja vähentää kulutusta, ja jenkki maksaa euron vähemmän litrasta. https://www.globalpetrolprices.com/diesel_prices/ Dieselin kaupallinen hinta olisi noin 0,30 euroa/litra ellei hintaa nostaisi poliitikkojen määräämät verot tai jakelijoitten kiskomat liikevoitot.
unbiased
Viestit: 1491
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Auto- ja polttoaineveroja pitää säätää rajusti” – Ministeriltä 3 pakollista ilmastotekoa Suomelle https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/261719 ... n-listaa-3
Ministeri on kokoomuksen Mykkänen. "Säätää" on luettava "nostaa".
Uuusi Suomi kirjoitti:Mykkäsen suomalaisittain korostamia ilmastotekoja ovat lämmöntuotannon uudistaminen, autoilun sähköistäminen ja lihansyönnin vähentäminen.
Hyvä vastine on luettavissa täältä http://beta.oikeamedia.com/o1-86606
Itse sain Mykkäsen ulostulosta käsityksen, ettei hän itse ole suinkaan tosissaan, mutta politiikka vaatii noita valheellisia sanoja. Nykyhallituksen on saatava veroja korotettua, koska muuten uhkaa lisäleikkausten vaara Suomea tai ainakin johtavien poliitikkojen maine tuhoutuu EU eliitin silmissä, jos ei velkaantumista saada kuriin.
Carbonautti
Viestit: 953
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

The Global Warming Policy Forum -sivustolla kommentoidaan ja kummastellaan IPCC:n raportin uutta tapaa määritellä ilmasto.

Aiemmin ilmasto on määritelty jonkin sääparametrin (esimerkiksi globaalin lämpötilan) kolmenkymmenen vuoden keskiarvona. Uudessa raportissa ilmaston määritelmää on muutettu niin, että puolet ajasta (15 vuotta) voi olla mennyttä aikaa ja puolet (15 vuotta) ennustettua tulevaa aikaa:
For its recent 1.5°C report the IPCC has changed the definition of climate to what has been loosely called “the climate we are in.” It still uses 30 years for its estimate of global warming and hence climate – but now it is the 30 years centred on the present.

There are some obvious problems with this hidden change of goalposts. We have observational temperature data for the past 15 years but, of course, none for the next 15 years. However, never let it be said that the absence of data is a problem for inventive climate scientists.
Näin niitä hillotolppia siirretään IPCC:ssä.

Linkki:
https://www.thegwpf.com/moving-goalpost ... s-climate/
unbiased
Viestit: 1491
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Selvästi sanoen nykyinen ilmasto ei enää muodostu keskimääräisenä edellisen kolmenkymmenen vuoden sääilmiöistä, vaan edellisen 15 vuoden sääilmiöistä ja seuraavan 15 vuoden ennustetuista sääilmiöistä. Aika erikoista, koska nyky menetelminkään seuraavan viikon säätä on liki mahdoton ennustaa oikein.

IPCC on ottanut uuden määritelmän, pidentääkseen edes hieman elinaikaansa. Lämpötilojen keskiarvo ei ole kohonnut viimeisten 20 vuoden aikana

Kuva

vai onlisiko sittenkin kohonnut?

Kuva

vai eikö sittenkää ole kohonnut?

Kuva

Tulos näköjään riippuu esitystavasta. Ylimmässä kuvassa on keskiarvon poikkeama 30 vuotiskauden 1981-2010 keskiarvosta, keskimmäisessä "lämpötilojen anomalia" ja alimmassa ylemmän kuvan tapaan keskiarvon poikkeama 30 vuotiskauden 1961-1990 keskiarvosta.

Valitsemalla erilaisia laskutapoja voidaan esittää haluttuja tuloksia. Anomalialaskukaavaa en tiedä, epäilen siinä käytettävän painotettuja keskiarvoja, johon on otettu mukaan "paras lineaarinen sovitus", joka voi olla silmämääräinen sovitus tai lineaarinen regressio. Uusimmissa menetelmissä ei lineaarista regressiota suositella aikasarjoihin, joita lämpötilamittaukset muodostavat. Kuvasarjasta selviääkin IPCC tarkoitus, lämpötilojen kohoamisen voidaan todistaa jatkuvan, kun ennusteeseen liitetään lämpötilojen riittävä kohoaminen.

Oma arvioni on, että paljon on tutkittu maapallon omaa lämpökohinaa (satunnaista vaihtelua) ja lämpötilojen mittausvirheitä, ja koko touhuun on uhrattu mieltömästi varoja. Toisaalta on saatu pientä parannusta sääennustuksiin. Pitää jälleen mainita, että ilmakehän sisäinen energia muodostuu lämmöstä, vesihöyryn latentista energiasta ja potentiaalienergiasta. Lämpö energiansa ilmakehä saa käytännössä kokonaan johtumalla auringon lämmittämästä maan pinnasta ja veden latentin energian muuttuessa lämpöenergiaksi pilvissä. Ilmakehän lämpöenergia katoaa lämpösäteilynä avaruuteen. Latentin energiamäärän vähetessä lämpöenergian määrä lisääntyy, lämpötila kohoaa. Kaikki kuvissa esiintyvät lämpötilojen muutokset, eivät ole seurausta energian lisääntymisestä tai vähenemisestä, vaan latentin ja lämpöenegian keskinäisistä vaihteluista.
Carbonautti
Viestit: 953
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: IPCC:n erikoisraportti SR15

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Friends of Science Society on tehnyt raportin, joka löytää useita ongelmia IPCC SR15:stä. Raporttia
Faulty Premises = Poor Public Policy on Climate esitellään WUWT:n sivulla. Jos raportti saadaan joskus suomeksi, sen nimenä voisi olla Virheelliset alkuoletukset johtavat huonoon ilmastopolitiikkaan.

Esittelyn lopussa on kymmenen kohdan luettelo ongelmakohdista (otsikot):
  1. We are in the Meghalayan, not the Anthropocene
  2. All climate models (simulations) used by the IPCC run ‘too hot’ versus observations
  3. No temperature can be accurately measured to a precision of less than ±0.1°C
  4. The IPCC claims, in its founding principles, to be policy neutral
  5. Rapid decarbonization is impossible and unrealistic as proposed by the IPCC
  6. There is no clear evidence that the changes or warming since the mid-1800s are caused by human use of fossil fuels – though indeed there has been some warming and various perceptible changes in some natural features
  7. The proposed remedies of wind and solar increase carbon dioxide and cause warming
  8. Extreme weather events are an integral part of climate
  9. Extremely disproportionate cost-benefit ratio should dissuade policy makers and citizens from following IPCC SR15 recommendations on carbon pricing
  10. The science is not settled
Linkki WUWT:n esittelyyn:
https://wattsupwiththat.com/2018/10/31/ ... -premises/
Linkki 34-sivuiseen raporttiin:
https://blog.friendsofscience.org/wp-co ... -FINAL.pdf
Vastaa Viestiin