Kuka hyötyy ilmastonmuutoksesta?

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1519
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Kuka hyötyy ilmastonmuutoksesta?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Paremminkin tulisi kysyä, kuka hyötyy ilmastopolitiikasta?
Alkajaisiksi voi katsella videon https://www.youtube.com/watch?v=zvuvk6mZ5H8

Aikaisemmin ajattelin tietämättömänä, että valtiot lainaavat rahaa rehellisesti, siis rahaa jonka joku omistaa. Videon mukaan JOKU antaa lainaksi rahaa, jota hänellä ei ole, saa siitä korkoja ja vielä joskus saa koko potin takaisin. Voiko ovelampaa rahan hankkimiskonstia kukaan keksiä? Ei tiedetä kuka JOKU on, mutta aavistella voi että niitä on muutamia tuhansia ympäri maailmaa. Todellisia vallanpitäjiä.

Tehokas ilmatopolitiikkaa lisää valtioiden velkaa ja JOIDENKIN potti kasvaa. Kun nämä JOTKIN ovat hankkineet median haltuunsa, on aivan selvää, että media julistaa ilmastopolitiikkaa. Ilmastopolitiikasta pääsee eroon vasta sitten, kun se ei enää lisää valtioitten velkaantumista. Jos näin joskus käy, on rahasta riippuva tiede ja media keksinyt jonkun muun keinon lisätä valtioiden velkaa.

Valtiothan ovat suurissa veloissa. Suomi on velkaa 100 miljardia ja on maksanut korkoja lainoistaan vuodesta 1990 lähtien noin 75 miljardia. Kaikki tämä korkoraha on kerätty veroina kansalaisilta, 15000 € jokaiselta keskimäärin. Velka on lisäksi yleensä 10 vuoden kuluttua maksettava ja sitä on nyt 20000 € jokaisella. Osa jää lasten maksettavaksi, kun pääsevät työikäisiksi. Kansalaiset ovat pyramidihuijauksen uhreja, mutta loppu sille tulee joskus.
unbiased
Viestit: 1519
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Kuka hyötyy ilmastonmuutoksesta?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Loppu ei ole lähellä

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/238386 ... taan-ettei
Yle: 89% pitää ilmastonmuutosta vakavana ongelmana – ”Suomessa ymmärretään, ettei tiedeyhteisön viestejä voi haastaa mielipiteillä”
Tämä näkyy myös vaalikeskusteluissa. Yksikään keskustelija ei ole rohjennut eden hituistakaan epäillä etteikö ilmastonmuutos olisi totta.
Vain kaksi prosenttia suomalaisista tyrmää täysin ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen, mutta lähes joka viides uskoo, että ilmastonmuutos hyödyttää Suomea enemmän kuin haittaa.
Jokainen poliitikko käyttää ilmastonmuutosta hyväkseen saadakseen kannatusta. Tämä on ilmennyt vaalikeskusteluissa. Halla-ahokin kerää harvojen ilmastonmuutokseen epäuskoisten ääniä taitavalla tekniikalla, ollaan mukana ilmastonmuutostaistelussa realistisella tavalla.
2% suomalaisista on 100000. 138000 on käynyt aiheessa 2009-2012 Yleinen keskustelu Ilmastoskeptikon käsikirja, tuskin noita lukuja saavutetaan enää.
Vuonna 2012 vain 23 prosenttia suomalaisista piti ilmastonmuutosta erittäin vakavana ongelmana. Tuolloin elettiin keskellä talouskriisiä, jonka kynnyksellä vuonna 2008 vastaava luku oli 43 prosenttia.
Näinhän uskomukset etenevät välillä aaltoillen mutta syveten kaiken aikaa. Lämpenemisen monet skeptikot uskovat johtuvan auringosta. Näin ei mahdollisesti ole, joten tuskin pilkkuennusteiden mukaan lämpötilat alenevat. Lämpötilojen ennustettiin alenevan vuodesta 2014 alkaen ja 2050 olevan jo hyvin kylmää. Ennuste ei näytä toteutuvan, joten vähäinen lämpötilojen kohoaminen jatkuu edelleen ihmisen toimesta. Eivät onnistu myöskään alarmistien ennusteet, mutta alarmistit saavat tukea ajatuksilleen päästövähennyksistä, koska lämpötilojen kohoaminen kuitenkin jatkuu vähäisenä. Ehkä 20 vuoden kuluttua havaitaan, että päästövähennykset alkavat vaikuttaa, kun katastrofaalien lämpötilojen kohoaminen ei enää näytä tilastoissa kovin todennäköiseltä.

Skeptikkojen virheelliset kritiikit tukevat ilmastopolitiikkaa, kun osoittautuvat enimmäkseen perättömiksi tai ainakin pelkiksi olettamuksiksi, joita ei voi todistaa oikeaksi tiedoksi. Alarmistipuolella on suunnitelmallisempaa väkeä, joka osaa johtaa ilmastopolitiikkaa uskottavalla tavalla, vaikka esittävät hekin pelkkiä ennusteita. Lämpötilat ovat edelleen hieman kohonneet, joten on aivan typerää väittää vastaan. Liki 100% uskoo kasvihuoneilmiöön, joten ilmastonmuutoksen tukijoiden kasvukin lähentelee luonnollisella tavalla 100 prosenttia. Taidan olla ani harvoja poikkeuksia, kun pidän kasvihuoneilmiötä termodynamiikan toisen pääsäännön vastaisena.
pexis
Viestit: 477
Liittynyt: 19.11.2008, 10:56:25

Re: Kuka hyötyy ilmastonmuutoksesta?

Viesti Kirjoittaja pexis »

Kun väitetään, että lämpötilat ovat nousseet, niin mistä on kyse? Mitatuista vai mallinnetuista? Melkoinen joukko mittausasemien lämpötiladatoista on vapaasti löydettävissä netistä. Osaako joku sanoa minkä fyysisen mittausaseman lämpötiloissa tuo nousu näkyy ja nyt puhutaan siis oikeasti mitatuista ei homogenisoiduista/muunnetusta lämpötiloista. Jos lämpeneminen olisi ”globaalia” niin senhän pitäisi siis näkyä kaikkien mittausasemien lämpötiladatoista.
unbiased
Viestit: 1519
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Kuka hyötyy ilmastonmuutoksesta?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Miten on satelliittien mittaamista ilmakehän hapen mikroaaltosäteilystä saatu lämpötilojen keskiarvo laskettua 0,01 asteen tarkkuudella? Minulla ei ole kuin harmaa käsitys. Referenssilämpötilana on platinavastusmittari, mutta tekniikasta en enempää tiedä.
Kuva
Jos kuva on totta, siitä voi nähdä pelkin silmin kohoamistrendin. Lämpötilojen kohoaminen voi olla kuitenkin harhanäky, johtuen suuresta vaihtelusta. Kuukausittaiset suuret 0,4 asteen vaihtelut eivät voi olla johtuvia ilmakehän lämpöenergian vaihtelusta. Olisi kysymyksessä liian suuret energian vaihtelut lyhyellä ajalla. Vaihtelut voivat kuitenkin johtua ilmakehän latentin energian muutoksista, jolloin kokonaisenergia pysyy likimain samana. Latentin energian määrä on seurausta veden haihtumisen määrästä, jonka lisääntyminen alentaa lämpötilaa ja väheneminen kohottaa lämpötilaa. Haihtumisella ei ole yhteyttä hiilidioksidi päästöihin.
Vastaa Viestiin