Eija-Riitan väitöskirja

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Avatar
BorisW
Viestit: 1778
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Nyt kaikki, jotka eivät olleet seuraamassa Eija-Riitta Korholan väitöstilaisuutta 15.11.2014 Helsingin Yliopistossa, voivat kotona omassa rauhassa perehtyä Korholan todella uraauurtavaan väitöskirjaan. Nyt E-R on kääntänyt alkuperäisen englanninkielisen kirjansa suomeksi ja julkaissut sen e-kirjana https://kirja.elisa.fi/ekirja/kioton-poytakirjan-nousu-ja-tuho-ilmastonmuutos-poliittisena-prosessina

SUOSITTELEN KIRJAA KAIILLE SKEPTIKOILLE JA ENNEN KAIKKEA IPCC:N SANOMAAN VIRHEELLISESTI USKOVILLE, JOTKA HALUAVAT PEREHTYÄ KOKO HYPETYKSEN TAUSTOIHIN JA POLIITTISIIN INTRIIGEIHIN.

unbiased
Viestit: 1385
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Vähän kallis kirja ostettavaksi, joten se jää lukematta. Ilmastonmuutoksen tiede on kuitenkin luonnontiedettä etenkin fysiikkaa. On hyvä, että kohua tutkitaan myös käytännön filosofian kannalta, koska ilmastonmuutoskiistely on liukunut lähes kokonaan politiikan puolelle ollenkaan välittämättä tieteellisestä metodista. (Havaintojen ja teorian tulee olla tasapainoisessa suhteessa.)

Katselin juuri Espanjan TV:n esitetyn tiedetarinan lumipallomaa-katastrofista. Sen vähän mitä kielestä ymmärsin, olisi olemassa geologiset todisteet, että 650 miljoonaa vuotta sitten myös päiväntasaajaseudut olivat jäätiköiden peittämiä. Jäätiköiden synty oli seurausta (ainakin osaksi) ilmakehän vähäisestä hiilidioksidipitoisuudesta. Lumikentät heijastivat auringon säteilyn tehokkaasti ja lumikerros paksuni ilmaston jäähtyessä auringon säteilyn heijastuessa. Lumipallomaa episodi päättyi tulivuorenpurkauksiin, joiden johdosta hiilidioksidipitoisuus nousi ja maapallo lämpeni. Ohjelma ei viitannut mitenkään ilmastonmuutokseen. Yhteys täytyi itse huomata. Näytettiin kuitenkin katastrofaalisia animaatioita, joissa suurkaupungit olivat peittymässä jäätiköiksi toisenlaisen ilmaston muutoksen johdosta.

Sellaisiin "pikkuseikkaan" ei nähdäkseni viitattu, vaihteliko auringon säteilyn määrä kohti maapalloa. Lumi ja jää absorboi tehokkaasti auringon pitkäaaltoista lämpösäteilyä, jota auringon säteilystä on 45%. Vain näkyvä valo 45% heijastuu. Mielestäni kääntöpiirien välissä ei voi olla lunta ja jäätä muuta kuin joissain säteilyltä piiloon jäävissä luolissa poikkeuksellisen kylminä aikoina. Nykyisiä jäätiköitäkään ei sulata vähän lämmennyt ilma, vaan jäätiköt sulavat auringon lämpösäteilyn vaikutuksesta tai mahdollisesti ilmavirtojen tuomista lämpimistä sateista. Tällä perusteella lumipallomaa on luettava AGW-propagandan ovelaksi tuotteeksi.
Jos kaikkialla oli jäätä ja lunta, mistä haihtui riittävästi vettä lisälumisateille ja paksujen jäätiköiden syntyyn. Tätäkin ihmettelin. Mahtaakohan lumipallomaa olla pelkästään AGW-propagandan tuote sen uskottavuuden lisäämiseksi?

Avatar
BorisW
Viestit: 1778
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Eija-Riitan kirjassa on varsin laaja referenssiluettelo, E-R:n omia aiheeseen liittyviä blogeja y.m. Kirja on myös tärkeä jos ja kun haluaa ymmärtää miten nykyiseen tilanteeseen on tultu. Siihen 15€ ei ole iso hinta. Itse olen vuosien varrella osteskellut satojen eurojen edestä aiheeseen liittyviä kirjoja. Useimmat ovat avartaneet näkemyksiäni, joskin Lomborgin Global Crisis Global Solutions oli turhin ostokseni - luonnontieteet kadoksissa.

unbiased
Viestit: 1385
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kun kirjan saa pokkarina, hankin sen, sen verran politiikkakin kiinnostaa.
Olisin ollut kovin kiinnostunut, mitä mieltä olet lumipallomaa-hypoteesista. Ainakin itse olen kuullut siitä vasta samoihin aikoihin, kuin toisesta hypoteesista, Välimerenmaita uhkaa aavikoituminen. On tapahtunut aivan päinvastoin. Juuri nyt Espanjassa on valtavat tulvat ja katastrofaaliset vahingot (dañes catastrofales) Ebron tulviessa. Altaat alkavat olla 100% täynnä. Säätiedotusten mukaan Italiassa on satanut jatkuvasti. Pieleen mennyt ennuste johtunee pikku virheestä käytetyn ilmastomallin parametrissa.

Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja Harry »

unbiased kirjoitti: Pieleen mennyt ennuste johtunee pikku virheestä käytetyn ilmastomallin parametrissa.


Niinkin voisi sanoa :lol:

http://www.drroyspencer.com/2015/03/eve ... ing-worse/

Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja Harry »


Avatar
BorisW
Viestit: 1778
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Eikä tuo auringon efektin vähättely ilmastomalleissa ole ainut puute.

Minä olen kovasti ihastunut ns. spagettikäyrään, josta on useita versioita. Aiheesta on viimeisin lukemani John Christyn USA:n ympäristöministeriön (EPA) näkemyksiä kritisoinut kirjoitus: http://www.globalwarming.org/2014/12/10/epa-should-re-examine-scientific-basis-of-climate-rule-john-christy/. Siinä oleva kuva kertoo miten pieleen ennustukset (sorry: skenaariot) poikkeavat todellisuudesta. Aihhesta löytyy myös IPCC taustainen kuva http://www.globalwarming.org/wp-content/uploads/2014/12/Christy-Models-vs-Observations-1979-20141.jpg.

Johtopäätös, johon myös Eija-Riitta päätyi, on mallien täydellinen epäonnistuminen ilmaston mallinnuksessa.

Carbonautti
Viestit: 902
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Nyt Eija-Riitan väitöskirja on suomennettu. Sen nimenä on Kioton pöytäkirjan nousu ja tuho - ilmastonmuutos poliittisena prosessina. Väitöskirja on saatavana sekä painettuna että sähkökirjana.

Linkki:
http://www.korhola.com/lang/fi/2016/01/tilaa-eija-riitta-korholan-vaitoskirja/

unbiased
Viestit: 1385
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Eija-Riitan väitöskirja

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Väitöskirja on rohkea teko poliittista konsensusta vastaan.
Näen selvät yhtymäkohdat globaalille ilmastopolitiikalle ja rantavaltioiden Itämeripolitiikalle. On poliittinen konsensus, jota tukevia tutkijoita rahoitetaan, ja pieni toisinajattelijoiden joukko, joka yrittää saada ajatuksiaan näkyviin.
Itämeripolitiikka pitää Itämeren surkeaa tilaa maatalouden ja asutuksen ravinnepäästöistä johtuvana ja vaatii niitä vähennettäviksi. Fosforia tulee jokia pitkin Suomenlahteen 5 tonnia vuodessa. Puolet tulee luonnostaan, toinen puoli ihmisen toimesta, Jos päästöjä vähennetään puoleen 1250 tonnia, mikä on tämän merkitys? Suomenlahden vedessä on fosforia 0,03 pm, joten Suomenlahden vedessä on fosforia kaikkiaan yli 30000 tonnia. 1250 tonnin päästövähennyksiä tuskin voi huomata, koska pohjan happitilanteesta johtuva Suomenlahden fosforin vaihtelu on moninkertainen. Päästövähennyksien takana on politiikka eikä oikea tieto. Merentutkijat väittävät, hapettomalta pohjalta tulee virtausten mukana liuennutta fosforia pintaan ja pinnan hapekas vesi ei pääse kerrostuneisuuden vuoksi pohjalle. Miten tämä tapahtuu? Samankaltaista tiedettä, jossa ilmakehän takaisin säteily palauttaa lämpöä takaisin maan pinnalle.

Rahan avulla poliitikot voivat käyttää tarvitsemaansa propagandaa tiedoksi verhottua. Tällaisen tavoitepolitiikan näemme yleisenä itänaapurissa, mutta vain harvat näkevät saman tilanteen vallitsevan länsimaissa. Olisi mukava tietää, miten Venäjällä ajatellan länsimaitten ilmastopolitiikasta.

Vastaa Viestiin