Stubb telkkarissa

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Energiapolitiikka ja ilmastopolitiikka käsittääkseni liittyvät jotenkin toisiinsa, ainakin ennustan että tuolla mainitaan ilmasto monta kertaa
Pääministerin ilmoitus energiapolitiikasta
Pääministeri Alexander Stubb antaa eduskunnalle ilmoituksen koko energiapolitiikasta. Suora lähetys eduskunnasta

http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2377710
http://ohjelmaopas.yle.fi/tv/opas
.
Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tehoautoilija kirjoitti:Energiapolitiikka ja ilmastopolitiikka käsittääkseni liittyvät jotenkin toisiinsa, ainakin ennustan että tuolla mainitaan ilmasto monta kertaa.


Ja ihan oikein ennustin, ilmastonmuutoksella Stubukka aloitti esitelmänsä. Ja sen jälkeen kuuden puolueen ryhmäpuheenvuoroissa joka ikinen puolue muisti mainita ilmastonmuutoksen, myös perussuomalaiset. Keskusteluosuudessa tosin sitten se vasemmistoliiton tummatukkainen nainen ihmetteli "Onko eduskunnassa puolue joka ei usko ilmastonmuutokseen?" (tjsp). Jonka jälkeen perussuomalaisetkin kiirehtivät tunnustamaan ilmastouskonsa, Oinonen tosin jotenkin vähätteli "kyllä sitä vähän tapahtuu", mutta ne enemmän äänessä olleet kommentoivat mm. "kyllä sen sitten huomaa kun vesi tulvii eteiseen" (tjsp, muistin varassa siteeraan joten ei välttämättä pilkuntarkkoja sitaattaja). Vihreillä eniten äänessä Niinistö ja naisetkin jotain puheenvuoroja käyttivät, Topi OK Tynkkynen sen sijaan ei sanonut yhtään mitään. Niinistön suosion kasvatusta vaaleja ajatellen, vai mistä kyse :?:

Lähetys alkoi klo 14:00 ja loppui 16:50, joten siinä tuli ilmastovouhotusta lähes kolme tuntia, todella masentavaa katsottavaa. Toki puhuivat biopolttoaineista, turpeesta, syöttötariffeista, tuulivoimasta, ydinvoimasta jne, mutta ei niissäkään jutuissa järjen valo loistanut :( Maailmalta saisi halpaa kivihiiltä, jolla voisi tehdä halpaa sähköä, mutta ilmastovouhotuksen ym idioottimaisuuksien vuoksi päättäjät ajavat hiilivoimalat alas, pistävät kivihiilelle ison veron ja maksavat veronmaksajien rahoilla erilaisia tukia "ilmastoystävällisille" vaihtoehdoille, joten tavalliset kansalaiset joutuvat maksumiehiksi ja vieläpä kahdesti: ensin maksetaan veroja jotta valtio voisi maksaa tuulivoiman yms tuottajille tukiaisia, ja sitten kuitenkin maksetaan korkeaa sähkölaskua kun tukiaisista huolimatta se "ilmastoystävällinen" sähkö on kallista ja hiilivoimalla tuotettu sähkö kallista verojen vuoksi.

Ja se, kuinka fanaattisesti kansanedustajat edelleenkin uskovat "ilmastonmuutokseen", siis katastrofaaliseen lämpenemiseen hiilidioksidin johdosta, oli jonkinlainen yllätys minulle. Eikö Ilmastofoorumi ry:n ja muiden ilmastorealistien työ olekaan tuottanut mitään tulosta :!: :?: :shock: Miksi perussuomalaisetkin ovat kääntäneet takkinsa ja ruvenneet ilmastovouhottojiksi? Ja miksi Kokoomus näyttää olevan vihreämpi kuin Vihreät :!: :?: Stubukka olisi sen puheensa perusteella sopivampi Vihreiden puheenjohtajaksi, ja uusi ympäristöministerikin paljastui ilmastovouhottajaksi (ja minä kun jo ennätin toivoa, että hänellä olisi ilmaston suhteen yhtä paljon järkeä kuin sen jätevesiasetuksen...)

Ilmastouskontunnustuksen lisäksi tietysti allekirjoittivat tavoitteen hiilineutraalista yhteiskunnasta pitkällä tähtäimellä, ja ne jo lähitulevaisuuteen sijoitettut 20 - 30 - 40 jne prosentit tai mitä lukuja olivatkaan, joku tosin mainitsi 90 prosenttiakin, ja puhuttiin hiilijalanjäljestä ja ilmastojalanjäljestä... Kovasti näyttää suomen kieli saavan uusia termejä, vai onko termi "byrokratiajalanjälki" ollut pitkäänkin käytössä? :? Ja kovasti ollaan edelleenkin esimerkkiä näyttämässä, eräs puhuja (itse Stubb??) julisti että EU:n pitää näyttää esimerkkiä maailmalle,ja Suomen pitää näyttää mallia EU:lle. Suomen päättäjät eivät siis tyydy olemaan mukana ilmastohulluudessa, vaan haluavat Suomen johtavan sitä :!: :x
.
Avatar
BorisW
Viestit: 1783
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Olet oikeassa kun ihmettelet mistä tulevat kaikki nämä ilmastouskovaiset eli ihmisen syyllisyyteen uskovat, eikä tämä rajoitu kotoiseen Suomeen. Jopa maailman pankki on tuottanut sopivan uskoa vahvistavan videon: https://www.coursera.org/course/warmerworld Siinä esitetään jo 4 asteen lämpenemistä.

Peräänkuulutat myös Ilmastofoorumin reippaampia otteita hölmöyden lopettamiseksi. VALITETTAVASTI edessämme on "ylittämätön" muuri. Lähes kaikessa mediassa toitotetaan ihmisen syyllisyyttä täydellisenä faktana jota vain idiootit uskaltavat kyseenalaistaa. En ole vielä luopunut taistelusta, mutta jostain pitäisi saada tehokas ase. Kellä sellainen on astukoot esille, liityn heti joukkoon - taistohon käykäämme.
Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

BorisW kirjoitti:Peräänkuulutat myös Ilmastofoorumin reippaampia otteita hölmöyden lopettamiseksi. VALITETTAVASTI edessämme on "ylittämätön" muuri. Lähes kaikessa mediassa toitotetaan ihmisen syyllisyyttä täydellisenä faktana jota vain idiootit uskaltavat kyseenalaistaa. En ole vielä luopunut taistelusta, mutta jostain pitäisi saada tehokas ase. Kellä sellainen on astukoot esille, liityn heti joukkoon - taistohon käykäämme.


Onhan niitä aseita, mutta jostain syystä vain vastapuoli osaa/uskaltaa/viitsii käyttää, esim
Lego lopettaa pitkäaikaisen yhteistyön Shellin kanssa
Leluyhtiö Lego ei aio jatkaa yhteistyötään öljy-yhtiö Shellin kanssa.
Päätös on seurausta ympäristöjärjestö Greenpeacen kampanjasta, jolla järjestö arvosteli Shellin öljynporauksia arktisilla alueilla.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... sa/4394528
ja joku poliitikkonakin toiminut näyttelijä haluaa poistaa 100 miljoonaa autoa
Jos koko Yhdysvalloissa tehtäisiin kuten meillä, voisimme sulkea kaksi kolmasosaa maamme hiilivoimaloista tai ottaa yli 100 miljoonaa autoa pois liikenteestä, Arnold sanoo.

http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikk ... aa/4395984
.
Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja pasi »

Tehoautoilija kirjoitti:Onhan niitä aseita, mutta jostain syystä vain vastapuoli osaa/uskaltaa/viitsii


/pystyy resursoimaan/pystyy rahoittamaan
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Janne
Viestit: 2
Liittynyt: 06.02.2010, 07:27:33

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja Janne »

Onhan meillä se ase. Se on totuus.
Noitavainot kesti 300 vuotta vaikka kukaan ei koskaan ollut nähnyt noitia, mutta usko niiden olemassaoloon oli laaja.
En usko nyt kestävän ihan niin kauan
Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

pasi kirjoitti:/pystyy resursoimaan/pystyy rahoittamaan


Mehän kuulemma saamme valtavia rahasummia joltain öljyteollisuudelta... :twisted: Vaan asiaan, eduskunta keskusteli taas (tiistai 14.10.2014) ilmastopolitiikasta, keskuselun otsikko tosin oli "Lähetekeskustelu Fennovoimasta", mutta eipä tuota tarvinnut kuunnella kuin muutama minuutti, niin oli ilmasto, IPCC, kahden asteen tavoite ja muut ilmastohysteerikkojen lempitermit mainittu. Ja tällä kertaa Topi Oras Kalevikin piti puheen, heti Vapaavuoren jälkeen. Ja sitten kovasti keskustelivat, suorastaan väittelivät, tuntitolkulla, en jaksanut katsoa ihan loppuun asti, kovasti oli toisintoa tuosta ketjun alussa mainitusta. Tällä kertaa paikalla myös Timo Soini, joka julisti "..kannatan ydinvoimaa, mutta en ilmastosyistä..." (tjsp), joten jonkinlaista ilmastohysterian kritiikkiäkin oli havaittavissa, mutta tuohon se sitten taisi jäädä.
.
Avatar
pasi
Valvoja
Viestit: 1129
Liittynyt: 15.07.2007, 13:23:23
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja pasi »

Tehoautoilija kirjoitti:
pasi kirjoitti:/pystyy resursoimaan/pystyy rahoittamaan


Mehän kuulemma saamme valtavia rahasummia joltain öljyteollisuudelta... :twisted:


Niin kuulemma, mutta vielä eivät rahat näy tilillä. Yhdistyksen uusi IBAN-tilinumero on muuten DE26 5123 0800 6530 0800 19 (ja BIC-koodi WIREDEMM), jos joku öljypohatta sattuu tätä keskustelupalstaa lukemaan. :wink: :wink:
Pasi J. Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
unbiased
Viestit: 1487
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Stubb telkkarissa

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Ilmastohysterian tausta on ilmastopolitiikka -
politiikka hyödyntämään USAn pysymistä maailman johtavana valtiona

Varmasti öljyteollisuus sijoitti rahoja niille tutkijoille, jotka vastustivat AGW:tä. Ei ole epäilystäkään, etteikö se olisi ollut totta. Lämpenemistä tukeviin tutkimuksiin sijoitettiin kuitenkin biljoonia dollareita amerikkalaisten verorahoja, tai meidän luvuilla ilmaistuna miljardeja dollareita. Suurin osa rahoista meni tietenkin avaruustutkimusasemien laitteistoon. Ilmastotutkijat olivat palkkalistojen yläpäässä.

Kuka nämä rahat jakoi ja mistä syystä. USAn vallanpitäjät eivät menneet päästörajoituksia tukemaan, mutta jakoivat rahaa kuitenkin hiilidioksidipäästöjen vahingollisuuden todisteluun. En näe muuta syytä kuin tarkoituksena saada muu maailma vähentämään öljyn käyttöä ja öljyn hinta putoamaan, USA hyötyy, tuuli- ja aurinkovoimaan siirtyvä EU ja öljyntuottajat (etenkin Venäjä) menettävät. Tämähän onnistui täysin.

Tähän liittyy tietenkin USAn politiikka lyödä kiiloja EUn ja Venäjän välille. EUn tekninen joustavuus ja Venäjän luonnonvarat sekä alueiden rauhanomainen yhteistyö ovat tietenkin uhka USAlle maailman johtavana valtiona. Venäjän politiikka on suoraviivaista, miehitetään ja otetaan alue haltuun (Krim). USAn politiikka ajaa näennäisesti ihmisoikeuksia ja yksilön vapautta ja näyttää eettiseltä.

Miten on käynyt? Kaikissa maissa, joissa USA on viime aikoina seonnut vallanpitoon, vallitsee kaaos. Tuskin olisi ISIS valtiota ilman USAta. Tuskin EU kärsisi Libyasta tulevasta pakolaisvirrasta ilman NATO-pommituksia. Gaddaf, joka kehitti Afrikan köyhimmästä valtiosta Afrikan rikkaimman valtion, pitäisi edelleen järjestystä.
Tämä luiskahti maailmanpolitiikkaan, mutta juuri maailmanpolitiikka on ilmastonmuutoksen taustavoima ja rahoittaja. Miten suuri hysteria olisi muulla tavalla saatu aikaan?
Vastaa Viestiin