Viherfasistit liikenteen kimpussa

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

T-Kokkonen22
Viestit: 3
Liittynyt: 20.07.2012, 15:24:21

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja T-Kokkonen22 »

Kannatan kyllä autotonta Helsinkiä. Tietenkin tähänkin liittyisi myös huonoja puolia kuljetuksien kanssa.
Kysyisinpä tällaista asiaa täällä jos jollain on kokemusta oman firmansa elektroniikka romun kierrättämisestä? Itselläni tämä ongelma tuli vasta hiljattain vastaan ja haluaisin tietää millä tavalla useinmiten tällaist romut kierrätetään. Googlailin vähän netissä ja löytyi tällainen sivusto mikä tarjoaa jonkinlaista apua tässä asiassa mutta voiko sen tehdä itsekin helposti..

Tronic
Viestit: 350
Liittynyt: 15.08.2010, 16:38:00

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja Tronic »

Tänään tuli Kyllösen (vas.) ruuhkamaksuselvityksestä tuloksia. Työryhmää johtaneen Jorma Ollilan mukaan paikannusjärjestelmä (GPS-seuranta) on välttämätön, mutta tiedot voidaan rajata vain niitä tarvitsevien viranomaisten käyttöön. Just joo. Selvästi joku on päättänyt, että se GPS-seuranta on saatava käyttöön, vaikka hankkeen nimi vaihteleekin. Ensin ajettiin vihreiden toimesta ruuhkamaksuja, sitten Kyllönen alkoi ajaa samaa asiaa ja nyt ollaan päästy jo tienkäyttöveron tasolle.

Ville Hautakangas tarkastelee asiaa hieman uudesta kulmasta: http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuom ... -vartijana

kirves099
Viestit: 7
Liittynyt: 17.12.2012, 12:28:26

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja kirves099 »

Petter83 Olen samaa mieltä kanssasi näistä yksityisistä pysäköinnivavonta firmoista. On hyvä että tällaisia yrityksiä löytyy. Ainakin tämä firma on mielestäni toiminut oikeudenmukaisesti ja saanut aikaan hyvää ja varmistaa että esim. invalideille paikkoja riittää.
Autoton Helsingin keskustakin ei olisi hullumpi idea, katsotaan miten käy tulevaisuudessa.

Tehoautoilija
Viestit: 714
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tehoautoilija kirjoitti:Lämmitettäviä kävelykatujahan on jo olemassa, täällä "maaseudullakin". En tiedä kuka maksaa, mutta kummalliselta tuntuu, kun samaan aikaan 102-vuotiaskin on vielä liian nuori saamaan paikan hoitolaitoksesta rahapulan takia... (viite TV1 MOT)


Itse itselleni vastaten, Warkauden Lehti 248/-12
Teknisen lautakunnan piti keskustella vuosi sitten kesäkuussa lisäinvestoinnista kadun lämmitysjärjestelmään, minkä turvin katulämmitys olisi kytketty kaukolämpöverkkoon. Kyseessä olisi ollut noin 70 000 euron investointi, josta kaupunki olisi hoitanut 30 000 euron osuuden...

ja taustalla on se, että tähän asti
Kaupunki on saanut lämmintä vettä Stora Ensolta veloituksetta.

mutta
Ajatus kaukolämmöstä kadun sulatusjärjestelmässä tuli eteen, kun Stora Enson toimittaman lämmitysveden lämpötila on laskenut tehtaan tuotantosupistusten myötä.
..
Kun jätevedestä saatiin katulämmityksessä parhaimmillaan kahden megawatin tehot irti, saatetaan nyt jäädä 800 kilowatin paikkeille.


Varkauden kaupunki saa siis ihan ilmaiseksi lämmintä vettä Ensolta, mutta joku (ilmeisesti kaupunki, siis veronmaksajat) on ne alkuperäiset putket maan sisään kustantanut. Ja nyt kun tehot tippuu alle puoleen tehtaan tuotantosupistusten vuoksi, kaupunki suunnitteli kaukolämmön avuksi ottoa sulatukseen, olisi maksanut 70 000 euroa, josta kaupunki olisi maksanut 30 000. Ne, joiden olisi pitänyt maksaa loput 40 000 euroa, esittivät eriävän mielipiteen ja hanke pistettiin tauolle. Ja kuten kaikki tietää, noilla kustannusarvioilla on kova taipumus kasvaa, todennäköisesti tuokin tulisi maksamaan yli 100 000 euroa. Joku 30 000 voi tuntua pikkurahalta, mutta kyllä sillä Varkauden kokoisessa kaupungissa on merkitystä. Kyläkoulujakin suljetaan muutaman tonnin (väitetyn) säästön vuoksi, kouluissa käytetään vanhoja oppikirjoja kun ei muka ole varaa ostaa uusia, maantiet ja normaalit kadut (ajoradat) on surkeassa kunnossa (kunnallisvaaleissa jopa vihreät tuntui olevan huolissaan katujen kuoppaisuudesta :roll: ), jne.
Btw, montako tuulimyllyä tarvitaan 2 MW todellisen tehon tuottamiseen, talvella? Varkauden Kauppakatukin sulaa vain todellisella teholla, ei teoreettisella maksimiteholla... Siis jos jossain Varkauden seudulla on tyyntä, täytyy olla myllyjä jossain muualla, jossa tuulee 2 MW edestä, ja vastaavasti Varkauden seudulla myllyjä jos muualla tyyntä... Siis kenelläkään tietoa, että miten monta ja millaista tuulimyllyä tarvittaisiin, miten laajalla alueella, jos tuo katu haluttaisiin sulattaa tuulivoimalla??
Entä aurinkopaneelit ja muut vihreiden ehdottamat vaihtoehdot? En tiedä miten Varkaus kaukolämpönsä, mutta yleensähän niissä on käytetty turvetta, öljyä, kivihiiltä ym vihreille kelpaamatonta. Ja kun lasketaan, että esim 300 katua eri puolilla Suomea, jokaiseen vähintään 2 MW, tulee 600 MW, pienen ydinvoimalan teho...

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Eiköhän Varkauden seudulla tuohon (2 MW) tarvittaisi kolme 3 MW:n myllyä.

Harry
Viestit: 609
Liittynyt: 02.10.2010, 18:44:02

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja Harry »

Unohdit tuulen :D

pora
Viestit: 189
Liittynyt: 03.01.2008, 12:49:28

Re: Viherfasistit liikenteen kimpussa

Viesti Kirjoittaja pora »

Käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite sateliittivalvontaan perustuvan tienkäyttömaksun kieltämiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/608

Ja tietysti sopii levittää tietoa mahdollisimman monelle!

Vastaa Viestiin