Siinäpä taas uutinen

Sekalaiset aiheet.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Siinäpä taas uutinen

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Korostus lisätty by me
Ikiroudan sulaminen arvioitua suurempi uhka maapallolle
Julkaistu 25.08.2008 00:16 (päivitetty 02:14)

Ilmastonmuutos saattaa vapauttaa hiilidioksidia ilmakehään arktisilla alueilla paljon enemmän kuin on ennustettu, varoittavat tutkijat.

Eilen julkaistun tutkimuksen mukaan ikiroutaan on varastoitunut paljon enemmän kasvihuonekaasuja kuin aiemmin on arvioitu. Tutkijoiden mukaan tässä määrin tätä kasvihuonekaasujen lähdettä ei ole otettu huomioon ilmaston lämpenemistä laskettaessa.

Ikiroudan sulaessa ilmakehään vapautuu hiiltä joko metaanin tai hiilidioksidin muodossa.

Amerikkalaiset tutkijat ovat mitanneet Pohjois-Amerikan maaperää ja todenneet, että hiiltä on varastoitunut alueelle jopa 60 prosenttia enemmän kuin aiemmin on arvioitu.

Tutkijat huomauttavat, että tulos on saatu Pohjois-Amerikassa tehtyjen tutkimusten pohjalta. Laskelmista siis puuttuvat yhä Euroopan ja Venäjän maaperän tulokset.

Nature Geoscience -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan jopa pieni määrä ikiroudan hiiltä voi vaikuttaa merkittävästi maapallon ilmastoon.

YK:n ilmastopaneelin mukaan maapallon keskilämpötila nousee arktisilla alueilla vuosisadan loppuun mennessä kuusi Celsius-astetta. Alue on kaikkein herkin lämpenemisen aiheuttamille muutoksille.

(MTV3-AP)

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /08/691749

.
Pässi

Re: Siinäpä taas uutinen

Viesti Kirjoittaja Pässi »

Eikös tuo ole ihan normaalia uutisointia? Hansen tuntuu itse kitisevän siitäkin että vielä 8% artikkeleista on teorialle kriittisiä. Routien sulaminen taitaisi kuitenkin vaatia sen että ilmasto lämpenee. Miten lienee noiden alueiden lämpeneminen ja keskilämpötila käytännössä käyttäytynyt?
Pässi

Re: Siinäpä taas uutinen

Viesti Kirjoittaja Pässi »

Tässä on lisää:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008082 ... 5_uu.shtml

Oletuksena arviolle että lämpötilan nousu jatkuu ja keskimääräinen globaali lämpötila nousee 2 astetta tai enemmän esiteolliseen aikaan verrattuna.
Vastaa Viestiin