Ilmastoradikalismi

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Ilmastoradikalismi

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Kun tulee tällainen ilmiö kuin

"ilmastoradikalismi"

niin minusta se viimeistään osoittaa, että "he" sotkeutuvat asiassa omiin jalkoihinsa, ja itse suuressa keskustelussa on tapahtumassa käänne.

***

Jos se salaliittoteoria, että suuret öljy-yhtiöt kuten vaikka Exxon, hääräisivät aina kaikkialla taustalla, pitäisi paikkansa, niin minä kyllä nyt epäilisin, että ne rahoittavat (bulvaanien kautta tietysti) tätä "ilmastoradikalismia"! :D

Jöns
Viestit: 338
Liittynyt: 17.07.2007, 05:58:58

Re: Ilmastoradikalismi

Viesti Kirjoittaja Jöns »

Tarkoitatko käänteellä muutosta järkevämpään suuntaan? Valitettavasti näen asian juuri toisin päin.

Yhteiskunnallisissa liikkeissä on joitakin lainmukaisuuksia. Radikalisoituminen on tässä tapauksessa johdonmukainen siirtymä toiminnallisuudessa näyttävämpään suuntaan. Sellainen vaatii konkreettisia kohteita ja "syyllisiä". Kettutyttö-syndrooman siirtyminen "ilmastopolitiikan" alueelle ei kuitenkaan ole ehkä pahin toteutuva vaihtoehto.

Eri puolilta kiirivät viestit ennakoivat Kööpenhaminan ilmastokokoukselle vaikeuksia niiden kannalta, jotka ajavat nopeita päästöleikkauksia kaikkine mausteineen. Siksi politiikan huipulla on alettu keskustella demokraattisen yhteiskunnan rajoista ilmastonmuutosta vastaan taisteltaessa (vrt. terrorisminvastainen taistelu).

Saksassa kysymystä on pohjustanut ponnekkaasti jo vuosia liittokansleri Merkelin ja EU:n ilmastopolitiikan taustavoimana toimiva tutkijaryhmä Potsdamin valtiollisen PIK-instituutin (Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung) ympärillä. Sieltä Stefan Rahmstorf pitää yllä suoraa yhteyttä James Hansenin jesuiittaveljeskunnan RealClimaten kanssa pyörittäen Saksassa rinnakkaista ja RealClimaten aineistoa hyödyntävää nettitietoverkkoa.

Liittokanslerin ilmastoneuvonantaja prof. Schellnhuber, PIK-instituutin johtaja, ajaa voimalla ja avoimesti yhteiskunnan radikaalia mullistusta sellaisen suunnitelmatalouden suuntaan, jossa hypoteettisen ilmastokatastrofin torjunta on asetettu ylimmäksi suunnittelua ohjaavaksi arvoksi yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla.

PIK-instituutti on julkistanut suurta kulttuurin muutosta vaativan julistuksen http://www.nobel-cause.de/potsdam-memorandumger. Aihepiiri on korostetusti esillä 8.-10. kesäkuuta Essenissä pidettävässä ilmastokonferenssissa. Sen rahoittajiin kuuluvat julkisen vallan ohella myös eräät suuryritykset kuten Thyssen, Krupp, Henkel, Volkswagen ja Hertie.
Konferenssin julkilausuttu problematiikka pyörii mm. sen kysymyksen ympärillä, ovatko demokraattiset hallitukset varautuneet riittävän hyvin tarvittavia muutoksia silmällä pitäen vai olisiko autoritaarinen hallinto siihen paremmin kykenevä.
Teema linkittyy suoraan Sir Nicholas Sternin raportin talouspoliittisiin suosituksiin syksyltä 2006. Jos tämä kehityslinja politiikan ylätasolla voimistuu, saamme olla todella huolissamme.
Rationaalista ajattelua ja realismia ilmastokeskusteluun.

Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ilmastoradikalismi

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Jöns kirjoitti:Tarkoitatko käänteellä muutosta järkevämpään suuntaan? .


En tarkoittanut, vaan sitä että ilmastonmuutosta vastustava liike tällaisten ilmiöiden (kuten tämä "ilmastoradikalismi") myötä on ajautumassa yhä hullumpaan suuntaan, kun se itse saattaa asiaa naurettavaan valoon - minkä se asia toki ansaitsee. :D

Tämä näkyy muuallakin. Esim. USA:sta on nyt tietoa, että Al Goren liioittelu on potkimassa takaisin, suuri yleisö on tullut epäluuloisemmaksi asian suhteen, ei suinkaan vakuuttuneemmaksi.

Olet toki oikeassa, että taistelu asiasta on vielä hyvin kesken. Eräs ongelma on mm. juuri tuo poliitikkojen sitoutuminen asiaan - miten he voivat, kasvojaan menettämättä, peräytyä? No, eivätköhän he, "ammattimiehinä", aikanaan sitten osaa kertoa, miten juuri he, itse asiassa, tosiasiassa, suhtautuivat kriittisesti koko ajan (vaikka, mutta, ollettikin, siinä tilanteessa, jäin vähemmistöön, minua on siteerattu väärin ...).

Vastaa Viestiin