Sitran tehtävä?

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 1007
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Sitran "perustuslain" toinen pykälä kuuluu näin:
Rahaston tavoitteena on edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä, talouden määrällistä ja laadullista kasvua sekä kansainvälistä kilpailukykyä ja yhteistyötä toimimalla erityisesti sellaisten hankkeiden toteuttamiseksi, jotka vaikuttavat kansantalouden voimavarojen käyttöä tehostavasti tai tutkimuksen ja koulutuksen tasoa kohottavasti taikka jotka selvittävät tulevaisuuden kehitysvaihtoehtoja.

Kuitenkin Sitran ilmastokokouksen sivuilla esitetään tällainen tavoite:
...Suomi on uudenlaisen kasvupolitiikan suunnannäyttäjä omilla tavoitteillaan, toimenpiteillään ja Euroopan Unionin politiikan kirittäjänä – sisältäen päästötavoitteiden kunnianhimotason noston.

Edistääkö tällainen kunnianhimo Suomen talouden kasvua? Onko ihmisen aiheuttama katastrofaalinen ilmastonlämpeneminen (CAGW) ainoa tulevaisuuden kehitysvaihtoehto? Eikö ilmaston kylmeneminen ole myös yhtä mahdollinen? Voi hyvällä syyllä kysyä, onko Sitra unohtanut alkuperäisen tavoitteensa.
Carbonautti
Viestit: 1007
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Hesarin jutussa mietitään Sitran tarpeellisuutta ja tehtäviä:
Suomi antoi 50 vuotta sitten itselleen lahjan, jonka piti valaa miljoonilla uskoa tulevaisuuteen – Nyt aarre­arkku halutaan ryöstää, koska tulokset jäävät ”uskon asiaksi”
Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat ihmettelevät, miten julkisessa taloudessa voi olla yksi linnake, jota säästöt eivät kosketa. Tänä keväänä poliitikot pohtivat, miten Sitraa pitäisi nykyaikaistaa.
Linkki:
https://www.hs.fi/talous/art-2000006007195.html

Sitran tapaus muistuttaa erästä YK:n alaista järjestöä United Nations Economic Commission for Europe (UNECE). Se perustettiin alunperin auttamaan toisen maailmansodan jälkeistä uudelleenrakentamista Euroopassa. Vuosikymmenten jälkeen sen alkuperäinen tarkoitus on poistunut, mutta järjestö tarvitsee edelleen jotakin tekemistä. Niinpä se on puuttumassa autojen jarrujen regulointiin. Asiasta löytyy lisää Donna Laframboisen blogikirjoituksesta:
Zombie UN Body Now Regulates Your Car
Linkki:
https://nofrakkingconsensus.com/2019/02 ... -your-car/
Carbonautti
Viestit: 1007
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Jyrki Katainen hakee Sitran yliasiamieheksi:
EU-komissaari Jyrki Katainen kertoo hakeneensa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamieheksi.
Linkki US:n uutiseen:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281357 ... an-johtoon

Kannattaa lukea myös kommentit.
unbiased
Viestit: 1538
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Poliitikoille yhteistä on intohimo korkeisiin virkoihin, Poliittinen järjestelmä toimiikin hienosti, entisille poliitikoille on järjestetty palkintoja. Poikkeuksena lienee Soini, jonka vallanhimo taisi ylittää kaikki rajat.
Jotenkin poliitikkojen intohimoisuus vallanpitoon ilmenee ilmastopolitiikassakin. Tällä hetkellä ilmastonmuutos on oiva apuväline huipulle kiivettäessä. Ilmastopolitiikka pelotteineen on lyönyt läpi ja saanut tukijoikseen kansan suuren enemmistön.
Carbonautti
Viestit: 1007
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Mikko Paunion Uuden Suomen blogissa lytätään Sitran toimintaa:
Edistääkö Jyrki Kataisen johtama eduskunnan alainen umpivihreä SITRA pakkovaltaa ja rahantuhlausta?
Linkki:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkop ... tuhlausta/
unbiased
Viestit: 1538
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Sitran tehtävä?

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Paunio syyttää kovin vihreitä, vaikka heillä tuskin mitään alkusyytä ilmastopaniikkiin. Nykyvihreät ovat vallanhimoista väkeä ja käyttävät ilmastopaniikkia hyväkseen saadakseen kannatusta.
Eiköhän ilmastopaniikin alkulähteet ole USAssa: CIA, James Hansen, Michael Mann,..Al Core,... Ilmastotohinan alkuun panijat eivät koskaan tienneet, mihin pyrkimys tuli johtamaan. Vaikka mistä sen tietää, USA saa edelleen nauttia öljyn hyväksikäytöstä, kun muut sitä hyjeksivät. Tuskin Bideninkään aikana ratifioivat ilmastosopimuksia.
Suomi kuitenkin on pilannut vesistönsä ja metsänsä melko perusteellisesti vihreitten aikana eikä toivoa paranemisesta ole. Vihreät eivät ole todellinen ympäristönsuojelupuolue, vaan häiriintyneiden yksinkertaisten vallanhaluisten lauma.
Kuva
Vastaa Viestiin