Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

unbiased
Viestit: 1362
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Tapsa kirjoitti:Onko sulla linkkiä tuohon NASA:n tutkimukseen?

Kuva
Muistin kirjainyhdistelmän väärin, kysymyksessä on NOAA National Oceanic and Atmospheric Administration. Kuva taas on artikkelista http://www.c3headlines.com/greehouse-ga ... ter-vapor/
Ilmakehän kosteutta on yhtä vaikea mitata kuin lämpötilaa riittävän tarkasti. Joten epäselvien tulkintojen parissa kirjoittelemme.Ei viitattu paperikaan ole kuin tulkintaa.
Indeed, Venus is quite uninhabitable for humans with surface and lower atmospheric temperatures in excess of 800°F (+400°C). This planet is an extreme hothouse that had a runaway warming tipping point in its past.

Venus on ollut aina kuuma, koska kuumuus johtuu 90 kertaa tieheämmästä kaasukehästä. On aivan sama, mitä kaasua ilmakehän on kunhan se vain on tiheä. Siitäkin on fysiikkaan perustuvia kirjoituksia mutta enimmäkseen kasvihuoneilmiöhypoteeseja.
Venuksen kuumuus johtuu yksinkertaisesti siitä, että aurinko pitää sen kaasukehän 50 km:n korkeudessa 15 C asteen lämpötilassa. Venuksen ilmakehässä on samankaltainen painovoimasta johtuva lämpötila ero eri korkeuksissa kuin maapallolla. Venuksessa muistaakseni 9,5 C astetta /km. Voi helposti laske, että pinnalla lämpötila on 15C + 9.5 C/km x 50 km = 490 C. Korkealla on paljon potentiaalienergia ja pinnalla lämpöenergiaa. Eikä ole mitään konetta, joka pitäisi energiaeroja yllä.

Vastaa Viestiin