Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Olettehan tutkineet mitä mieltä ehdokkaat ovat ilmastonmuutoksesta? Varsinkin Ylen vaalikone
yle.fi/vaalikone
tai
https://vaalikone.yle.fi/presidentinvaa ... lang=fi-FI
on mielenkiintoinen.
Esim Sauli Niinistö
"Kerro tärkeysjärjestyksessä kolme asiaa, jotka mielestäsi uhkaavat Suomea eniten
Ilmastomuutos, kansainvälisen tilanteen kiristyminen, oman eheyden sirpaloituminen"

kun taas Tuula Haatainen sijoittaa sen vasta kakkoseksi "Ilmastonmuutos ja sen seurannaisvaikutukset"
kuten myös vihreiden Pekka Haavisto, ja Merja Kyllönen ja Matti "ilmastovouhottaja" Vanhanen näyttää muistaneen sen vasta kolmatta kohtaa miettiessään "Välinpitämättömyys, kansainvälisen yhteistyön heikentyminen ja ilmastonmuutos."

Väyrystä sen sijaan huolestuttaa "Kansallisen itsenäisyyden menetys, demokratian kriisi ja yhteiskunnallinen syrjäytyminen.", Torvaldsia "Euroopan muuttuvien turvallisuusrakenteiden mahdollisesti synnyttämät tyhjiöt. Jääminen häntäpään valvojaksi globalisaation kovassa innovaatiokilpailussa. Opetusjärjestelmiemme jähmeys uusien haasteiden edessä."

Ja paras ehdokas, siis Laura Huhtasaari, on huolestunut aiheista "Poliittinen islam, Brysselin orjuus, työttömyyden kasvu".

Vaaleissa on siis yksi sekopää, jonka mielestä ilmastonmuutos on suurin uhka, ja muutama sekopää, jonka mielestä ilmastonmuutos on toiseksi tai kolmanneksi suurin uhka. Ja muutama täysjärkinen, jonka mielestä ilmastonmuutos ei kuulu kolmen suurimman uhan listalle. Jostain minulle käsittämättömästä syystä tuo sekopää johtaa galluppeja :(
.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Uskotko Niinistön sanoihin, kun hän pitää ilmastonlämpenemistä tosiasiana ja uskovaisena asettaa itselleen numeron 8?

Kyllä kai nuo Niinistön ulostulot on liitettävä pelkkään äänten kalasteluun. Kun tiedän tavallisten ihmisten pilailevan ilmastohysterialla, voikin olla tässä Niinistölle kohtalokas erehdys, jos vain ihmiset ehdokkaiden kannanotoista tietävät.
Huhtasaaren uskovaisnumeroa 9 pidän rehellisenä, onhan hän ilmoittanut luottavansa uskonasioissa raamattuun enemmän kuin luonnontieteisiin. Ilmaston muutokseen Huhtasaari ei ota kantaa, koska hän ei tunne ilmaston fysiikkaa ja tietänee ilmastonmuutokseen liittyvästä kritiikistä.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Ilmastopolitiikasta kuitenkin puhuu:

https://www.suomenuutiset.fi/laura-huht ... uodenpuhe/

Niinistö taas on sitä mieltä, että pahimmat turvallisuusuhkamme ovat sisäisiä ja niistä pahin on ilmastonmuutos, että sillee.

Heikki Jokipii
Viestit: 332
Liittynyt: 19.07.2007, 08:26:40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Heikki Jokipii »

Mihin sitten Niinistön ulostulo ilmastoasiassa liittyikään, tänään tuli hänen haastattelussaan Hesarissa esiin toinen mielenkiintoinen tieto. Niinistö:

Maaliskuussa Arkangelissa Putin sanoi suoraan, että ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei ole olemassakaan.


Niinistö antoi sen jälkeen ymmärtää, että hän olisi Savonlinnassa saanut Putinin pään kääntymään, ainakin mustan hiilen asiassa.

Mutta mielenkiintoista on, että meillä on siis kaksi suurvaltaa, joiden presidentit ovat ilmastoskeptikkoja. Sillä myöntyminen tuossa mustan hiilen kysymyksessä ei oikeastaan merkitse mielipiteen muuttamista pääasiassa.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

- - -
Viimeksi muokannut unbiased, 18.01.2018, 10:25:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

unbiased kirjoitti:Oletan, suurvaltojen presidentit ovat niin kehittyneitä miehiä, että turvautuvat parhaisiin alan asiantuntijoihin tarvittaessa. Putin ja Trump eivät voi ymmärtää mitään ilmastonmuutoksesta, siispä valitsevat asiantuntijat joihin voivat luottaa. Obamalla oli mielessä peritty politiikka, jossa leimaamalla fosiiliset polttoaineet vaarallisiksi, öljyn hinta saadaan alas. Näin on myös tapahtunut. Jenkit ajelevat yhtä halvalla polttoaineella kuin venäläiset (diesel noin 0,6 €/l). Trump ja Putin eivät ole mitään skeptikkoja vaan tervejärkisiä ainakin ilmastokohussa, ovat hankkineet ilmastotietonsa muualta kuin valhemedioista.

Niinistön puheet voi pistää äänten kalastelun piikkiin, tuossa vaiheessa lienee pitänyt vihreitä pahimpana kilpailijana. Luulisi Niinistönkin olevan sen verran järkevä, ettei usko ylen ja hesarin valehteluihin, vaan on ottanut yhteyttä asiantuntijoihin - tietenkin myös ilmatieteenlaitoksen propagandaan, ja osaa harkita kuka puhuu totta kuka ei. Jos ei, ei hänestä ole presidentiksikään.

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

unbiased kirjoitti:Huhtasaaren uskovaisnumeroa 9 pidän rehellisenä, onhan hän ilmoittanut luottavansa uskonasioissa raamattuun enemmän kuin luonnontieteisiin. Ilmaston muutokseen Huhtasaari ei ota kantaa, koska hän ei tunne ilmaston fysiikkaa ja tietänee ilmastonmuutokseen liittyvästä kritiikistä.


Nimenomaan Huhtasaari uskoo kemian Nobelilla palkittuun kaksinkertaiseen tohtoriin (kemia ja astronomia) ja hänen tieteellisiin argumentteihinsa, mutaatioita ja valintaa (siis evoluutiota) kymmeniä vuosia tutkineeseen professoriin jne, mutta näistä totuuksista keskusteluhan muistaakseni oli ankarasti kielletty tällä foorumilla. Joten oikaisen vain väitteesi ilmastoon liittyen
"Huhtasaari syyttää EU:ta myös ilmaston päästötavoitteen nakittamisesta Suomelle. Pariisin ilmastosopimuksen EU-sovellutus on Huhtasaaren mielestä Suomelle katastrofaalinen. Hän perää reilua ilmastopolitiikkaa."
https://yle.fi/uutiset/3-9960548
"Ilmastonmuutos, totta vai ei.
– Totta.
Pariisin ilmastosopimus (ilmastonmuutoksen pysäyttäminen).
– Ei."
https://www.ksml.fi/kotimaa/Mit%C3%A4-L ... ta/1071270
"Huhtasaari on kertonut kampanjassaan pitävänsä Pariisin ilmastosopimuksen ”EU-sovellutusta katastrofaalisena Suomelle”"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Laura_Huhtasaari
Laura siis näyttää pitävän ilmastonmuutosta totena, mutta ei hyväksy Pariisin ilmastosopimusta. Eikös me kaikki olla samaa mieltä? Maapallon ilmastohan on muuttunut niin kauan kuin maapallo on ollut olemassa, ei kai kukaan väitä että ilmasto olisi ollut stabiili ennen nykyaikaa? Tässäkin tosin pitäisi tietää, missä merkityksessä toimittaja on sanaa käyttänyt, ja miten Laura on sen ymmärtänyt. Oras Tynkkynenhän aikoinaan määritteli sen tarkoittavan ilmaston lämpenemistä...
.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Aika pienestä päättelet Huhtasaaren ilmastonmuutos-uskon. Jos vastustaa Pariisin ilmastonmuutossopimustaa, ei tietenkään ole todiste ilmastonmuutoksen puolesta, päin vastoin voisi ajatella.
Jälkimmäisessä viittauksessa ilmastonmuutosta ei edes mainita. Mitä itse pakosta vastaisit typerään kysymykseen, johon ei voi vastata järkevästi Aristoteleen logiikalla 0 tai 1, kun vastauksen totuusarvo on jossain avoimella välillä (0,1)?
Ilmastonmuutos, totta vai ei.

Carbonautti
Viestit: 917
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti:Mitä itse pakosta vastaisit typerään kysymykseen, johon ei voi vastata järkevästi Aristoteleen logiikalla 0 tai 1, kun vastauksen totuusarvo on jossain avoimella välillä (0,1)?
Ilmastonmuutos, totta vai ei.

Kyllä vai ei -kysymykset ovat sudenkuoppia, joihin helposti voi vastata tajuamatta, miten sekavaa ilmastokeskustelun käsitteistö on.
Pari esimerkkiä käsitteiden sekavuudesta:
 • ilmaston lämpeneminen (GW)
 • ilmastonmuutos
 • ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen (AGW)
 • ihmisen aiheuttama katastrofaalinen ilmaston lämpeneminen (CAGW)
 • luonnollinen ilmaston muutos
 • luonnollinen ilmaston lämpeneminen
 • luonnollisen ja ihmisen aiheuttaman ilmaston lämpenemisen yhteisvaikutus
 • toteutunut ilmaston lämpeneminen
 • ennustettu ilmaston lämpeneminen
 • ennustettu ilmaston muutos
 • ilmastonlämpenemisskenaario
  ja vielä
 • ilmaston kieltäjä
 • ilmastoskeptikko
 • ilmastodenialisti
  jne.
Harvoin kysymys tai aihe on täsmällisesti määritelty.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Listaan voisi lisätä merkitsevimmän kysymyksen
Onko alailmakehän (troposfäärin) lämpöenergian havaittu lisääntyvän?

Siitä kun ei puhuta mitään, vaikka hiilidioksidipäästöjen nimenomaan väitetään "lämmittävän" ilmakehää hiilidioksidin "takaisin säteilyn johdosta".

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

unbiased kirjoitti:Aika pienestä päättelet Huhtasaaren ilmastonmuutos-uskon. Jos vastustaa Pariisin ilmastonmuutossopimustaa, ei tietenkään ole todiste ilmastonmuutoksen puolesta, päin vastoin voisi ajatella.


No tuossahan sitä tuli lisää äsken maikkarilla, puhui tulivuorista monta kertaa, selitti että ilmasto on koko ajan muuttunut. Ja esitti jotain kriittistä kommenttia ihmisten osuuteenkin. Toimittaja sitten itsepäisesti jatkoi tivaamista ihmisen osuudesta, ja Laura väisteli puhumalla Pariisin ilmastosopimuksesta. Ei siis suoraan sanonut, että kiistää IPCC:n ja Al Goren ja muiden alarmistien jutut, mutta kyllä se sieltä "rivien välistä" jotenkin tuntui näkyvän. Joten ihan selvästi Laura on näistä kahdeksasta ehdokkaasta se täysjärkisin. Joten eiköhän sovita, että sinäkin äänestät Lauraa, ellet ole jo käynyt ennakkoäänestämässä? Itse äänestän aina varsinaisena vaalipäivänä, kun en luota siihen että jossain postissa annettu ääni oikeasti päätyy laskettavaksi, aikoinaanhan oli erään vaalin jälkeen uutinen kuinka niitä kuoria oli löytynyt jostain lumipenkasta... :roll:
.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Suomessa pitäisi olla ulkomaiset vaalitarkkailijat tai jokin elektroninen järjestelmä tarkistaa, onko ääni mennyt valitulle ehdokkaalle. Meillä kovin moititaan venäläisten vaaleja, ettei vaan olisi niin, että epäilyt syntyvät omista kokemuksista.

On olemassa http://www.kansangallup.fi/ , jossa Huhtasaari on aivan ylivoimainen 76%:n kannatuksella. Oli 6300 kannattajaa 14-22.1. Epäilen sivustoa huijaukseksi, jossa on voimakas sampling bias (esivalinta). Miksi äänestys katkaistiin viikon kuluttua ja nyt saa uudelleen äänestää samalla ip-osoitteella. Epäilen, että joukossa muiden kuin Huhtasaaren äänimäärät lisääntyivät ja sivustoa ylläpitää Huhtasaari- myönteinen joukko. Toisaalta saman tapaista sampling biasia esiintyy valtamediassa.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Nyt on viimeiset tunnit ottaa vaaleissa kantaa myös Suomea koettelevaan ilmastopolitiikkaan ja miettiä kannattaako äänestää poliitikkoa, jolle tärkein Suomea uhkaava ongelma on ilmastonlämpeneminen. Käy vaalikoneella katsomassa tämä henkilö, jos et muuten tiedä.

unbiased
Viestit: 1431
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kansa äänesti. Demarit ja kepu äänestivät suurin joukoin Niinistöä. 10% vihreistä meni Niinistön tueksi. Kuinka suuri merkitys oli, kun Niinistö väitti ilmastonmuutosta suurimmaksi uhkaksi Suomelle, sitä tutkikoot yhteiskuntatieteilijät. Varmasti oli hyvin harkittu teko.

Selvää on, että ilmastonmuutos on valtamedian toimesta aivopesty suomalaisten enemmistöön. Saapa nähdä miten tilanne kehittyy. Lämpötila oletettavasti kohoaa edelleen, joten voi kestää pitkäänkin ennen kuin huijaus huomataan. Lämpötila nousee, kun kasvillisuus vähenee ihmisen tai luonnon aiheuttamana. Sen seurauksena ilmakehän vesihöyryn määrä alenee ja lämpötila luonnollisesti vähän kohoaa.
Tästä muuten on suomalaisten tekemä tutkimuskin http://butler.cc.tut.fi/~trantala/opetu ... 1Nov13.pdf Artikkelissa sanotaan varovaisesti
Abstract
The destroying of rainforests can warm the climate even more than the doubling of CO2
concentration can do. The temperature close to the surface of the earth can change due to the
change of the feedback or the amount of water in the atmosphere, without any forcing or change
in the concentration of CO2 as well as other greenhouse gases.

Omien laskelmieni mukaan sademetsien ja muiden metsien häviäminen riittää lämpötilan nousun selitykseksi. Kun metsiä edelleen häviää, lämpötila nousee edelleen. Nasa on mitannut ilmakehän vesihöyrypitoisuutta vuodesta 1979 ja pitoisuus on vähentynyt 0,15 g/kg ilmaa. Latentti energia, joka on hävinnyt nostaa lämpötilaa 2,5 kJ/g*0,15g/kg/(1 kJ/kgK) = 0,4 K, jota samat Nasan mittaukset ilmaisevatkin. CO2:lla ei näy vaikutusta. Nimettömänä faktaa ei ole vaikea kertoa, koska ei joudu enemmistön pilkaamaksi.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Presidentinvaalit ja vaalikoneet

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Onko sulla linkkiä tuohon NASA:n tutkimukseen?

Vastaa Viestiin