Lisää rahaa ja heti

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

jpp
Viestit: 685
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Lisää rahaa ja heti

Viesti Kirjoittaja jpp »

Siis että 78­000 miljardia, pikku pennosia...

Suursijoittajat vaativat maailman suurimmilta pankeilta toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi
Vähähiiliseen talouteen siirtyminen vaatii sijoittajien mukaan jopa noin 78­000 miljardin euron investointeja vuoteen 2030 mennessä.


http://www.hs.fi/talous/art-2000005367575.html

unbiased
Viestit: 1393
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Lisää rahaa ja heti

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Näin saadaan lisää rahabittejä pankeille. Oikeata rahaahan ei ole vuosikymmeniin ollutkaan ja ennen kaikkea, kansalaisia voidaan verottaa. Verot ovat ihan oikeata rahaa, koska verorahojen hankkimiseen pitää tehdä töitä.

Valtion velat ovat vain bittejä tiedostoissa, mutta valtion maksamat korot menevät suurromistajien tileille. Nekin ovat vain bittejä, mutta osa niistä voidaan käyttää suuromistajien vallan lisäämiseen ja mukavuuksien hankkimiseen.

Suomen valtion velka on 110 miljardin, josta korot ovat liki 3 miljardia, eli keskimäärin noin 1500 euroa/työntekijä. Valtion velan rahoitus on vain bittejä tiedostossa. Mutta korkoa silti maksetaan. Suursijoittajille aivan riskitöntä tuloa. Velka on osana ilmastopolitiikkaa ja siitähän sijoittajat pitävät.

unbiased
Viestit: 1393
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Lisää rahaa ja heti

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kari Enqvistin plokissa on ideaa ja sopii ilmastopolitiikkaankin, joka on alistanut tieteen vasallikseen jakamalla suvakkitutkijoilleen mukavat virat ja tutkimusrahat. Ilmastotutkimus ei olekaan mitään muuta kuin innovatiivista ja kaupallista konsulttijargonia, joka tyydyttää sitä rahoittavia.

https://yle.fi/uutiset/3-9845964 kirjoitti:Mitä ja millainen eläin on yliopisto? Mikä on sen tarkoitus ja keitä varten se on olemassa? Mitä hyötyä siitä on?

Tällaisia kyselevät säännöllisin välein poliitikot, elinkeinoelämän edustajat ja somekansa. Ja usein närkästyneellä äänensävyllä, jonka tarkoituksena on viestiä, ettei yliopistoista ole tarpeeksi hyötyä kenellekään heistä.

Sähkö ei tule noin vain töpselistä vaan se on pitänyt löytää perustutkimuksella, johon ei liittynyt innovointia, kaupallistamista tai mitään muutakaan konsulttijargonia. Sähköstä olette meille vieläkin velkaa.

Viimeinen lause sisältää kätketyn viestin. Tutkimusrahaa tulisi jakaa ilman ehtoja, koska ei ole mahdollista tietää, mitä etuja tutkimus tuo tullessaan. Suurin osa tutkimuksista ei tuota muuta kuin tietoa, mutta kerätty tieto johtaa ihmiskunnalle suureen hyötyyn.

Vastaa Viestiin