Mielipidetiedustelu

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Päivälehtiin voisi yrittää tunkea nipun kysymyksiä etupäässä EU:n ilmastopolitiikasta.

Tämän idean voisi varmaan siirtää tuonne yhdistyksen sivuille, mutta ajattelin laittaa tämän ehdotuksen kaikkien nähtäville. Jos ajatus saa kannatusta, ideoikaa lisää kysymyksiä. Vastauspaikan voi varmaan joku osaavampi kehittää nettiin.
Tässä kysymysehdotuksia alkulämmittelyksi:

EU kuluttaa vuosittain X M€ ilmastonmuutoksen torjuntaan. Uskotko, että sillä on ollut mitattavissa olevaa vaikutusta globaalin ilmaston keskilämpötilaan?

Uskotko, että EU:n päästökauppa on ollut suurimmalta osaltaan ammattirikollisten hallussa heti perustamisestaan alkaen?

Uskotko, että TEM:n energiaosaston ylijohtaja Esa Härmälä on oikeassa, kun hän sanoo, että globaalit CO2-päästöt tulevat kasvamaan ainakin 25 v, tekipä EU mitä tahansa?

Tiedotusvälineissä nimetään yleisesti hiilidioksidin saasteeksi. Uskotko, että kasvihuoneviljelijät lisäävät saasteita kasvihuoneisiinsa?

Afrikassa on laajoja alueita, joissa kasvillisuus on lisääntynyt rajusti ja Saharan autiomaa pienentynyt viime vuosikymmeninä lisääntyneen hiilidioksidipitoisuuden ansiosta ja kasvien kasvu yleisesti kymmenisen prosenttia. Uskotko kasvavan ihmiskunnan pystyvän saamaan ravintonsa, jos hiilidioksidipitoisuus lasketaan nykyisestä kolmasosan?

Saksaa pidetään julkisuudessa energiapolitiikan mallimaana. Saksa tukee uusiutuvan energian rakentamista ja sähköntuottoa miljardikaupalla ja silti siellä on sähkön hinta Suomeen verrattuna kasinkertainen. Pitäisikö Suomen ottaa mallia Saksasta?

Lopuksi voisi vielä kysyä vastaajan ikää, sukupuolta ja puoluekantaa.

jpp
Viestit: 685
Liittynyt: 20.11.2009, 16:38:09

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja jpp »

Kannattaisko vielä kysyä että kuinka uskottavana IPCC:n raportteja pidetään?

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Mikä ettei, mutta oma ajatukseni oli pitäytyä politiikan puolella. No, noita raporttejakin voi sanoa poliittisiksi ja ainakin se yhteenveto päättäjille sitä on. Se vaan, että aika harva on noihin raportteihin tutustunut ja tuon kysymyksen mukaan ottaminen antaa alarmistisen keppihevosen, jolla kysely tultaisiin lyttäämään.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Tässä vaiheessa voinen todeta, että ehdotukseni ei saanut kannatusta. Tuleeko kellekään mieleen muuta menetelmää ilmastopolitiikkamme muuttamiseen? Näillä palstoilla yhden käden sormilla mitattava keskustelijamäärä ei hetkauta typeriä päättäjiämme.

Tehoautoilija
Viestit: 715
Liittynyt: 06.08.2007, 09:49:46
Viesti:

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Tehoautoilija »

Tapsa kirjoitti:Tässä vaiheessa voinen todeta, että ehdotukseni ei saanut kannatusta. Tuleeko kellekään mieleen muuta menetelmää ilmastopolitiikkamme muuttamiseen? Näillä palstoilla yhden käden sormilla mitattava keskustelijamäärä ei hetkauta typeriä päättäjiämme.


Ihan hyviä kysymyksiä, ja toki lehdille kannattaa postia lähettää, mutta kun otetaan huomioon että suurin osa toimittajista taitaapi olla ilmastovouhotukseen sitoutuneita vihervasemmistolaisia, aika epätodennäköistä että ainakaan paperille painettuun lehteen asti päätyisivät, jotain yleisönosastoa lukuunottamatta, ja sekin riippuu lehdestä. Ei noilla ole mitään vaikutuksia päättäjiin, pitäisi saada ne lehdet julkaisemaan niitä etusivun lööppejä, joissa paljastettaisiin ilmastotieteen ja yleensäkin vouhottajien valheita. Jossa taas se ongelma, että tieteellinen virhe/valhe ei ole yhtä "mediaseksikästä" kuin jonkun urheilijan kärähtäminen dopingtestissä tai Hakkaraisen muslimilausunnot tai Hirvisaaren kaverin vierailu eduskunnassa tai jonkin julkkiksen avioero tai BB-talon kännibileet tms hömppä.
Ja juu, määrästähän se on kiinni, pitäisi saada tuhansia, kymmeniä tuhansia, mieluummin satoja tuhansia jäseniä, johan alkaisi vaaleihin valmistuvat poliitikot kuunnella... vaan kun näyttää kovin epärealistiselta.
Laadullakin voisi yrittää, rikkaita, vaikutusvaltaisia tahoja, lobbausta, kestistystä... vaan kun ne on nykyään kovin tarkkoja ettei tule mitään syytettä lahjonnasta, eikä täällä yhdistyksessä taida olla ketään ison yrityksen toimitusjohtajaa tms...!?
Toki pienestäkin porukasta voi ponnistaa, kuten historia opettaa, kuuden henkilön keskustelukerhoonhan se maailman tunnetuin poliitikkokin alunperin liittyi, tai oikeastaan liitettiin... Enkä tiedä, miten niitä oppeja voisi soveltaa nykyaikaan, mutta varmaan niistäkin jotain opittavaa olisi? Puheenjohtaja-Pasimme lienee perehtynyt erilaisten poliittisten ym liikkeiden historiaan minua paremmin...!?

Avatar
BorisW
Viestit: 1779
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Nyt joukko tuntemiamme aktiiveja on käynnistänyt uuden kansalaiskyselyn ilmastonmuutokseen suhtautumisesta: https://ilmastotieto.wordpress.com/2017 ... mment-1499

Itse lähetin ehkä turhaankin kommentin, mutta tuskin se sivuilla pysyy.

Nyt tarkistin klo 16:15 ja vielä se oli:

Menin kyselyyn ja lähetin vastaukset, mutta mielestäni kysely perustuu väärään oletukseen. Missään ei ole todistettu, että ihmisen aiheuttamaksi oletettu ilmastonmuutos olisi tieteellisesti perusteltu. Ei ole myöskään voitu osoittaa, että hiilidioksidipäästöillä olisi ilmastonmuutoksessa merkittävä rooli.

Koko pelottelu on1980-luvun lopulla herännyt keskustelu kasvihuone-kaasuista ja niiden vaikutuksesta. Siitä seurasi WMO:n ja eräiden muiden tahojen järkevä halu selvittää missä määrin ihmisen toiminnat vaikuttavat globaaliin ilmastoon. Perustettiin IPCC, jonka mandaattina oli aluksi nimenomaan selvittää missä määrin CO2 vaikuttaa ilmastoon. Koska seuraavina vuosina asiaan ei tullut selkeitä myönteisiä tai kielteisiä todisteita IPCC:n mandaattia muutettiin kattamaan kaikki mahdolliset ja "mahdottomat" tekijät, jotta IPCC voisi pysyä säilyä aktiivisena. Valitettavasti koko ilmastopelottelu perustuu puutteelisillä ilmastomalleilla tehtyihin ennusteisiin, todellisuudessa kyse oli lähinnä skenaarioista, jos......

Palatakseni kyselyyn, niin siinä kysymykset on laadittu ikään kuin kasvihuone-kaasupäästöt tulevat varmuudella aiheuttamaan ilmastomalleilla ennustettuja kauheuksia myrskyineen, tulvineen, kuivuutta ja helteitä (kuolevia ihmisiä). Kyllähän tarkoituksenmukaisilla kyselyillä saadaan valitettavasti haluttuja vastauksia.

Koska tämä ilmastohysteria liittyy paljolti ympäristöaktivistien propagandaan, niin ehdotan, että kyselyn laatijat katsoisivat Patrick Mooren esitelmän Lontoossa 15.10.2015: http://www.thegwpf.org/patrick-moore-sh ... n-dioxide/. Toteaisin vielä, että Moore oli nuorena miehenä perustamassa GreenPeace järjestöä

Terveisin
Boris Winterhalter
http://www.kolumbus.fi/boris.winterhalter
Viimeksi muokannut BorisW, 02.02.2017, 16:15:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tapsa
Valvoja
Viestit: 2944
Liittynyt: 19.02.2008, 16:35:15

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Turhan johdattelevia kysymyksiä. En vastaa.

Mitä tarkoitat kommentilla? Vastasitko kyselyyn?

Carbonautti
Viestit: 904
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Tapsa kirjoitti:Turhan johdattelevia kysymyksiä. En vastaa.

Mitä tarkoitat kommentilla? Vastasitko kyselyyn?


Olen samaa mieltä. Kysymykset on johdattelevia. Esimerkiksi kyselyssä sotketaan käsitteet maapallon ilmaston lämpeneminen ja ilmastonmuutos. Voihan joku olla huolestunut ilmaston kylmenemisestä, mutta miten vastaus tulkitaan?
Voisihan tuohon kyselyyn vastata, mutta aika moneen kohtaan pitäisi vastata "En tiedä".

unbiased
Viestit: 1390
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Mielipidetiedustelu

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kyselyn tarkoitus on panna ajattelemaan ilmastonmuutosta ja huolestumaan siitä. Loppu kysymyksiin voi vastata vain en tiedä, jos on rehellinen. Tarkoitus onkin vain kysyä mielidettä. Kun kysymyksiin vastaavat enemmistönä asiasta kiinnostuneet, tulos varmaan tyydyttää laatijoita. Itse voi lisätä vain lyhyen kommentin.

Siinä ilmoitin, että ilmakehän lämpöenergia ei ole mittausten mukaan kohonnut. Vahinko ettei voinut liittää mittaajaa tai tiedottajaa (NOAA) ja sanoa, etteivät CO2 päästöt ole mittausten mukaan vaikuttaneet ilmakehän energiaa lisäävästi tai vähentävästi. Tavallisesti lämpöenergian lisääntyessä lämpötilakin kohoaa. Ilmakehässä kuitenkin vesihöyryn määrä sitoo runsaasti lämpöenergiaa, eikä sitä lämpenemispuheissa ole huomattu. Vesihöyrypitoisuusmittauksia on tehty ja vesihöyrypitoisuuden (tavallisesti puhutaan kosteudesta) väheneminen vastaa lämpöenergialtaan ilman lämpötilan nousun vaativaa energian lisäystä - tarkalleen. Siten ilmakehän lämpenemistä, täsmällisesti sanoen lämpöenergian kasvua ei ole tapahtunut.

Mielenkiintoista on, että hiilidioksida pannaan lämpötilan kohoamisen syypukiksi. (Huom. ei ole hyvä sanoa lämpeneminen, koska se on ilmakehässä eri asia kuin lämpötilan kohoaminen.) Kun öljy palaa hiilidioksidia syntyy suhteessa 10 molCO2/24molH2O = 5:12. Vesihöyryä siis yli kaksinkertainen molekyylimäärä. Tämä ei kuitenkaan ole lisännyt vesihöyrypitoisuutta, koska se on havaintojen mukaan vähentynyt. Osoittaa ihmisen toiminnan mitätöntä vaikutusta ilmakehään ja kasvihuoneilmiön vain kemian ja fysiikan perus tietoja hallitsevien taikauskoksi.

Vastaa Viestiin