Energiastrategia valmisteilla

Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja/tai hillitsemiseksi esitettyjä poliittisia toimenpiteitä ja poliittista keskustelua kutsutaan ilmastopolitiikaksi.

Valvoja: Hallitus

Jöns
Viestit: 338
Liittynyt: 17.07.2007, 05:58:58

Energiastrategia valmisteilla

Viesti Kirjoittaja Jöns »

Hesarin uutisen mukaan hallitus lupaa laatia pikapuoliin pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategian. Osa sitä on biokaasun syöttötariffin käyttöönottaminen. Uudistuksen valmistelu alkaa elokuussa ja syöttötariffi otetaan käyttöön ensi vuonna, kertoi Siilinjärvellä perjantaina puhunut kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk).

Ministerin kytkös maataloustuottajiin näkyy siinä, että uuden tarifiin piiriin luvataan ottaa ensivaiheessa pientuottajat kuten suursikalat. Strategian perusteluissa etenkin arvio maan energiaresursseista on syytä ottaa kriittiseen tarkasteluun. Sama koskee moottoripolttoaineiden ja lämmitykseen tarkoitetun energiaraaka-aineen keskinäistä suhdetta.

Uutinen kertoi Pekkarisen käyneen opintomatkalla Saksassa. Toivottavasti suhteellisuudentaju ei matkalla hävinnyt. Meidän maataloutemme kapasiteetti on mitätön Saksan suurtilojen vastaavaan verrattuna. Myös maiden kokoero saattaa aiheuttaa taittovirhettä mallien etsinnässä.
Suomalaistrategian laadinnassa tulisi alunpitäen olla mukana kaiken biohajoavan jätteen hyödyntäminen energiantuotannossa. Tässä sitten törmätään eri poliittisten puolueiden intresseihin. Luvassa on ristikkäisiä suksia.

Nyt joukolla strategiaa analysoimaan!

Edit: Vasta kirjoitettuani tuon aloin miettiä sivuston rakennetta. Ehkä tämä kuuluisikin ympäristöteeman alle. Energiapolitiikkaahan täällä ei erillisenä ole. Asioiden tärkeysjärjestystä ajatellen ilmastopolitiikan tilalla oikeastaan voisi olla energiapolitiikka. Ilmastoon me emme suuria voi vaikuttaa, energiankäyttöön ja tuotantoon jonkin verran. Maa, vesi, ilmakehä ja biosfääri ovat kaikki ympäristönimikkeen alle kuuluvia. Asiaa voinee pohtia, jos se arvioidaan jollakin tavoin merkitykselliseksi. :)