Risto Isomäki tänään Aamuteeveessä

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Antero
Viestit: 161
Liittynyt: 02.03.2008, 13:43:30

Risto Isomäki tänään Aamuteeveessä

Viesti Kirjoittaja Antero »

Tänään Aamuteeveessä haastateltiin tieteiskirjailja Risto Isomäkeä ilmastonmuutosasioissa. Tunnen hänet entuudestaan ja kuuntelin varauksella. Hänen mielestään ilmaston lämpeneminen sulattaa jäätiköitä, jolloin paine laskee ja tulivuori pääsee purkautumaan. Näinkin voisi ajatella jos on tieteiskirjailija. Näin voidaan yrittää laittaa tulivuorenpurkaus ihmisen syyksi.
Tuli mieleen, että mites ne vuoret, jotka eivät oikeastaan koskaan ole olleet jäätikön alla kuitenkin purkautuvat, kuten esim. Etna ym. Tai sitten merien pohjassa, jossa paine on suurempi kuin jäätikön alla niin kuitenkin tapahtuu purkauksia tai maanjäristyksiä. Tästä Isomäki ei tietenkään maininnut eikä toimittaja älynnyt kysyä.
Mielestäni tulee hölmö nimike kun tiedemies ja kirjailja yhdistetään ja siitä tulee tieteiskirjailija. Siis kirjoitetaan tarinoita tieteen nimissä. Tulee mieleen vanha vitsi missä virtahepo ja tapiiri parittelevat niin mikä on lopputulos. Vastaus on virtapiiri.
Olen kerran kirjoittanut lehteen Isomäestä, kun hän väitti, että ihmisen johdosta luonnon "biodiversiteetti" järkkyy ja elukat kuolee sukupuuttoon ja ihmiskunnan tuho on edessä. Vastasin, että ei sukupuuttoon kuoleminen ole uhka vaan lisääntyminen, sillä väkiluku kaksinkertaistuu aina 40:ssä vuodessa. Ei tullut kommentteja.
Sunnuntai 08