Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Theodor Landscheidt oli merkillinen mies. Hänen viimeisin merkittävä aurinkoa koskeva tutkimuksensa http://bourabai.narod.ru/landscheidt/new-e.htm (v:delt 2002), vähän ennen hänen ennenaikaista kuolemaansa keväällä 2004, ennusti auringon hiipumisen ja ilmaston kylmenevän Maunder-minimiä muistuttavaan tilaan, mikä vallitsi pienen jääkauden aikana. Saman tulisi tapahtua seuraavan Gleissburg syklin aikoihin 2030.

Landscheidt oli myös ainoa tutkija joka onnistui toistuvasti ennustamaan el Nino-ilmiöt vuosi-kaksi etukäteen. Tämän hän teki tutkimalla auringon aktiivisuutta sekä planeettojen liikeratojen indusoimaa auringon kieppumista aurinkokuntamme massakeskipisteen ympärillä.

Landscheidtin valitettavsti osittain korkeampaa fysiikkaa ja matematiikka edellyttäviä tutkimuksia löytyy osoitteesta http://landscheidt.auditblogs.com/papers-by-dr-theodor-landscheidt/. Landscheidtin merkittävän uran kunniaksi seuraavalle auringon aktiivisuusminimille ehdotetaan nimeä Landscheidt-minimi, jonka muotoutumista ennakoi nykyinen tosi pitkäksi venynyt auringon hiljaiselo.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

BorisW kirjoitti:Landscheidt oli myös ainoa tutkija joka onnistui toistuvasti ennustamaan el Nino-ilmiöt vuosi-kaksi etukäteen. Tämän hän teki tutkimalla auringon aktiivisuutta sekä planeettojen liikeratojen indusoimaa auringon kieppumista aurinkokuntamme massakeskipisteen ympärillä.

Landscheidt oli samalainen taikuri kuin nykyään on esim. WeatherActionin Piers Corbyn. Tuollainen ei ole mitään oikeaa tiedettä, vaan pelkkää psuedotiedettä ja hölynpölyä. Mielestäni ilmastoskeptikoiden asema alkaa menemään aika huonoksi kaikkialla, kun skeptikot entistä enemmän ovat alkaneet selittelemään ilmaston heilahteluja mitä mielikuvituksellisemmilla teorioilla, jotka valtavirtatieteen on helppo ampua alas.
mkv
Viestit: 92
Liittynyt: 24.08.2009, 12:35:13

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja mkv »

BorisW kirjoitti:Landscheidtin valitettavsti osittain korkeampaa fysiikkaa ja matematiikka edellyttäviä tutkimuksia löytyy osoitteesta http://landscheidt.auditblogs.com/papers-by-dr-theodor-landscheidt/.


Kannattaisiko mainita myös hänen astrologian perusteita koskeva teoksensa "Cosmic cybernetics: The foundations of a modern astrology; Ebertin-Verlag (1973))"? Sitä ei löydy ylläolevasta luettelosta.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Wade kirjoitti:Landscheidt oli samalainen taikuri kuin nykyään on esim. WeatherActionin Piers Corbyn. Tuollainen ei ole mitään oikeaa tiedettä, vaan pelkkää psuedotiedettä ja hölynpölyä. Mielestäni ilmastoskeptikoiden asema alkaa menemään aika huonoksi kaikkialla, kun skeptikot entistä enemmän ovat alkaneet selittelemään ilmaston heilahteluja mitä mielikuvituksellisemmilla teorioilla, jotka valtavirtatieteen on helppo ampua alas.

Kerrohan mikä on OIKEATA tiedettä. Voihan olla, että sekä Landscheidt että Corbyn vetävät "mutkat suoriksi" ja uskottelevat kehittäneensä menetelmän, jolla voi ennustaa tulevaa ilmastoa ja säätä paremmin. Vastaavasti minä kyseenalaistan ilmastomallien toimivuuden, aivan kuten nimimerkki subzero esittää toisessa ketjussa. On syytä huomata, että IPCCkin mainitsee auringon aktiivisuuden ja jopa Svensmarkin kosmisen teorian, mutta Svensmarkin kohdalla jättää huomioimatta hänen uusimpia tutkimuksia. ja toteaa, ettei näitä voi huomioida ilmastomalleissa, koska teoria on ilman lukkoonlyötyä fysikaalista perustaa.

Joka tapauksessa Landscheidt on osannut ennustaa el Nino ilmiötä kerta toisensa perään omien planetaaristen parametriensä perusteella. Se että hän on nuorempana ollut ihastunut astrologiaan ei mielestäni ole syy mitätöidä hänen ajatuksiaan aurinkoperusteisestä ilmastonvaihtelusta. Auringon aktiivisuuden nykyisen hiipumisen ovat Landscheitdtin ohella todenneet lukuisat tutkijat. Jo useita vuosia sitten Habibullo Abdamusatov Pulkovan observatoriosta, Pietarissa ennusti vielä lähes piilossa olevan syklin 24 olevan erittäin heikko. Myös Kalevi Mursulalla (Oulun Yliopisto) näyttää olevan samansuuntaiset ajatukset. Syklin 24 tulevaisuudesta on paljon mielenkiintoista asiaa http://www.solarcycle24.com/.

mkv kirjoitti:Kannattaisiko mainita myös hänen astrologian perusteita koskeva teoksensa "Cosmic cybernetics: The foundations of a modern astrology; Ebertin-Verlag (1973))"? Sitä ei löydy ylläolevasta luettelosta.

Se, että Landscheidt harrasti nuorempana astrologiaa ja ylläpiti kiinnostusta siihen vanhoillakin päivillä ei ole mikään kriteeri mitätöidä hänen tutkimuksiaan ilmaston ja aurinkokunnan vuorovaikutuksesta. Landscheidtista on sama kieroutunut asenne kuin Roy Spencerin uskonnollisen suuntauksen kohdalla, että tällainen johonkin yskontoon hairahtanut henkilö ei voi tehdä hyvää tiedettä. Minusta ei ole viisasta torjua sellaisia ajatuksia, joita tiede ei tänä päivänä pysty luotettasti selittämään. Avoin mieli kuuluu tiedemiehen varustukseen. Vasta kun uusi ajatus on voitu kiistatta kumota niin haetaan uutta selitystä. Ehdotan, että katsotaan mitä lähitulevaisuus tuo mukanaan.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

BorisW kirjoitti:Joka tapauksessa Landscheidt on osannut ennustaa el Nino ilmiötä kerta toisensa perään omien planetaaristen parametriensä perusteella. Se että hän on nuorempana ollut ihastunut astrologiaan ei mielestäni ole syy mitätöidä hänen ajatuksiaan aurinkoperusteisestä ilmastonvaihtelusta. Auringon aktiivisuuden nykyisen hiipumisen ovat Landscheitdtin ohella todenneet lukuisat tutkijat. Jo useita vuosia sitten Habibullo Abdamusatov Pulkovan observatoriosta, Pietarissa ennusti vielä lähes piilossa olevan syklin 24 olevan erittäin heikko. Myös Kalevi Mursulalla (Oulun Yliopisto) näyttää olevan samansuuntaiset ajatukset. Syklin 24 tulevaisuudesta on paljon mielenkiintoista asiaa http://www.solarcycle24.com/.

Landscheidtin tuotanto on minulle tuttua. Olen varmaankin yksi ensimmäisiä, joka on Suomessa postannut Theodoren vuonna 2003 Energy&Environmentissa ilmestyneen tutkimuksen keskustelupalstalle. Tutkimuksessa kerrotaan pienen jääkauden alkavan vähitellen n. v. 2007 ja olevan pahimmillaan n. v. 2030. Mielestäni se, että Landscheidt on harrastamanut astrologiaa ei riitä perusteluksi sille, etteikö tämän tutkimuksissa voisi olla perää. 'Open mind' on ihan hyvä ajattelutapa näissä asioissa ja Landscheidtinkin papereista voi oppia kaikenlaista, mutta täyttä roskaa ne joka tapauksessa ovat.

Landscheidt on onnistunut ennustamaan joitakin el Ninoja, mutta vastaavasti epäonnistumisiakin löytyy. Aurinkominimiä tämä ennusti ensi kerran v. 1981, josta ennustuksesta Leif Svalgaard irvailee viestissä #3. http://landscheidt.auditblogs.com/2009/ ... rediction/

Svalgaard on eri keskustelupalstoilla ampunut sataan kertaan alas tieteellisin perustein Landscheidtin cyclomanian, jota Geoff Sharp ja muut vastaavat tyhjän jumputtajat yrittävät puolustaa varsin psuedotieteellisin perustein.

Tätä todennäköisesti jo alkanutta Gleissbergin syklien mukaista aurinkominimiä on osattu odottaa kaikkien aurinkoa tutkivien tiedemiesten keskuudessa jo pitkään. Eikä mahdollisuutta Auringon vaipumisesta jopa Maunderin minimin kaltaiseen tilaan ole poissuljettu valtatieteen parissa. Esim. http://aas.org/archives/BAAS/v35n3/spd2003/18.htm

Mielestäni on kuitenkin väärin ajatella, että pilkuton Aurinko = maapallo väistämättä viilenee sen vuoksi. Se on samanlaista ajattelua kuin tämä nykyinen CO2 lisääntyy = maapallo väistämättä lämpenee sen vuoksi.
mkv
Viestit: 92
Liittynyt: 24.08.2009, 12:35:13

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja mkv »

Wade kirjoitti:Mielestäni se, että Landscheidt on harrastamanut astrologiaa ei riitä perusteluksi sille, etteikö tämän tutkimuksissa voisi olla perää. 'Open mind' on ihan hyvä ajattelutapa näissä asioissa ja Landscheidtinkin papereista voi oppia kaikenlaista, mutta täyttä roskaa ne joka tapauksessa ovat.


Astrologian tutkimuksissa? Muista tutkimuksista en sanonut mitään: outo väyrystely. Mutta itsepä pidät niitäkin täytenä roskana.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Wade kirjoitti:Mielestäni se, että Landscheidt on harrastamanut astrologiaa ei riitä perusteluksi sille, etteikö tämän tutkimuksissa voisi olla perää. 'Open mind' on ihan hyvä ajattelutapa näissä asioissa ja Landscheidtinkin papereista voi oppia kaikenlaista, mutta täyttä roskaa ne joka tapauksessa ovat.

Ihmettelen logiikkaasi kun kirjoitat, että L.n tutkimuksissa voisi olla perää ja seuravassa virkkeessä "täyttä roskaa", mutta myönnän, että Landscheidtin sykliset laskelmat menivät minulta yli "hilseen rajan", joskin hänen kanssa 2002-2003 käymäni pitkällinen kirjeenvaihto ei ainakaan minulle osoittanut puutteita hänen logiikassaan. Voihan olla, että hän välillä innostui liikaa, mutta kyllä minun tietääkseni hän oli ensimmäinen, joka toi ennusti uutta aurnkominimiä.
Wade kirjoitti:Landscheidt on onnistunut ennustamaan joitakin el Ninoja, mutta vastaavasti epäonnistumisiakin löytyy. Aurinkominimiä tämä ennusti ensi kerran v. 1981, josta ennustuksesta Leif Svalgaard irvailee viestissä #3

En minä nyt Svalgaardin tekstissä näe varsinaista irvailua, eipähän L vain osunnut ennustuksessan oikeaan; ennakoi kahta sykliä (22 ja 23) aikaisemmaksi tuota minimiä. Siihen oli ilmeisesti syynä hätiköiminen aktiivisimman syklin 19 jälkeen tulevan hyvin heikon syklin 20 takia. Täytyy muistaa, että hän tuolloin oli vasta aloittamassa aurinkotutkimuksiaan.

Mutta kuten sanoin, katsotaan mitä lähitulevaisuus tuo mukanaan.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

BorisW kirjoitti:Ihmettelen logiikkaasi kun kirjoitat, että L.n tutkimuksissa voisi olla perää ja seuravassa virkkeessä "täyttä roskaa"... Voihan olla, että hän välillä innostui liikaa, mutta kyllä minun tietääkseni hän oli ensimmäinen, joka toi ennusti uutta aurnkominimiä.

Aloin vuonna 2000 seuraamaan ilmastoasioita netissä. John Dalyn saittia, Junksciencea ja joitakin öljy- ja kivihiiliyhtiöiden sponssaamia tietellisen näköisiä sivuja tuli seurattua. Landscheidtin tutkimukset tulivat tutuiksi Dalyn sivuilta, niistä tuli opeteltua ilmastoon ja Aurinkoon liittyviä peruskäsitteitä. Landscheidtin ajatuksista sai ihan hyviä ideoita esim. voisiko Aurinko ohjata ENSO:a ja muutenkin maapallon ilmastoa ja uhkaako meitä ennustetusta Auringon hiipumisesta aiheutuva kylmyys. Olen näitä asioita tarkastellut myöhemminkin, mutta ei nuo Landscheidtin ajatukset oikein sovi todelliseen ilmastoon. Tuollaiset harrastajatutkijoiden touhut ovat mielestäni ilmastotutkimuksen homeopatiaa, vaikka voi niistä jotain ajatuksia saada, jos niitä tutkii avoimin mielin.

BorisW kirjoitti:En minä nyt Svalgaardin tekstissä näe varsinaista irvailua, eipähän L vain osunnut ennustuksessan oikeaan; ennakoi kahta sykliä (22 ja 23) aikaisemmaksi tuota minimiä. Siihen oli ilmeisesti syynä hätiköiminen aktiivisimman syklin 19 jälkeen tulevan hyvin heikon syklin 20 takia. Täytyy muistaa, että hän tuolloin oli vasta aloittamassa aurinkotutkimuksiaan. Mutta kuten sanoin, katsotaan mitä lähitulevaisuus tuo mukanaan.

Pieleen menneet ennustuksetkaan eivät useinkaan todista tekijänsä asiantuntemattomuudesta. Svalgaardin mielestä Landscheidtin panos aurinkotutkimukselle on kuitenkin pelkkä nolla. Landscheidt ei kuitenkaan ole yksin tutkimustensa epäjohdonmukaisuuden kanssa. Nyt alkaa olemaan aika selvää, että Auringon säiteilyn vaihtelu menneinä vuosisatoina on ollut hyvin rajoittunutta. Suuri joukko alan tutkimuksia, jotka perustuvat käsitykseen aurinkovakion suuresta vaihtelusta menneinä aikoina, pitäisi uudelleen arvioida tai laittaa suoraan sinne kuuluisaan koppaan.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Olen samaa mieltä kanssasi, että usein kotitekoiset tutkijat sekoittavat korttipakkaa jopa siinä määrin, että todelliset tutkimustulokset hämärtyvät. Totuus on kuitenkin, että tieteessä suuret harppaukset tapahtuvat usein tieteen valataväyliltä "eksyvien" tutkijoiden toimesta, eikä ole kovin harvinasta, että ns "maallikko" saa oivaluksen, joka poikii jotain aivan uutta.
Wade kirjoitti:Nyt alkaa olemaan aika selvää, että Auringon säiteilyn vaihtelu menneinä vuosisatoina on ollut hyvin rajoittunutta. Suuri joukko alan tutkimuksia, jotka perustuvat käsitykseen aurinkovakion suuresta vaihtelusta menneinä aikoina, pitäisi uudelleen arvioida tai laittaa suoraan sinne kuuluisaan koppaan.

Tuossa auringon säteilyintensiteetin vaihtelusta uusin tieto kertoo, että UV-säteily on vaihdellut huomattavasti enemmän kuin mitä aiemmin oli uskottu. Tästä on muistaakseeni mm Judith Lean kirjoitellut. On ilmeisesti ns yleinen totuus, että TSI ei selitä maapallon ilmaston vahtelua. Sen sijaan Richard Lindzenin iirisefekti ja Willis Escenbachin ja Roy Sencerin vesihöyry termostaatti hypoteesi/teoria saattaisi hyvin olla se kaivattu selittäjä. Oli auringon säteilyinensiteetin vaihtelu miten pieni tai suuri tekijä tahansa, tarvitaan aivan eri kertaluokan säätelijä, jotta maapallon lämpötila pysyisi niissäahtaissa rajissa, joissa se on koko geologisen historian aikana pysytellyt.

Tässä yhteydessä ei sovi myöskän unohtaa Henrik Svensmarkin kosmoklimatologinen teoria, joka sekin selittää ilmastonvaihtelua huomattavati paremmin kuin kasvihuonekaasut.

Näköjään tukeudut Svalgaardin mielipiteisiin Landscheidtista. Samanlaisia mielipiteitä esittävät todellakin monet aurinkotutkijat, jotka kuten Heikki Nevanlinna uskovat (ehkä viranpuolesta) kasvihuonekaasupäästöjen paisuteltuun vaikutkseen.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

BorisW kirjoitti:Totuus on kuitenkin, että tieteessä suuret harppaukset tapahtuvat usein tieteen valataväyliltä "eksyvien" tutkijoiden toimesta, eikä ole kovin harvinasta, että ns "maallikko" saa oivaluksen, joka poikii jotain aivan uutta.
... Sen sijaan Richard Lindzenin iirisefekti ja Willis Escenbachin ja Roy Sencerin vesihöyry termostaatti hypoteesi/teoria saattaisi hyvin olla se kaivattu selittäjä. Oli auringon säteilyinensiteetin vaihtelu miten pieni tai suuri tekijä tahansa, tarvitaan aivan eri kertaluokan säätelijä, jotta maapallon lämpötila pysyisi niissäahtaissa rajissa, joissa se on koko geologisen historian aikana pysytellyt.Tässä yhteydessä ei sovi myöskän unohtaa Henrik Svensmarkin kosmoklimatologinen teoria, joka sekin selittää ilmastonvaihtelua huomattavati paremmin kuin kasvihuonekaasut.

Näköjään tukeudut Svalgaardin mielipiteisiin Landscheidtista. Samanlaisia mielipiteitä esittävät todellakin monet aurinkotutkijat, jotka kuten Heikki Nevanlinna uskovat (ehkä viranpuolesta) kasvihuonekaasupäästöjen paisuteltuun vaikutkseen.

'Kaivattua selittäjää' mielestäni noista mainituista teorioista tuskin löytyy. Eikä selittäjä mielestäni ole myöskään esillä oleva kasvihuoneteoria. Osaselityksiä noista kaikista ilmaston toimintamekanismien selittämiseksi kyllä voi löytyä, joten siksi on ihan hyvä, että hypoteeseja ja teorioita esitetään vaikka ihan amatööritutkijoiden toimesta.

En usko, että Auringon vaikutuksen vähättelyllä pyrittäisiin paisuttelemaan kasvihuoneilmiön merkitystä. Tutkimus menee eteenpäin ja uusi tieto korvaa vanhaa. Ei oikeassa tieteen teossa ripustauduta vanhoihin, vääriksi osoittautuneisiin teorioihin.

Katsotaan mitä ilmastossa lähitulevaisuudessa tapahtuu. Itse ennustan Tyynenmeren (toisin kuin Landsheidt) alkavan nyt lämpenemään ja el Ninojen alkavan hallitsemaan merta useamman vuoden ajan. Samalla aletaan saamaan säpinää Pohjois-Atlantin puolelle kylmien tuulien merkeissä.
Lorentz
Viestit: 357
Liittynyt: 17.02.2009, 14:25:02

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Lorentz »

Wade kirjoitti:Itse ennustan Tyynenmeren (toisin kuin Landsheidt) alkavan nyt lämpenemään ja el Ninojen alkavan hallitsemaan merta useamman vuoden ajan. Samalla aletaan saamaan säpinää Pohjois-Atlantin puolelle kylmien tuulien merkeissä.

Mihinköhän Voodoo-ennusteesi oikein perustuvat jos saa kysyä, tekniseen käppyräanalyysiin vai ihan puhtaaseen mutuun?
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

Lorentz kirjoitti:
Wade kirjoitti:Itse ennustan Tyynenmeren (toisin kuin Landsheidt) alkavan nyt lämpenemään ja el Ninojen alkavan hallitsemaan merta useamman vuoden ajan. Samalla aletaan saamaan säpinää Pohjois-Atlantin puolelle kylmien tuulien merkeissä.

Mihinköhän Voodoo-ennusteesi oikein perustuvat jos saa kysyä, tekniseen käppyräanalyysiin vai ihan puhtaaseen mutuun?

Ennustus perustuu harrastamaani ilma- ja merivirtojen heilahdusten 'cyclomaniaan' ja näitä tutkivien tutkijoiden näkemyksiin.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Wade kirjoitti:Ennustus perustuu harrastamaani ilma- ja merivirtojen heilahdusten 'cyclomaniaan' ja näitä tutkivien tutkijoiden näkemyksiin.

Entä mikähän noita ilma- ja merivirtoja säätelee? Vaikka Landscheidt ei ilmeisesi kelpaa viitteeksi, niin hän joka tapauksessa näki ENSOn ja auringon toiminnan välillä selkeän riipuvuussuhteen.

Kuten olen todennut maapallo, on vesiplaneetta, siis VESI on se oleellinen tekijä, joka säätelee ilmastoa; näinhän Lindzen, Spencer, Eschenbach ja monet muut ovat jo esittäneet. Auringon energia säätelee pääosin päiväntasaajan alueella tapahtuvaa lämpökoneen toimintaa (kuuma pää). Sieltä energia leviää pohjiseen ja etelään (kylmä pää) tuulten ja merivirtojen mukaan.
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja Wade »

BorisW kirjoitti:
Wade kirjoitti:Ennustus perustuu harrastamaani ilma- ja merivirtojen heilahdusten 'cyclomaniaan' ja näitä tutkivien tutkijoiden näkemyksiin.

Entä mikähän noita ilma- ja merivirtoja säätelee? Vaikka Landscheidt ei ilmeisesi kelpaa viitteeksi, niin hän joka tapauksessa näki ENSOn ja auringon toiminnan välillä selkeän riipuvuussuhteen.

Aurinko jollain muotoa on varmasti hyvin merkityksellinen maapallon ilmaston vaihtelussa. Auringon vaihtelun kytkeminen ilmastotapahtumiin kuten ENSO:on on vielä on vielä vahvistamatta. Jos Landscheidtin menetelmä on ollut niin hyvä ENSO:a ennustettaessa, niin luulisi, että se olisi otettu yleiseen käyttöön.

Australialainen prof. Robert Baker tutki auringonpilkkujen ja SOI:n välistä yhteyttä, josko sillä olisi vaikutusta Australian sade- ja kuivuuskausiin. Ja onnistuneita ennusteitakin tämä pystyi tekemään.

Dr Baker also believes, going on historical data, that if the sun’s South Pole is positive after certain phases of the Hale cycle, the SOI tends to move more strongly positive or negative. Used together with sunspot activity, these apparent influences have enabled Dr Baker to forecast weather trends—including the 2006-07 drought
http://sl.farmonline.com.au/news/nation ... 37781.aspx

Seurasin edellisessä jutussa olevaa ennustusta tälle vuodelle, mutta se ei sitten enää oikein onnistunut.

He has for several years been tracking 11-year solar cycles against the Southern Oscillation Index, with remarkable accuracy—until this year, when the relationship suddenly fell apart. Dr Baker believes this may be because the solar minimum has overridden the smaller cycles he’s been tracking.
http://theland.farmonline.com.au/news/n ... 25039.aspx

Seuraavaksi Dr Baker yrittää selvittää aurinkosyklien vaikutusta Tyynenmeren sadepilviin. Ihan hyvä, että tuollaista tutkitaan, itseäni ainakin kiinnostaa. Mielestäni todellista läpimurtoa näistä yhteyksistä saanemme kuitenkin odottaa vielä pitkään, mahdollisesti jopa loputtomiin.
Avatar
BorisW
Viestit: 1786
Liittynyt: 08.08.2007, 10:38:11
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Onko uusi aurinkominimi tulossa?

Viesti Kirjoittaja BorisW »

Wade kirjoitti:Seuraavaksi Dr Baker yrittää selvittää aurinkosyklien vaikutusta Tyynenmeren sadepilviin. Ihan hyvä, että tuollaista tutkitaan, itseäni ainakin kiinnostaa. Mielestäni todellista läpimurtoa näistä yhteyksistä saanemme kuitenkin odottaa vielä pitkään, mahdollisesti jopa loputtomiin.


Läpimurron saaminen on sikäli vaikeata, koska ilmastoon vaikuttaaa "tuhat ja yksi" erilaista tekijää, jotka välillä vahvistavat ja välillä heikentävät ilmaston tasapainotilaa. Mutta uskon, että uudet selitykset ilmastonvaihtelulle eivät ole kovin kaukana jahka opitaan ottamaan tuo aurinko todesta ja unohdetaan CO2:n liioitteu.

Hydrologi Will Aexander Etelä Afrikasta on löytänyt varsin hyvän korrelaation sateiden ja auringon aktiivisuuden välillä. Referenssiä en lydä läppäristä, mutta ehkä googlaamalla löytyy. Itse en nyt viitsi hitaalla GPRS-yhteydellä.
Vastaa Viestiin