Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

mkv
Viestit: 92
Liittynyt: 24.08.2009, 12:35:13

Re: Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Viesti Kirjoittaja mkv »

BorisW kirjoitti:Eigil Friis-Christensen ja Knud Lassen kirjoittivat 1990 ensimmäisistä havainnoistaan, että aurinkosyklin pituuden ja Euroopan lämpötilan välillä oli selkeä korrelaatio. Tästä heräsi minun ilmastoskeptisyyteni. Pari vuotta sitten Friis-Christensen on yhdessä Svensmarkin kanssa oli kritisoinut http://www.spacecenter.dk/publications/scientific-report-series/Scient_No._3.pdf Lockwood/Frölichin näkemyksiä, jossa vähättelevät Svensmarkin kosmoklimatologista teoriaa.

Missäs se kritiikki on julkaistu? Oman putiikin raportti on oman putiikin tuote ja tarkoitus selvä.

Korrelaatio on sitten varmaan hävinnyt, koska perusrehellinen Leif Svalgaard saa korrelaatioksi vain R2=0.0324 (katso http://www.leif.org/research/Cycle%20Length%20Temperature%20Correlation.pdf) eli ei paljon mitään.

Aiheesta löytyy http://icecap.us/index.php ensimmäisen sarakkeen alapäästä aihetta koskeva juttu ja sieltä Friis-Christensenin asiaa valaiseva ja Svensmarkin ajatusta vahvistava kuva:
[img]http://icecap.us/images/uploads/COSMICRAYSvsCLOUDS.jpg[/img]


Näitähän löytyy siltä tehtaalta. Palaan asiaan, jos jaksan enää.

Tästä voidaan vetää johtopäätös kuten Svensmark on maininnutkin, että varsinainen lämpöäsäätelevä mekanismi voi olla kytkäksissä auringon magneettiseen toimintaan ja kosminen säteily olisi tälle vain proxy.

Uskon asia. Kun nyt edes kertoisi sen mekanismin. Kuitenkin koko ajan, tuhansia vuosia kosminen säteily on vähentynyt (kuva tässä ketjussa). Milläs sen selität? Mistäs se lämpötilan nousu sitten johtuu?
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Viesti Kirjoittaja Wade »

mkv kirjoitti:
Wade kirjoitti:["But as Latif pointed out, the Atlantic, and particularly the North Atlantic, has been cooling instead. And it looks set to continue a cooling phase for 10 to 20 more years."
Ja tämä on taas New Scientistin tulkintaa, ei Latifin sanomaa.

Selvitin lähinnä näkemystäni Latifin sanomasta ja siitä New Scientististin tulkinta on aivan oikein. Latif vain jälleen vahvisti sen, mitä monet tutkijat ovat vuosia kertoneet; Golf-virta on hidastumassa ja sen vuoksi viilenevää on luvassa Pohjois-Atlantin alueelle.

mkv kirjoitti:
Wade kirjoitti:Nyt lähdetään korkealta (ja kovaa?) alas. Se voi tietää sitä, että alkava viilenemisjakso voi olla hyvinkin raju, kuten historiasta voi päätellä.
Katsotaan nyt. Vuoden kuluttua tarkistetaan data. Jollei siis jo ole alkanut olla helvetin kylmä, niin...

Tarkoitin, että AMO-indeksi on nyt korkealla ja voi lähteä kovaakin alas kuten joskus aiemmin. Oikeastaan indeksi voi vielä jatkaa nousuaan, mikä olisi pahempi asia, koska silloin ilmanpaine-ero napa-alueen hyväksi kasvaisi entisestään. En usko, että ihan lähi vuosina globaali lämpeneminen taittuu, vaikka Pohjois-Atlantilla alkaisikin viiletä. Sitten se on mahdollista, kun monivuosikymmeneinen La Nina -jakso todella alkaa Tyynellämerellä.

Latif kuvaa hauskasti edessäpäin olevaa (väistämätöntä) viilenemistä:
"And then you see right away [that] it may well happen that you enter a decade or maybe even two, when the temperature cools relative to the present level. And then I know what’s going to happen. I will get millions of phone calls. “What’s going on? So is global warming disappearing? Have you lied [to] us?”
http://deepclimate.org/2009/10/02/key-e ... sentation/
Grunt
Viestit: 164
Liittynyt: 11.04.2008, 10:24:07

Re: Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Viesti Kirjoittaja Grunt »

mkv kirjoitti:yaddayadda

Mitämitä!? Eikös mkv:n pitänyt jättää tallaiset huuhaafoorumit omaan arvoonsa ja painua tekemään maailmanparannusta jonnekin alarmistiympyröihin? Silti nimimerkki näkyy täällä vain muutamaa päivä myöhemmin floodaamassa yhteen jos toiseenkin ketjuun.
mkv
Viestit: 92
Liittynyt: 24.08.2009, 12:35:13

Re: Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Viesti Kirjoittaja mkv »

Grunt kirjoitti:Mitämitä!? Eikös mkv:n pitänyt jättää tallaiset huuhaafoorumit omaan arvoonsa ja painua tekemään maailmanparannusta jonnekin alarmistiympyröihin? Silti nimimerkki näkyy täällä vain muutamaa päivä myöhemmin floodaamassa yhteen jos toiseenkin ketjuun.


Piti, piti. En vain sanonut, kuinka pian; mutta pian. Ja mistä se maailmanparannus tähän tuli?
Wade
Viestit: 201
Liittynyt: 08.09.2008, 20:57:17

Re: Mojib Latif varoittaa: viilenevää

Viesti Kirjoittaja Wade »

No nyt sitä viilenevää on sitten tulossa. Lappiin on luvassa lumimyrsky huomiseksi ja Saariselän 10 päivän sääennusteessa alin ennustettu lämpötila on tällä hetkellä -19 C.
http://www.foreca.com/Finland/Saariselka?tenday

Pohjois-Amerikkaan on myös tulossa huippukylmä säärintama tällä ja ensiviikolla, kun pohjoisnavalla oleva kylmä korkeapaine alkaa purkautumaan sinnekin päin.

The culprit is a cold high pressure currently near the north pole which will drop into western Canada over the next few days and then into the northern Rockies by mid to late week. Temperatures as much as 20-30 degrees below normal will slide into the Rockies, plains and Midwest Thursday through the weekend.
http://www.examiner.com/x-4053-Raleigh- ... xt-weekend

Lokakuun alku on jo tähänkin asti ollut Yhdysvalloissa hyvin kylmä.
http://www.cpc.noaa.gov/products/tanal/ ... n2dayf.gif
Vastaa Viestiin