Meneillään oleva aurinkominimi

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 928
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Meneillään oleva aurinkominimi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Auringonpilkkujaksojen vaihtuminen nro 24:stä 25:een on meneillään. Tänä vuonna on kulunut 100 vuorokautta ilman auringonpilkkuja. Näyttää siltä, että nykyinen aurinkominimi on syvin sataan vuoteen.

Tästä on uutinen GWPF-sivustolla:
The Sun Has Entered ‘Very Deep’ Solar Minimum
Samalta sivustolla on ladattavissa kirjanen The Next Solar Cycle, jossa kerrotaan mm. Auringon aktiivisuuden vaihtelusta, pienestä jääkaudesta, auringonpilkkujaksoista yms.

Linkki:
https://www.thegwpf.com/the-sun-has-ent ... r-minimum/
unbiased
Viestit: 1458
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Meneillään oleva aurinkominimi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Lämpötilaneenusteita voi tehdä monella tavalla. Auringon pilkut ovat yksi keino. Ei kuitenkaan ole keinoa, jolla sitoisi pilkkujen määrän mitattujen lämpömpötilojen keskiarvoon. Veikkaan lämpenemisen jatkuvan edellee samaan tahtiin, ellei maailmalla tapahdu jotain muutoksia ihmisten toiminnassa.
Pilkku sykleistä ennustettiin lämpötilojen laskun alkavan 2014, ei ole tapahtunut.
Lämpötilat eivät kuitenkaan riipu hiilidioksidipitoisuudesta. Siitä on näyttö, että hiilidioksidipitoisuus riippuu lämpötiloista. Jääkauden lopulla hiilidioksidipitoisuus painui 200 ppm, joka aiheiutti kasvikunnan tuhoutumisen. Haihtuminen väheni ja maapallon pintalämpötilat kohosivat kovalla kiireellä (tuhansia vuosia). Kumma kun missään ei selvitetä kasvillisuuden määrän vaikutusta lämpötiloihin, vaikka sen tavallinen pulliainen helposti voi itse havaita. Ei saa sotkea tähän kasvihuonetta, siellä on lämmintä, vaikka on täynnä kasveja. Siellähän vallitsee todellinen kasvihuoneilmiö.
Carbonautti
Viestit: 928
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Re: Meneillään oleva aurinkominimi

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

unbiased kirjoitti: 19.05.2020, 16:38:21 ...Ei kuitenkaan ole keinoa, jolla sitoisi pilkkujen määrän mitattujen lämpömpötilojen keskiarvoon...
Sellainen kaava löytyy, jolla voi laskea lämpötila-anomalian. Lähtötietoina ovat merien syklisyyden vaikutus ja auringonpilkkujen summa valitusta lähtövuodesta lähtien.
Anomaliakaava.jpg
Kaava on blogissa:
http://hockeyschtick.blogspot.com/2014/ ... ycles.html
unbiased
Viestit: 1458
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Meneillään oleva aurinkominimi

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kerropa miten kaava on johdettu, tiedettä vai tilastoa. Jos on tehty tilastoista, se on kehäpäätelmä. Mutta sehän onkin nykyajan postmodernia tieteeksi kutsuttua humpuukia.
Vastaa Viestiin