Pilvien vaikutus lämpenemiseen vuosina 1979-2017

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 987
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Pilvien vaikutus lämpenemiseen vuosina 1979-2017

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

NoTricksZone-sivustolla kerrotaan tutkimuksesta, joka selittää vuosina 1979-2017 tapahtunutta lämpenemistä. Tutkimuksen mukaan lämpeneminen voidaan selittää pilvisyyden vähenemisellä. Pivien vähenemisen vaikutus oli 2,3 W/m2.
Global Temperature Change Can Be Explained By Natural Forcing
Scientists: The Entirety Of The 1979-2017 Global Temperature Change Can Be Explained By Natural Forcing
...
The last 40 years of global temperature changes can be radiatively explained by a natural reduction in cloud cover.
Linkki:
https://notrickszone.com/2019/10/28/sci ... l-forcing/
unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Pilvien vaikutus lämpenemiseen vuosina 1979-2017

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Alamistit ja denialisti kinaavat, syitä ilmaston lämpenemiseen tietämättä, onko edes ilmaston energia lisääntynyt. Tuossakin jutussa kummittelee moderni sana forcing
Radiative forcing, the difference between the incoming radiation energy and the outgoing radiation energy in a given climate system
Ero tulevan ja lähtevän säteilyenergian välillä tietyssä ilmastosysteemissä. No mikä on tietty ilmastojärjestelmä?
Maapallolle tulevaa säteilymäärää ja lähtevää säteilymäärää on mahdotonta mitata sillä tarkkuudella, että jotain merkittävää tietoa saataisiin.
Maan albedo vaihtelee
The average albedo of the Earth from the upper atmosphere, its planetary albedo, is 30–35% because of cloud cover, but widely varies locally across the surface because of different geological and environmental features.
Maan ja ilmakehän termisen ulossäteilyn lämpötila vaihtelee välillä +50C ja -80 C ja säteily intensiteetti vaihtelee lämpötilan neljänteen potensiin verrannollisena ja pilvisellä alueella säteilyä voi poistua vain pilvistä. Energia jota forcing pakottaa maan pinnalle on pelkkää olettamusta ihan niin kuin on suomen taloudellisen kasvun ennustelu, sinne päin, muttei mitään varmuutta. Hieno sana otettu todistelemaan ilmastonmuutosta.
Matematiikassa forcing
Forcing (mathematics), a technique for obtaining independence proofs for set theory
Esimerkiksi realilukijen väli [3.14158, 3.14169] on suurempi forcing luvun pii arvolle kuin väli [3.13, 3.15]. Vanha matematiikka ei forsing sanaa tuntenut, koska sitä ei missään tarvittu. Joku voi väittää tiede kehittyy, minusta hienostelu ei kehitä tiedettä.

LIsääntyvä pilvisyys kohoaako lämpötila? Pilvisyys vähentää planeetalle tulevaa energiaa on melko selvästi todettavissa. Mitä pilvisyys aiheuttaa ulossäteilyn intensiteetille, se ei olekaan tarkkaan tiedossa. Ilmakehän lisääntyvä energia edellyttää, ulossäteilyn intensiteetti heikkenee enemmän kuin tuleva säteily. Joten kysymys on auki. Mutta ainahan epäselvästä asiasta voi tehdä papereita. Todenperäisistä niitä ei juuri kirjoitella. Sitä voi vain ihmetellä, että kenenkään kaalissa ei ole ituakaan tietää ilmakehän kokonais energian muuttumisesta. Ei tietenkään ole, koska kinailu lämpenemisestä loppuisi lyhyeen. Mutta sekin aika tulee.
Vastaa Viestiin