Arktinen merijää

Ilmastotutkimukseen sekä sitä sivuaviin tutkimusaiheisiin liittyvät keskustelut

Valvoja: Hallitus

Carbonautti
Viestit: 987
Liittynyt: 01.09.2015, 19:59:12

Arktinen merijää

Viesti Kirjoittaja Carbonautti »

Tanskan meteorologisen instituutin (Danish Meteorological Institute) tutkimuksen mukaan arktinen merijää ei ole pienentynyt viimeisen 13 vuoden aikana.
Data by the Danish Meteorological Institute (DMI) show that Arctic sea ice stopped shrinking 13 years ago, defying earlier predictions made by climate scientists and models.
Kuva

Linkki uutiseen:
https://notrickszone.com/2019/06/04/cli ... e-growing/

Tämä uutinen löytyy seuraavien suomalaismedioiden sivuilta:
unbiased
Viestit: 1520
Liittynyt: 13.01.2015, 09:31:57

Re: Arktinen merijää

Viesti Kirjoittaja unbiased »

Kuva
Näkyyhän tuosta kuvasta paljain silminkin yli 1000 km³ (Suomenlahden veden laajuinen) jään väheneminen 10 vuoden aikana. Miksi pitää kieltää tosiasiat?
Punainen viiva tarkoittanee jään keskimääräistä määrää, joka ei olisi muuttunut.

Toinen asia olisi kritisoida jään määrän mittausta. Miten hitossa se on tehty. Kuka on käynyt mittaamassa tai millä tekniikalla määrä on havaittu. Laajuutta voi tarkastella kuvien perusteella. Paksuutta on vaikea havaita. Laajuus on noin 10 Mkm², joten jään keskimääräinen paksuus on luokkaa 1,5 m. 1000 km³ muutos on paksuudessa 7%. Miten sen muka voisi havaita, kun jään paksuus paikoitellen voi vaihdella metrejä. Alarmistien ja denialistien tiede on uskomustiedettä joko ilmastouskontoa vastaan tai puolesta.

Ilmastonmuutos on helppo todeta pelkäksi uskomukseksi ja ilmastopolitiikaksi, jos on riittävä koulutus tai tervettä havainto ja ajattelukykyä yhdistyneenä epäilyyn nykyajan median information luotettavuudesta.
Vastaa Viestiin